![]() |
|
ВЕРСКА ЛИТЕРАТУРА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 6> |
Автор | |
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Покрај книгата која Messenger ја препорача, за поуспешно запознавање со материјата опфатена во оваа книга, јас би ја препорачал и Тhe Nag Hammadi library. Всушност, тоа е колекцијата гностички евангелија, под редакција и со коментари на неколку професори, а во тоа дело учество зема и авторката на книгата која The Gnostic Gospels. Тоа чинам би го комплетирало целосно истражувањето за овие текстови. Меssenger, ја најдов книгата денес, уште еднаш благодарам за препораката. Изменето од Македон - 23.Август.2010 во 23:30 |
|
![]() |
|
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Благодарам многу Messenger! ![]() Покрај книгата која ја препорача Messenger за секој верник, истотака мислам дека секој верник треба да ја прочита книгата "Мојсеј,Исус,Мухамед-археолошка историја на трите вери" од Жан Пјер Избутс . Станува збор за дело напишано од археолог кој по стапките на Светото Писмо и к*ранот ја истражува историјата опишана од овие свети книги од научна гледна точка, употребувајќи ги сите расположливи историски извори од тоа време. Секој верник треба да ја прочита, независно дали ќе се сложи со напишаното, кое на моменти остава без здив, особено анализата на егзодусот, војните кои Израел ги водел и други старозаветни настани. Истотака доста интересна книга е "Исповеди" од Блажен Аврелиј Августин. Станува збор за еден вид автобиографија , секако во неа авторот се осврнува на догмите и некои објаснувања на Светото Писмо, истотака обработува и некои философски прашања. Интересно дело. |
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Obnoveno.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Ники,ќе те замолам ако имаш добра воља по ЛП да ми посочиш некој сајт од Источната црква,ако не се лажам ти пишуваше еднаш за тоа,но,не можам да се снајдам. Однапред ти благодарам. ![]() Изменето од Omer El Faruk - 23.Април.2008 во 15:27 |
|
![]() |
|
Nikki ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 259 |
Како не ви е страм на се што е православно да хулите, посебно Евангелос
Како некој Демони Клеветници сте сите вие Ај размисли колку кошта, прашај, една книга со дебели корици, голем формат, со 1000 страници, во мал ограичен тираш, АЈ ПРАШАЈ ПА КАЖИ МИ, и види дека постојано Лажеш И колку кошта Библијата вистински, без сите попусти и донации Што се правиш наудрен, зарем не знаеш дека Библијата ја принтаат Библиску Здруженија и Друштва со Огромни Донации, од ЦЕЛ СВЕТ |
|
![]() |
|
mudzahid ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Селам сестро Аиша. Вчера откако заминав од работа, после клањањето на Јација намаз, го известив на имамот Ариф р. за твојата забелешка и беше пријатно изненаден, навистина му беше мило поради тоа што си го забележала. Рече дека новата книга која наскоро треба да излезе Препораки на Ресуљуллах (Пратеникот) а.с. ќе се потруди да и изврши корекција колку што може подобро. Воедно ги известувам на сите членови дека книгата ќе се дели БЕСПЛАТНО па сите заинтересирани кои сакаат да ја имаат, нека ми пишат, за бројот на книгите и начинот на кој би ги доставиле. Селам Муџахид |
|
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Добра си Никки?
![]() ![]() Библијата која има над 1000 страни, со тврди корици, со убаво укоричување, со позлатени рабови на страниците чини само 600 ден., а оваа книга 1500 ден. Не благодарам!
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
pa brate normalno deka postoi....
Muslimani sme elhamdulillah... Ednostavno mislam deka ne postoela inicijativa, no znam deka NEKOI luge ![]() Omere, znam deka propustot ne e nameren :)! |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
![]() |
|
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Тогаш потполно се разбираме. ![]() |
|
![]() |
|
muhadzir ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
So oskudna mislev na najmal stepen na pomos., pr. lektura i korektura.
|
|
ISLAM VJERA ISTINE
|
|
![]() |
|
Зарем не сум напишал и сестри!!!! ![]() ![]() Брате Мухаџир, убаво велиш,освен она ОСКУДНА ПОМОШ.Не те разбирам што сакаш да кажеш со тоа. ![]() Изменето од Omer El Faruk - 22.Април.2008 во 23:48 |
|
![]() |
|
muhadzir ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Sto ako se oskudni uslovite za konsultacija so odredeni strucni lica?
Od druga strana, ako nekoj raboti uspesno na toa pole, pa zarem nemoze da se prosiri vo delatnost so edna licnost kako Arif Ramadani, da mu ponudi sorabotka ili barem nekakva oskudna pomos???? |
|
ISLAM VJERA ISTINE
|
|
![]() |
|
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
HM......
Pa ne se samo braka vo Studentski klub ![]() Pogledni podobro vo knigite ![]() |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
![]() |
|
Потполно стојам зад твоите забелешки сестро.Дури и самиот наслов на Книгата која ја посочи е погрешно преведен,не треба НАЈСРЕЌНА ЖЕНА НА СВЕТОТ туку НАЈСРЕЌНАТА ЖЕНА НА СВЕТОТ.
Пошто го познавам посочениот преведувач лично и знам дека се работи за една сестрана личност-Аллах да го награди,си земам за право да прокоментирам дека за преведување на книги е потребна стручност и консултација со одредени личности кои се мајстори во својата работа,зошто на таков начин може да излезе квалитетно издание. Како пример за тоа на кој начин треба да се преведуваат книгите на македонски би го навел Студентски Клуб и нивните изданија,навистина браќата и сестрите поседуваат квалитет,Аллах да ги награди. ![]() Изменето од Omer El Faruk - 22.Април.2008 во 23:45 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |