|
Како е да се биде муслиман во Македонија? |
Внеси реплика | страница <1234 12> |
Автор | ||
temimi
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne gi biva!!!!
|
||
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
|
||
temimi
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Saudi Arabia Статус: Офлајн Поени: 325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
EPA AJ VAKA:
Denovi za odmor da nema. Neka si odmaraat site po 2 casa, sekoj vo svojot den, a toa kje se nadoknadi vo drugite denovi, a?
Ili neka go proglasat i petok za neraboten den, pa neka se raboti samo 4 dena nedelno.
ako vi e malce, ete da rabotime vo sabota, posto i onaka ne ostanaa mnogu sto ja pocituvaat....
Onaka, drzavnite institucii mnogu se vlecat, pa se ceka 2-3 casa so Dzuma i bez Dzuma.
Muslimani ima vraboteni sekade, a ima i nemuslimani, i toa se na slicni mesta, vo cela drzavna administracija.
Na krajot na kraistata, ne odat site muslimani na Dzuma, na zenite ne im e obvrska, a ima i onakvi koi kako i hristijanite, osven za golemite praznici -za drugo ne znaat.
Ako barate primer od strana, ete zemete go state departmentot na USA, belata kukja i pentagon, kade rabotat muslimani. tie si imaat prostorija za molitva, kako i drugite, i imaat pauza od polovina cas, za koe vreme vo istite prostorii se odrzuva petocnata molitva! ZAMISLI!!!! NAJOKUPATORSKATA I NAJINTISLAMISTICKA ZEMJA NA SVETOT IMA RESENIE, A VIE KUKATE!!!
|
||
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
|
||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 818 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајде евангелос прочитај го добро текстот, наместо извадок а потоа донесувај заклучоци .
Бидејќи не прашуваш директно нас, еве јас како еден од овие форумџии ќе ти одговорам. Исламот го спознав уште многу одамна, далеку пред кризниот период на кој посочуваш ти. Уште како мал одев на Мејтеп (исламска настава која обично се одржува во просториите на џамиите), во тоа време научив да читам и пишувам арапски, како и дел од кратките сури. Меѓутоа тоа беше како еден натпревар меѓу учениците кои ја следевме наставата, во тоа време бев премногу млад за вистински да го спознам Исламот, односно неговата суштина. Веќе како средношколец (не на теологија) кога имав поголема желба кон читање, прелистав многу книги кои го зацврстија мојот став, а минатото само ме правеше попоткован. Оттогаш навака со цврста волја се придржувам кон правилата на мојата Светла вера. Се согласуван со Луки дека после кризниот период имаше зацврстување на верското убедување кај одредена група, но мора и тој да се согласи со мене дека муслиманите се поцврсти и попросветени верници од христијаните во глобала. Во тоа време се вљубив во ќерката на оџата, што уште повеќе ми ја зацврсти желбата за посетување на џамијата, обавување на верските обврски и поголемо спознавање на верата. |
||
И НЕ СЛЕДИ ГО ОНА ШТО НЕ ГО ЗНАЕШ.
И ИЗБЕГНУВАЈ ТЕ ГОВОР ЛАЖЕН. |
||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Kaj vas da ne vie zabraneto da se zenite so cerkite od Popovite ili Vladikite..... oni kaludzerki se pravat???? |
||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изветоперен? Злонамера? Мореее не знам кој си ја има мувата на капата, па нормално дека ќе си ја ишка Конечно дознав уште еден начин на исламизација, со ќерката на оџата |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E evangelose be... se gleda kolku si izvitoperen......... Kako be nemozes da razberes celosno vo eden post sto stanuva zbor, samo na isecok se facas.. sto zlonamera se krie vo tebe kon nas...... Ako mu ja dadovte cerkata na vladikata , ili popot togas vo crkva ce se ucese k*ran, i Islamski temi ce se predavaa, pa insAllah ce imase moznost da ja doznes vistinata Изменето од muhadzir - 03.Април.2008 во 11:50 |
||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zet muslimanin, i bratuvcedka muslimanka |
||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
евангелос, бидејќи ти е злонамерна идеата, а и ти си ми познат по расипување на моменти, нема да ти ја раскажам целата приказна.
А за ќерката од попот или владиката ....... Доста ми е оваа сега. |
||
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Луѓе, ајде да му дадеме уште 2-3 пофалби, можеби тогаш ќе ни ја открие целата приказна за него и Исламот, пардон, за него и ќерката на оџата.
Еј муџахид, а што ако еден ден се вљубиш во ќерката на попот? Или ќерката на владиката? Што правиме тогаш?
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||
mudzahid
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бидејќи добив многу пофалби, еве да бидам поконкретен и да изнесам уште нешто
Во тоа време се вљубив во ќерката на оџата, што уште повеќе ми ја зацврсти желбата за посетување на џамијата, обавување на верските обврски и поголемо спознавање на верата. |
||
||
al_pachino
Сениор Регистриран: 02.Април.2008 Локација: Russian Federation Статус: Офлајн Поени: 289 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i od mene
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Благодарам и од мене за културниот и исцрпен одговор за твоето спознавање на исламот.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mudzahid blagodaram
|
||
Внеси реплика | страница <1234 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |