|
Имиња на деца по вашите родители? |
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Автор | |
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe vie site ste poulavele a sho mislite site vie sho si imate sinchinja., eden den nema da se storite svekrivi i svekori., buuuuu
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
FeaR
Сениор False Evidence Appearing Real Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 5307 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nikako toa
|
|
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика
|
|
minlan
Сениор Регистриран: 15.Мај.2011 Статус: Офлајн Поени: 312 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nema sansa
|
|
burn tire not your soul
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ni slucajno
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a shto toa vi smetaat iminjata po babite i dedovcite ., samo dodeka ste mladi na edna rabota ne mislite ., deka i vie ke bidete dedovci ili babi eeeeeee togash da ve vidam
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Малку си го ставив прстот на глава (оној средниот, што вика цацко, за тоа му била намената )... и си викам : Може бе...
Глеј сеа .... Јас се гордеам со сите мои претци (и по татковска и по мајчина линија) и радо би носел име на некој мој прадедо. Обновување на сеќавањата за корените на фамилијата - да , но никако барање на некоја поранешна личност од новата. И покрај тоа што сум роден на Дуовден , не сум го добил името на дедо. Ете, мама и тако одлучиле за нешто сосема поинакво и по Руско, но сепак и со Западњачка варијанта како кратенка Што има страшно во имињата Божидар (од Божо) , Владимир, Димитар (од Диме) , Михаил, Никола, Ѓорѓи (иако јас не ја сакам баш многу буквата Ѓ сама по себе)... Во имињата Марија, Божица, Душица (модифиц. од Душанка) ... Сето се ота имиња што се провлекувале низ минатото, но сепак не се пикирани како и Трпе, Трајанка, Кирче... Со мали модификации или правилна форма од заостанато и истрошено име ќе добиеш тренди именце, кое е веќе несекојдневно. А и тоа , некако , длабоко потсвесно навлекува дека имаш некој пред тебе и благодарение на него ти си сега тука. Те потсетува „чиј“ си ти и дека не си паднат од круша. На секого би му било стварно мило да знае дека некој негов внук е крстен по него. И тебе ќе ти биде мило Имаше една случка: Синот му ветил на таткото дека ќе го крсти детето по него. Арно ама , ко се родило внучево, му текнало дека не сакаат да се вика по дедово. И дедово ко што бил намерачен да се викаат исто со внукот, зел си го сменил неговото името. И така... сите среќни , и волкот сит, и овците на број |
|
FeaR
Сениор False Evidence Appearing Real Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 5307 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da si go unakazam za cel zivot deteto? no thx
|
|
"А ти поарен да не си?" -македонски начин на прифаќање критика
|
|
vili2121
Сениор Papa Bear Регистриран: 04.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 5628 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EEEE tuka doaga do izraz kreativnosta kovanici od iminjata na dedovcite, babite vo sovremena varijanta jas za mene smisliv T.E.za sin mi KARL von TIHOV |
|
Скапа е мудроста што се плаќа со искуство
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така е мамче |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аааа многу убаво се читаат овие модерниве имиња со презимињата
пр. Теа Крушокривовска Мија Крпаревска аман луѓе, името си оди со презимето, со поднебјето и наследството. |
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
дали мислиме за истата личност ех,... пуст нека остане малиот град иначе, требало мене да ме крстат по едната баба,... ама нешто отишло наопаку.... па сум целина од дедовите имиња |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еј луѓе...
Јас пред некој ден дознав дека сум крстена по прабаба ми која била некоја јака типка, висока и слаба и така со темна коса и очи и жената се мажела неколку пати (у превод: др**а) |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
stanko , trpko...grozdan,...divota be....
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kocka,trendafilka,strahil,rojkoo,asparux
|
|
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |