|
Која е целта на БИБЛИЈАТА? |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne, citatot e bas na mesto..znam sto citirav...poentata bese nesto drugo...kolku moze da e tezok zborot i kakvo vlijanie moze da ima...vo zavisnost koj go kazal, kade go kazal i na kogo go kazal....i ednata i drugata strana se koristi so toa....a stradaat onie sto nemaat vo sebe verba i troska razum.
|
||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Лане никој кој искрено го исповедал Исус и искрено ја живее Библијата нема да ти каже (ubij nekogo, udari, udavi se, skoci...ili bilo sto...)! За жал денес има многу секти кој тврдат дека ако се добри луѓе и ако се самоубијат ќе одат кај Господ, но самоубиството, убиството се смртен грев! Да удареш некого никој нема да ти каже затоа што вели во словото: Ако некој ти удари шамар по левиот заврти му го и десниот, значи дека ќе те учат на понизност, а не на горделивост и никој нема да те тера да го правиш тоа, изборот паѓа на тебе! Поздрав...! |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A ova e skroz von kontekst, pazi malku sto citiras lane, ovaa e parabola od Hristos za eden covecki car a ne za Bog Ako nemas poznavanja od ovaa tema informiraj se malku,ne e sramno da prasa covek ako ne znae, zatoa sto ovde doagaat luge koi ne znaat za BOG i moze da gi soblaznis so vakvi raboti izvadeni od kontekst. Ti ako ne sakas da veruvas, ne veruvaj, no ako ne znaes prasaj, a ne citiraj od Internet knigi koi vadat stihovi od konteskt za da ja narusat doverbata na lugeto vo Biblijata i vo Bog... |
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ох бре Лане.......тој некој не е обичен некој.....не е другар ти, не е колегата од работа, не е ни татко ти......Тој е оној без чија волја немаше да постоиш ни ти, ни јас, ни земјава ни ништо.......Нема Тој да се прилагодаува на твоите убедувања....ни под разно.....
|
||
МИР со сите
|
||
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A ONE MOJE NEPRIJATELJE, KOJI NE HTJEDOŠE, DA JA KRALJUJEM NAD NJIMA, DOVEDITE OVAMO I POGUBITE IH PRED OČIMA MOJIM!"
[Isus Krist, Evanđelje po Luki 19,27 |
||
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne mozeme nie da go sudime Bog, tuku Toj ke ne sudi nas. Pogresno gi percepirame nekogas rabotite, mislime deka Bog postoi za nas , a ne nie za Nego.... "Svet, Svet, Svet e Gospod Savaot! Celata Zemja e polna so Negovata Slava"!(Isaija 6:3) |
||
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ok...poveke ne komentiram...poentata mi bese deka covek sprema se treba da ima mala doza na skepticizam (ako najdov soodveten zbor)..imame razlicna startna pozicija....za mene ova e prosto...mozda je glupo da sporeduvam....ama kolku god nekoj da go sakam ili obozavam ili veruvam,....ako mi kaze napravi nesto sto spema moite ubeduvanja ne e vo red (ubij nekogo, udari, udavi se, skoci...ili bilo sto...)jas toa nema da go napravam...
pozz...za site od sprotivnata strana
|
||
|
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ние верниците сме барале „оправдување“ или во Библијата или во Господ.......па нормално бе женска ние веруваме дека Библијата е Божјиот збор и дека тоа сето е Вистина.......а според тебе кај треба да бараме??? И не е тоа оправдување.....сакаш да кажеш дека сте обвинители, па сега НИЕ да ви се оправдуваме.........
Ај те молам......... |
||
МИР со сите
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Лане, ти можеш да кажеш дека библијата се злоупотребувала и злоупотребува и ќе ти дадам право во тоа, но мораш да признаеш дека и ти (а и многу други атеисти тука во форумот) ја злоупотреби(вте)!
|
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne mislam deka e mestoto pogresno...go razbiram jas seto toa...prasanjeto poveke bese indirektno....poentata mi e deka slepo se veruva vo nesto...biblija ili gospod..deka i za losite raboti vie vernicite barate opravduvanje.....ili vo biblija ili vo gospod....
|
||
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дури и кога би го сватила тој цитат буквално наместо суштински, во времето кога е пишуван тој дел од Библијата, јудејската култура е понапредна во однос на ропството од сите други познати култури! Но за да ја разбере некој суштината, мора да верува на Оној што се отелотвори во ИСУС! Целта и главната тема на Библијата е СОВРШЕНАТА ВОЛЈА БОЖЈА - ИСУС ХРИСТОС ! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Слично како и за разводот, Мојсеј ги дозволува затоа што, заради нивните закоравени срца (прочитај Матеј 19:8), тоа масовно се случувало и не можело да се спречи. Па кога веќе се случувале, Мојсеј дава регулативи за да го регулира статусот на жената во тоа општество. Читај малку подобро и ќе видиш како Бог преку Мојсеј всушност го заштитува статусот на жената во тоа општество.
За правилно да се разберат некои цитати од Стариот Завет неопходно е познавање на историската и општествената позадина на тогашните евреи. Ропството кое тогаш било актиелно воопшто не било исто како и она "на црнците" кои денес ние го знаеме. Многу од робовите и откако биле ослободени од нивните господари самите и со сопствена воља се враќале кај нив да продолжат да им служат затоа што биле можеби добро ситуирани кај нив, или пак затоа што не можеле да најдат друга работа. Притоа служењето не подразбирало и носење на ушка некого од едно село до друго, туку работа слична на онаа која денес ја работат куќните помошнички кои ние денес не ги викаме "робинки", значи перење, готвење, чистење, работење на поле (ок ова не го работат куќните помошнички , ама затоа пак тие во денешно време работат честопати и нешто друго (читај сексуални робинки) што е уште пострашно од старозаветното робување нели?
Уффф забегавме од темата... lane62, ако имаш дополнителни прашања, те молам пребаци се на посоодветна тема. |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Така е и со Бог и Библијата, која наводно, во целост е негова Реч. А што ако не е?
Изменето од Majkl - 25.Мај.2009 во 01:09 |
||
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
spiros...cista demagogija i filozofija...odgovori na prasanjeto prosto i konkretno...nema potreba od vrtenje...
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |