![]() |
|
Женска “призма“... |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Автор | |
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
taka e ![]() |
|
![]() |
|
hanna4ever ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 239 |
Edno nesto sto sum naucila e deka nitu jas nitu partnerot do mene moze da ja smeni svojata sustina. Se modeliraat samo malite raboti (i kaj edniot i kaj drugiot), za vrskata da bide pouspesna. Zatoa dokolku premnogu raboti vi smetaat, nemojte da se zamarate so modeliranje tuku prodolzete ponatamu. Mozebi tokmu zad sledniot agol stoi nekoj mnogu slicen na vas.
Изменето од hanna4ever - 26.Мај.2008 во 16:14 |
|
![]() |
|
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
ne zasluzuvash komentar!!!
![]() |
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
![]() |
|
...Well... ![]() Сениор ![]() ![]() ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
...deka, probuvaat da go stokmat po svoe, mnogu e jasno, no do kade uspevaat, ne e jasno, ne se raboti za prilagoduvanje na dvata partnera vo zaednichkiot zivot spored mene tuku se raboti za edna normalna socijalna pojava, kade sho se vo nekoja zaednica bilo kakva dvajcata, i togash se sluchue fenomenot na bombardiranje i kritikuvanje najchesto od strana na zenite neli?...posho ako nie mashkite probame da smenime neshto vo karakterot na zenata i navikite, ke nastane opasna reakcija propratena so zalopojki deka ne sme kavaleri i deka ne go cenite toa sho go imame kraj sebe-poshto zenskie se goooolemi plachki i neznaat sho sakaat ustvari- ama mnogu dobro znaat kako da go postignat toa
![]() ...ova ne e lichen moj problem, iako sum go doziveal nekolku pati do sega(moram da priznaam), zatoa sho skoro site zeni imaat tendencija na moderiranje ili usmeruvanje na svojot partner, ova e problem od globalni razmeri... ...sho mislite vie do kaj moze da ide vashata tolerancija za vakvite spored mene blago kazano ego-odnesuvanja, na zenskiot del za koi mnooogu teshko se otkazuvaat... ...do kaj bi probale vie zenskite da moderirate, a do kaj vi izdrzale vie momcite da tolerirate, ili mozebi bi probale i obratno neshto situacija... ![]() |
|
![]() |
|
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Зошто толку негативно се гледа на промените?
Знаете ли колку е убаво кога човек ќе се ослободи од некои штетни навики, под дејство на својот партнер? На пример особата не мие раце пред јадење;доколку му укажувате на типот за вакви работи тоа значи дека сакате да го смените ?! Се е добро додека не се врши притисок за насилно менување на базата на уникатниот карактер на личноста, инаку дефинитивно преку партнерот можеме да доживееме откровение на особини и ставови кои ни самите не сме свесни дека ги поседуваме, и во лоша и во добра смисла. ![]() Изменето од GlenKlouz - 26.Мај.2008 во 12:21 |
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Ete ti zenska "prizma".....!!! ![]() ![]() A so koja brzina ke se dvizime..??? |
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
ova e vekje mnogu podobro i sosema se soglasuvam. a za toa deka obidot da vlijaesh na partnerot vo neshto (ne bi go narekla toa menuvanje) e nedostig na pochit, samo ke recam deka i tvrdoglavosta da ne se prilagodam na potrebite na partnerot moze da se smeta za nepochituvanje. pa sto e ljubovta ako ne postojano dvizenje eden kon drug? ako jas trgnam od skopje, a ti od gradsko, najbrzo ke se najdeme vo veles. |
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
![]() ova na prv pogled mi se vide super podelba, ama na vtor pogled me zaumi (vo koja kategorija spagjale moite izbranici). na tret pogled, sporedbata vekje ich ne mi se dopagjashe, oti kako da ja svrtis ispagja deka site mazi na kraj se pretvoraat vo tvrdiot proizvod na metabolizmot, a jas mazite sepak gi gledam kako potrajni vrednosti. ![]() Изменето од filmadzijka - 26.Мај.2008 во 07:59 |
|
![]() |
|
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
...Ne se soglasuvam deka ..."zhenata sekogash nastojuva da go promeni mazot... ...Nema logika... Zosto da go menuvam karakterot na mazhot..? Zosto da se macham da menuvam nesto sto ne mi se dopagja kaj nego...? ...Mazhot ke go smenam, nema potreba karakterot da mu go menuvam... ![]() |
|
![]() |
|
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
site zeni imaat nekoja slika za nekoj si demek idealen maz, i koga ke najdat nekoj so e so tie osobini, edno neshto da ne e kako shto treba, taa ke se zafati za toa i ke nastojuva da go promeni, za nejziniot maz da bide idealen spored nejzinata zamisla...po nekoe vreme ke sfati deka ne moze nekoj da se promeni i ili ke go prifati toa neshto ili ke go kritikiva cel zivot shto e pogubno za edna vrska...
zenite treba a sfatat deka idealen maz ne postoi i da go prifatat svojot maz takov kakov shto e...CHOVEK so site doblesti i maani... jas ne se obiduvam da promenam nekogo, ako go sakam ke go sakam takov kakov shto e ![]() ![]() |
|
![]() |
|
realna ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 541 |
pa sosema e normalno ako sakas da bides so nekoj, da se trudis da go promenis ona sto moze da ve razdeli, i voopsto da go podobrish ne samo za sebe tuku i za nego, spored mene...........
|
|
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
zemeno na znaenje toa da go smeni- nema da go zemam kako vistinski zbor ZAMENI zatoa sto i taka go nema toa znacenje ![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Zenata vo sustina
nikogas nema da se otkaze od namerata da go smeni mazot.. ako moze... Molam ova da go smeni da ne se sfati vo bukvalna smisla, kao demek gi menjava ko corapi i taka...!!!! |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Донекаде е точно...се е зависно сепак од жената..има разлика од жена до жена...а исто така и од односите со партнерот....највеќе зависи од тоа како го упознаваш партнерот така и почнуваш да се однесуваш не е баш имагинарно тоа и измислено. Јас би рекла реално. Како прво и основно, ако сум го упознала и сум го засакала каков што е, зашто да го менувам? Па јас не сакам мој крој да е, туку сум го засакала каков што е. Нормално е да има промени некои, но од двете страни, љубовта знае да не смени, но ништо со сила и под уцена. Почитта секогаш треба да постои. |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |