![]() |
|
Реалност и нереалност |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Автор | |||||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
СЕ Е РЕЛАТИВНО, АПСОЛУТНО ТОЧНО |
|||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|||||
![]() |
|||||
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
||||
|
|||||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|||||
![]() |
|||||
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
||||
premnogu dvosmislenosti pravat "zbunki" realni i nerealni!
![]() _____________________________________________________________________
Ова го сфаќам на следниов начин:
За тебе е реално да леташ, за мене не е За тебе реално да одиш по вода - за мене не е за тебе е реално да ги движиш предметите со погледот - за мене не е... За тебе е реално да оживуваш мртви, да лечи безнадежни случаи - за мене не е. За тебе е реално да комунициташ со духови - за мене не е. _____________________________________________________________________
Друго ти зборувам: За да желбата космонаут стане реалност постојат услови, иако минимални, но сепак постојат. Но од друга страна ако имаш желба да шивее ш на Марс, постојат ли услови кои можат да ја претворат желбата реалност.[/QUOTE] _____________________________________________________________________
![]() _____________________________________________________________________
Изменето од ZeZnAtA - 10.Јануари.2008 во 12:32 |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
||||
Друго ти зборувам: За да желбата космонаут стане реалност постојат услови, иако минимални, но сепак постојат. Но од друга страна ако имаш желба да шивее ш на Марс, постојат ли услови кои можат да ја претворат желбата реалност. |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Зарем е мистерија желбата да бидеш пилот или космонаут. |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
||||
da,se razbravme!
![]() no,mislam deka ti ja zgresi temata........ova ne e "Мистерии и астрологија "
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
||||
ако посакуваш да бидеш нешто тоа е реалност. Но друго пражање се условите што треба да ги исполниш да стане реалност. Значи постои веројатност, доколку се исполнат условите. Во случаите што ги наведов факторот веројатност се исклучува.Мислам дека се разбираме.,, |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
||||
moze......no i nemora!
![]() mozebi jas i ti posakuvame edno isto nesto.....,toa za tebe mozebi e realnost a za mene ne ili obratno......
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Ова го сфаќам на следниов начин: За тебе е реално да леташ, за мене не е За тебе реално да одиш по вода - за мене не е за тебе е реално да ги движиш предметите со погледот - за мене не е... За тебе е реално да оживуваш мртви, да лечи безнадежни случаи - за мене не е. За тебе е реално да комунициташ со духови - за мене не е. |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
||||
moze edno isto "nesto" za nekoj da bide realnost a za nekoj ne i obratno!
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
||||
Реално - нешто што постои, нереално - нешто што постои само во фантазијата,. Се што е реално е остварливо, се што е нереално е неостварливо. Само чудата се исклучоко, а ако правев чуда ќе бев светец.
|
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
||||
Realnost i Nerealnost ... moze podobro bi odgovarale poimite Ostvareno i Neostvareno ... Sekoj covek si ima ostvareni (realni) i neostvareni (nerealni) celi ... Neostvarenoto e mnogu pogolemo od Ostvarenoto ... na primer ... nerelano e deka imam zito ... no dokolku vo mojot um ... vo mojata imaginacija ... imam cel da poseam zito ... jas toa i ke go imam ... i ke stane realnost ... toa si e moze zito ... ne e na nekoj drug ... zatoa treba Neostvarenite - Nerealnite raboti ... koi gi posakuvame ... ga gi ostvarime i da stanat Realnost ... ![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
Mishell_G ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
||||
Jas lebdam so zeleznite cizmi na mene ![]() |
|||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |