|
Промени да или не? |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
leukoplacia
Група Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Promena na stilot na oblekuvanje,frizura,sminka po mene mislam deka e potrebno od period na period.Dopolnitelni osvezuvanja,prefinetosti so cel da se dovede do edna perfekcija.
No toa da bide dobro osmisleno poddrzano od profesionalci-stilisti pa toa im e rabota.Samata moda i trendovi go baraat toa samo bez nivni zrtvi po sekoja cena. Radikalni promeni osobeno za kratok vremenski period ne odobruvam mozat da bidat i fatalni totalni greski koi tesko se sreduvaat i potrebno i dosta vreme (menuvanje na boja i kratenje na mnogu dolga kosa) Toa bi trebalo da bide nekoe emotivno nezadovolsto,nepostojanost,nemanje stil,i ne pronaoganje na sebe |
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zena koga ke posaka da promeni, frizura ili obleka, znak e deka ili nesto vo zivotot promenila ili donesla odluka za promena, barem jas taka mislam i kaj mene e taka...
stilot na oblekuvanje retko go menuvam, imam 2 moi stila, sportski i eleganten stil...zavisi do raspolozenieto sto oblekuvam. tie 2 stila gi imam veke so godini i nemam namera da gi menuvam... po nekogas gi kombiniram sto isto taka ne izgleda loso, na primer farmerki so kosulce i nekoj cevli so stikla... ( toa koga ne sum odlucna) stilot na frizurata.... uf toa e tema kaj mene pustam, pa kratam, pa pak pustam pa pak kratam, boi menuvam itn....toa mnogu zavisi vo koja faza na zivotot sum... no ne sakam da imam golema rabota so kosata, skam da e ednostavno i prakticno, da motzam i za sportski i za eleganten stil da ja "koristam"... |
|
ahinora
Група Регистриран: 14.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да ме извините, че не пиша на македонски език, но темата е много интересна, и най-вече би могла да бъде полезна, и не се въздържах от коментар.
Мисля,че най-общо причините за промяна във външния вид най- общо са: 1. имаш силен стимул- обикновено това е любовта. Повеч(ето жени в този случай просто подсилват природната даденост, правят я да изпъква. Да бъдат красиви вече не само за себе си, а да открият красотата за този, който е обект на това силно чувство. 2. нямаш стимул- обикновено това състояние е познато като депресия /осъзната или не/. Има два типа поведение : или външния вид не се поддържа, дори се стига до крайни състояния на занемареност. втория тип поведение предполага коренната промяна - на цвят на косата на стил на обличане, изобщо една цялостна трансформация. За съжаление тази промяна всъщност прикрива вътрешното ни разстройство и се отдалечева от истинската ни същност, от вътрешното ни Аз. Това е бягството от самия себе си. Това е мое мислене, темата би могла да бъде актуална и за философия и психология. Да добавя, написаното е мое мислене, оформено като убеждение в резултат на личен опит. |
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
trebaat dosta pari za celosna promena od eden stil vo drug pa vo tret itn...
jas sakam dva sosema razlichni stilovi na oblekuvanje i si sozdavam problemi pri kupuvanje, na chevli osobeno...i koga treba da odam nekade podaleku ne znam shto da spakuvam oti i vo dvata stila sakam da se nosam i taka sum vo dilemi cel zivot... frizura obichno ne menuvam chesto sho ne mi e bash najpametno ama ich nejkam da trosham vreme za frizuri pravenje, peglanje, feniranje i ne znam ushte shto...sakam peri-nosi, ednostavna frizura, zdrava kosa menuvam izgled pod vlijanie na chuvstva, povekje poradi negativni, a ponekogash i poradi pozitivni. |
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Последен пат кога се менував не излезе на добро , нема да ризикувам пак...
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nekoj kako dfa bara ,..odobruvanje?!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imate li potreba chesto da go menuvate svojot izgled?
Sakate li da ste sekogash razlichni menuvajki ja frizurata,garderobata, stilot na oblekuvanje?Koga i zoshto?? |
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |