|
Работа во Грција |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како што одиш во секоја држава каде што е вади полесно виза така и ваму... Одиш во грчка амбасада,вадиш виза (работна) за 3 или 6 месеци а ако имаш среќа и годишна и потоа си ја бараш среќата... Одиш на лето на некоја плантажа да збираш маслинки или портокали или што и да е... Те плакаат добро, дел од парите за тебе дел за фамилијата и се така си оди тоа... |
||
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кажете како сте отишле, кој ве бутна?
|
||
Cheeky
Нов член Регистриран: 12.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа плус
|
||
Cheeky
Нов член Регистриран: 12.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас бев пред 5 години, прекрасно си поминав, и да не морав да се вработам за постојано - следното лето пак ќе одев
На вториот крак на Халкидики работев, во beach bar, со обезбедено спиење, пиење и ладни сендвичи што ги дававме во барот. Мора да се сфати дека без мака нема пари, па така, кој сака да замине на ваква авантура, мора да е спремен и 45 степени да е надвор, да биде на плажа и да служи луѓе Јас зборувам грчки, што ми беше плус, меѓутоа имаше и дечки кои зборуваа само англиски, и немаа проблем. Се на се, беше прекрасно искуство И мое мислење: егзистенцијалните и личните причини немаат врска со национализмот...и тоа дека тие што сме работеле во Грчка сме биле нивни „робови“ - па јас со мојата работа стекнав искуство плус, запознав мнооооооогу различни луѓе и што е најважно: тој труд ми беше баш добро платен |
||
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Луѓе, дај споделете искуства ако некој бил на сезонска работа во Грција.
Поздрав. |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da!....ke proadne grcija,...ako makedoncite i albancite i bugarite ne otidat da im gi oberat mandarinite, maslinkite,...jabuki...isl...
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Грција пропаѓала ама има работа и за нас???
Ние не пропаѓаме ама работа нема ни за лек - освен за оние кои седат дома - немало столчиња а земаат плата - тоа е најважно.На овие без столчиња не им е поубаво отколку да одат да работат во Грција??? Да живее недостигот на столчиња и партизацијата!!!!!!!!!!!!!!! |
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
sonja63
Нов член Регистриран: 24.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
fala :)
|
||
sonja63
Нов член Регистриран: 24.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dali nekoj slucajno znae kade da se obratam za da najdam rabota za letovo vo grcija ili pa nekoja strana da me upatite ili nekoj sto prethodno bil.fala
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a,da najdeme nekoj bazen,....so kal,....a,.?
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Keti*
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 05.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 18 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Iskreno i jas na tebe ti posakuvam sreken pat vo nepovrat, na mesto od kade sto stvarno ne mozes da se vratish, isfrustrirana eden. Ne go postaviv prasanjevo da gi citam tvoite bolni shizofrenicarski izjavi. Treba da se zasramish sto na nekoj mu posakuvas pat vo nepovrat.
Изменето од Keti* - 10.Март.2008 во 19:04 |
||
http://ketiscloset.blogspot.com/
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ц ц ц за една сауна леле леле тој женски памет твој!!! |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
СРЕЌЕН ВИ ПАТ ВО НЕПОВРАТ! НАДАМ СЕ КЕ СИ ЗЕМЕТЕ И НИВНО ДРЖАВЈАНСТВО И НЕМА ВЕКЕ НИКАД ДА ВИ ТЕКНЕ ДА ДОЈДЕТЕ ОВДЕ!!! А АКО СЕ ОСМЕЛИТЕ ДА ДОЈДЕТЕ ДА ВЕ ПЛУКААТ НА СЕКОЈ ЧЕКОР! ПРИЈАТЕН ЛЕТ! безпатриоштвото само на овој начин треба да се третира. засрамете се! тие ве нарекуваат секако освен македонци и вие ке им берете таму маслинки и мушмули. не заборавајте да ги прашате како ве декларираат ако знаете што сте уствари.
Изменето од blueprayer - 06.Март.2008 во 21:55 |
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe ajde ke ides da im crncis na grcite za so??Bratuced moj odamna rabotese,ne znam tocno kade u so..ama bese krajno nezadovolen..samo te koristat,a platata deka e golema toa..malce da se zamislime..koj ti dava golema plata tuku taka??ja ne znam so e so narodov..so drva i kamenja mavaat po Grcija,a leto stom ke dojde site furaat tamo..im gi punime dzebovite,a oni ustvari te d*upat u zdrav mozok..ne deka ti solam pamet sea neso(tvoja odluka si e toa,i tvoe mislenje)
|
||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |