|
Како делуваат демоните? |
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Автор | |||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Колку повеке си склон кон гревот повеке си отворен за демоните.
|
|||
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
|
|||
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kako deluvat, covek treba samo da veruva vo boga, da se moli, da ima cista dusa, vnatresen mir, da ne dozvoli nikako nekoja demonska sila da navleze vo nego,Gospod neka ni pomogni i neka bide so nas vo sekoj moment od zivotot
|
|||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Gospod da ne dozvoli da vidis kako deluvaa DEMONITE. |
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
“ демоните “ се злото во човекот ........ тоа се лошите “ момци “ кои живеат исклучиво во човековата психа ........ во зависност од подложноста на личноста , тие се појавуваат многу често , кај некои само инцидентно или пак воопшто ....... за тие кај кои не се појавуваат воопшто велиме дека се вистински “ анѓели “ ....... човекот самиот себеси си си е најголем непријател во зависност од тоа колку често дозволува “ демоните “ во себе да завладеат со него ..........
|
|||
папата
Група Регистриран: 29.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 81 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хаха... тоа дека погрешно сум сфатил? |
|||
Баци!!!
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Токму затоа се двоумев дали да пишувам лични искуства, не секој може да сфати некои работи-а и јас не можам да откријам баш се, но ти си најблизу. |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мислам дека од се што кажа последната реченица е најточна. |
|||
|
|||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мислам дека Господ на таков морбиден начин не се објавува. Дефинитивно тоа било некое демонско влијание, а зашто и како тоа може да претпостави marija. |
|||
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
|
|||
папата
Група Регистриран: 29.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 81 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Убаво објасни во овој пост, конечно те разбрав дека и ти самата не можеш да го објасниш тоа случување. Понекогаш така е најдборо, бидејќи во животот има мистерии. Тоа што ми беше претходна нишка во разговорот, беше дека намерата на демонските влијанија е секогаш да и наштетат на нашата душа, па ако можат да не заматат од Божјиот пат. Се разбира, тоа многу почесто и повешто го прават, не преку страотни и морничави контакти со нас, туку преку маскирање на нивните вистински намери. Мислам дека демоните многу почесто не искушуваат преку парите, славата, моќта, сексот, знаењето итн., претставувајќи се како ангели на светлината, за потоа така добредојдени во нашите животи безмилосно да не покосат. Во овој случај, моето размислување е дека освен 2 лузни, нема никакви штети врз твојата духовност, така да не верувам дека се работи за демонско влијание, иако можеби не ги знам сите детали и грешам во проценката. |
|||
Баци!!!
|
|||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Eve i neshto za mene, koga bev ateist me lazheshe nekoe nepoznato chustvo, sekogash se menuvaa i mi vlijaea mnogu negativno, ne znaev shto da pravam, se obrativ kon majka mi taa mi reche deka odi sum vo pubertet i taka mislam deka se chustvuvam, me macheshe i dlaboko kriev vo mene mnogu raboti, se otcepuvav od site, napushtiv da pishuvam na forum, se nervirav, a shto e naj losho mi dovagaa sekakvi misli koj me teraa na negativni raboti, razmisluvav shto bi mozhelo da bide, koga minev pokraj Pravoslavna crkva neshto me kopkashe kako da me vlecheshe da se pokajam za se shto sum storil, no se otkazhuvav od toa i pak si odev po svojot pat igrajki si so moite chustva... Probav da meditiram, za da gi otvoram chakrite za da bidat moite chustva zdravi, no se otkazhuvav machejki me toa, posle svativ deka sum opsednat od demon, deka mojata dusha e ocrneta, deka jas mislam losho na moite najblski bev "nateran" da razmisluvam za satanata, da osuduvam se, da sakam metal muzika i slichno... Otkako pak poveruvav i se vrativ na vistinskata vera, Pravovernata, chustvata poveke gi nema, se molev za mojata dusha bide ischistena od negativni i neprijatni sili, sekoj den da se ispolnuvam so Duh Sveti, vo tekot na denot da pravam samo raboti koj ke mi bidat od polza!
Demonite deluvaat dosta zafrknato, zatoa chuvajte se od niv, a edinstven shto mozhe da ve chuva od prisustvo na satana vo sebe, e Gospod. Veruvajte, nadevajte se i shto e najbitno ljubete se sveto eden so drug. |
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Незнам до денес да го објаснам тој настан, затоа скоро го напишав, прво во Мистерии, а после ја видов темава па го ставив и тука.
Во секој случај, беше НЕЗАБОРАВНО, just one of those things или ЈОТТ што би рекле парапсихолозите |
|||
|
|||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Marija Magdalena, malku e chudno na papata bidejki misli deka demonot deluva samo so dushata na chovekot, mislam si igra so psihata na chovekot na drug nachin, a ne materijalno, no demonot e angel na satanata t.e crn angel, pa satanata nekogash ni gi zamatuva ochite so negovite lagi pa pred tebe se pravel deka e semoken... Semoken se pravel i pred mene, no na drug nachin, ne preku gledanje na chuda tuku preku dovaganje na razni chustva i slichno, znachi me napagal duhovno dlaboko vo psihata...
Samo da dokazhe deka e chudotvorec, no toj e samo eden obichen tatko na lagata, pa mozhebi seto toa chustvo shto mi bilo naneseno e samo iluzija, mozhebi kamchinjata po nogata shto te mavale se samo iluzija i bolkata ( pechenjeto ) e samo iluzija.. Ti posakuvam da ne se povtoruvaat vakvi napadi nikogash poveke. |
|||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
тие се во секој човек ........ само чекаат да бидат поттикнати .....
а ги поттикнуваат неправедниците
|
|||
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |