|
Библијата одобрува ропство |
Внеси реплика | страница <1234 12> |
Автор | |||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Постар брату, Не заборави:“Сега кога за Законот умревме, преку кого бевме сврзани, ние се ослободивме од него за да Му служиме на Бога со обновен дух, а не според старата буква“ Бог нас не удостои да го наречеме “Аба“ што значи тате, татенце во буквален превод. Ние христијаните НЕ РОБУВАМЕ НИКОМУ. Ние сме оправдани “преку дар, со Божјата благодат, а преку откупот во Христа Исуса“ |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nie treba da mu robuvame samo na Boga, sto znaci na ljubovta, na pravdoljubivosta, i milosta.
|
|||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За некакво ропство се зборува....но за какво, ајде, муќнете малку со главчињата. За тоа е ишаретот.
|
|||
|
|||
Gazija
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 164 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Navistina sum pomal brate edna godina od tebe,ama sepak mozam da zabelezam deka deka Biblijata preferira ropstvo.Nekako mnogu sramezlivo maria-magdalena ne naveduva na toa,no,sepak ni dava nekakov isaret. |
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa zarem od ovie citati uste od nekoi drugi Bibliski, Evreite ne si go naogaat opravdanieto za svoite zlodela.
Tie se odabran narod,tie se poseben, tie imaat pravo da porobuvaat i da ubivaat, se dodeka se raboti za onoj narod koj nivniot bog gi narekol robovi. |
|||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Tokmu taka,Namesto si svatil bratce!! Jas sekogash im vikam deka se rabotet za Diskriminacija,tie ne,epa ete.. I vie bratche ste zabelezale deka se rabotet za toa!! P.s.Ne mi se luti sho te vikam Bratche,poso pomal si od mene 1 god!! |
|||
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
|
|||
Gazija
Сениор Регистриран: 08.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 164 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Navistina interesno,spored ovoj tvoj post ai spored prethodnite bibliski citati koi gi citira,jasno proizleguvat deka se raboti za Bozja diskriminacija,kade toj eden narod go vozdigat a drugiot go oborat,edniot go stavat vo pozicija na gospodar,a drugiot vo pozicija na rob. Znaci spored ona sto ja go svativ Biblijata odobruva ropstvo. |
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За Тофу (и други заинтересирани):
Се надевам дека погорните цитати конечно ти дадоа појасна слика за тоа на кого се однесува робувањето, но и дека знаеш кој бил поголем а кој помал во однос на возраста, кога зборуваме за детето на робинката Агара (Исмаил) и детето на сопругата на Аврам, Сара (Исак). |
|||
|
|||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
“Поголемиот ќе му робува на помалиот“
(Римјаните 9:12) “Од Исака потомството ќе се нарече со Твое име, односно, не чедата на телото се чеда Божји, туку чедата на ветувањето ќе се признаат како потомци......“ (Римјаните 9:7-12) |
|||
|
|||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ок,Вангеле,нека биде така како што велиш ти.Во меѓувреме се надевам дека ќе дојде некој поучен и подобар Христијанин од тебе кој ќе има воља да ми објасни. Очигледно е кога не знаеш и кога си во тесно,тогаш не сакаш да објаснуваш. |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зошто би ми била потрабна храбост? Работата е што немам воља/мотив тебе да ти објаснувам. Сфати си ги како сакаш, твое неразбирање, твој проблем. Не сум должен никому ништо да објансувам, толкувам. Кому сакам објаснувам, кому не сакам не објаснувам. Господин прве класе
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Имаш или немаш храброст да ми ги протолкуваш овие цитати,или да ги сватам дословно како што се напишани? "Кажете ми, вие, кои сакате да бидете под Законот: не го слушате ли Законот? Зашто е напишано дека Авраам имал два сина: едниот од робинката, а другиот од слободната. Но оној, од робинката, роден е по тело, а оној од слободната преку ветувањето. Ова е речено сликовито: тие жени се двата завета; едниот од гората Синај, кој раѓа за ропство; тој е Агара - зашто Агара е Синајската Гора во Арабија, и му одговара на сегашниот Ерусалим, кој робува со своите деца. Но небесниот Ерусалим е слободен, тој е наша мајка, зашто е напишано: „Весели се неплодна, која не раѓаш; воскликни и извикај ти, која не си имала породилни маки; зашто оставената има повеќе деца, отколку онаа, која има маж.” И вие сте, браќа, деца на ветувањето како Исак. И како што некогаш оној, кој се роди по тело, го гонеше оној, кој се роди по дух, така е и сега. А што вели Писмото? „Истерај ја робинката и нејзиниот син, зашто синот на робинката нема да наследи со синот на слободната!” Затоа, браќа, ние не сме деца на робинката, туку на слободната." (Галатјаните 4:21-31) |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
Внеси реплика | страница <1234 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |