IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - А што ако  Господ беше  жена?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

А што ако Господ беше жена?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 10>
Автор
Порака Обратен редослед
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 23:01
togas site mazi kje beja kako mojot prijatel----->-> rabbits%20001
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 23:00
Упс...трепкање
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
majmunce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2008
Локација: Somalia
Поени: 154
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majmunce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 22:59
не бре ти, Кејт!
не се плашам, стори се чучулига
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 22:59
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Епа ете, само за тебе:
1. Исус е Божји син, убаво си констатирал, и отелотворен Бог. Токму за да ијмаме претстава за Бог. “Кој ме видел Мене го видел и Отецот“

“Кој ме видел Мене го видел и Отецот“ eksplicitno kazhuva deka megju Isus i Otecot nema razlika. So drugi zborovi, veli deka vo Isus gi prepoznaeme site Bozhji kvaliteti.

Toa e sushtinata na taa misla... "dali si me videl mene ili Boga toa e ista rabota." Toa znachi "jas i Bog sme edno bitie".

Ako toa e taka, togash sto znachat Isusovite zborovi sto gi spomna vo temata ДОБРИ ВЕРНИЦИ НАСПРОТИ ДОБРИ АТЕИСТИ koga go prashav GospodBog na koj aludira so replikata "Има само Еден што е добар"? Ti odgovori:

_Зошто ме наречуваш “Учителе добар?“ Добар е само Единиот Бог. Со овие зборови Исус му се обраќа на еден човек кој дошол при Него да бара совет од Него како да наследи вечен живот .

Kade otide onoa “Кој ме видел Мене го видел и Отецот“?

Месинџер, не ми се верува...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 22:57
Originally posted by majmunce majmunce напиша:

прашај ја твојата логика

Што ти всушност сакаш да ти одговорам?

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 22:57

Епа ете, само за тебе:
1. Исус е Божји син, убаво си констатирал, и отелотворен Бог. Токму за да ијмаме претстава за Бог. “Кој ме видел Мене го видел и Отецот“

“Кој ме видел Мене го видел и Отецот“ eksplicitno kazhuva deka megju Isus i Otecot nema razlika. So drugi zborovi, veli deka vo Isus gi prepoznaeme site Bozhji kvaliteti.

Toa e sushtinata na taa misla... "dali si me videl mene ili Boga toa e ista rabota." Toa znachi "jas i Bog sme edno bitie".

Ako toa e taka, togash sto znachat Isusovite zborovi sto gi spomna vo temata ДОБРИ ВЕРНИЦИ НАСПРОТИ ДОБРИ АТЕИСТИ koga go prashav GospodBog na koj aludira so replikata "Има само Еден што е добар"? Ti odgovori:

_Зошто ме наречуваш “Учителе добар?“ Добар е само Единиот Бог. Со овие зборови Исус му се обраќа на еден човек кој дошол при Него да бара совет од Него како да наследи вечен живот .

Kade otide onoa “Кој ме видел Мене го видел и Отецот“?

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 22:57
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

Originally posted by anakin anakin напиша:

A so ako Gospod bese zena, so togas????смеење

so, so.....jasno!!! se' kje si bese na svoe mestoнамигнување

Во тој случај, игралиштето и санитарниот јазол ќе беа поосмислени, но не е лошо и вака...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majmunce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 22:57
прашај ја твојата логика
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 22:56

момче како него, како Ев
уметникот слика едно дело. на делото има еве, сончогледи. дали уметникот е сончоглед?

Ххахахаа...мислевме на мома вредна за неговите доблести.
Од срце му посакувам да си ја најде...
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 22:55
Originally posted by anakin anakin напиша:

so, so.....jasno!!! se' kje si bese na svoe mestoнамигнување
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 22:54

момче како него, како Ев
уметникот слика едно дело. на делото има еве, сончогледи. дали уметникот е сончоглед?

so samoto toa sto si mi postavil takvo prasanje
izlisno e jas tebe da te prasam:
-pa neli e?среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 22:51
големо%20гушкање
Originally posted by Majkl Majkl напиша:

Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

Само совршен Творец може да создаде совршенство од жива и нежива природа...

Видиш, Творец...пак од машки род?

Каде ли е Евангелос?збунетост

-brka nesovrseni ceda bozji od zenski rodнамигнување
А колкав е тој за да брка такви?

taman e ko za taka
i plus e srcus najgolem na cel svet
i posiroko
duuuuri do kaj Gospodголемо%20гушкање
i plus mi e simpatijaмечтаење

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majmunce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 22:50
момче како него, како Ев
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Септември.2008 во 22:49
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.