|
Природни маски за лице, коса и тело |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лејдис имате пробано некоја од горенаведeниве маски за коса?... и имаат ефекат да знам дали да спремам...
Изменето од sanja-a - 07.Февруари.2011 во 17:16 |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чувствителната кожа може многу да пати во текот на зимата. Затоа потребно е постојано да се грижите за неа.
Сите оние скапи препарати не можат да ви гарантираат дека ќе имате прекрасна кожа полна со сјај.
Затоа еве еден рецепт кој може да ви помогне во борбата против црвенилото на носот што се појавува од безмилосната зима.
Како да го приготвите?
За овој рецепт ви е потребни околу 100 гр кисели јаболка, 150 гр млеко и 2 жолчки од јајце.
Како се нанесува овој рецепт?
Изрендајте ја јаболката и ставете ја во млекото и оставете ја смесата се додека не почне да врие и додека не добиете млечна каша. Кога смесата ќе се олади, додадете ги жолчките и добро изматете ја смесата.
Како да ја употребите смесата?
Маската нанесете ја на лицето и оставете ја да делува 15-17 минути. За многу брзо време, црвенилото од кожата ќе се изгуби и по употреба на оваа маска, кожата ќе ви стане мека и сјајна.
Корисно е маската да ја нанесете и на очните капаци и на вратот, па затоа оставете ја маската да делува околу 20-тина минути.
Јаболката се употребува и за масажа
Јаболката исто така може да се употреби и за време на масажа. За време на ваквата масажа, за многу брзо време се постигнува неверојатна свежина на кожата. Јаболката треба да се исече на 4 делчиња и со тие делчиња полека да се трие кожата.
Оваа масажа може да се користи неограничено, особено на онаа кожа која е сува и се првута.
|
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За сува и оштетена косаБожествена маска со мед и млеко
Испасирајте ја бананата и кон неа додајте го бадемовото масло. Затоплете го малку млекото, колку за да можете да го растопите медот во него. Млекото со мед додајте го во смесата со бананата и добро промешајте. Ставете ја приготвената маска на скалпот. Прво масирајте го скалпот, а потоа разнесете ја смесата надолу по прамените. Оставете ја да делува 20-30 минути. На крајот, измијте ја косата со шампон. Ревитализирачка маска со авокадо и мајонез
Испасирајте го авокадото. Додајте ги мајонезот, маслото и медот и мешајте додека не добиете хомогена смеса. Ставете ја маската на косата и масирајте 2 минути. Потоа, ставете најлонска капа и оставете ја смесата да делува 20 минути. Измијте со млака вода и шампон За мрсна косаКисела маска за здрав блесок
Измешајте ги дадените состојки и мешајте додека не се растопи медот. Навлажнете ја косата (со помош на крпа отстранете ја преголемата влажност) и потоа ставете ја маската на скалпот, па разнесете ја надолу. Оставете ја да делува 20-25 минути и измијте ја косата со шампон. Јаболкова маска за неверојатно мека и нежна коса
Во изренданото јаболко додајте ги оцетот и сокот од лимон и промешајте. Ставете ја смесата на скалпот и нежно масирајте. Разнесете ја маската и надолу кон врвовите, но сепак внимавајте најголем дел да остане на скалпот. Ставете најлонска капа и оставете ја смесата да делува 30 минути, а потоа исплакнете со вода и измијте ја косата со шампон. За нормална косаПриродна маска за сјај и мекост
Изматете го јајцето и во него додајте ги маслото и медот. Мешајте додека не се соединат. Ставете ја маската на главата и со врвовите на прстите лесно масирајте и разнесете ја смесата по целата коса. Ставете најлонска капа и оставете ја маската да делува 30 минути. Измијте со млака вода и шампон. Заштитна маска за цврстина и хидратација
Изматете ги двете белки од јајце и во нив изрендајте ја краставицата. Додајте ги маслиновото масло и медот и убаво промешајте. Нанесете ја смесата на главата и полека со прстите разнесете ја низ косата. Ставете најлонска капа и оставете ја маската да стои 30 минути. На крајот, измијте ја косата со шампон. . |
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Маска за сува и оштетена коса: лажичка рицинусово/бадемово масло, 1 жолчка и 1 лажичка мед, се нанесува, масира, се остава 15-20 минути, и потоа убаво се мие со шампон.
|
|
Hedonistka
Сениор Shapeshifter Регистриран: 17.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bravo barem toa imame krastavici,domati |
|
If you are reading this, get a life!
|
|
sneska_v
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Maska za lice od morkov:
Izmiksiraj eden pogolem morkov vo blender so 1 lazica maslinovo maslo i nanesi ja maskata na liceto.Ostavi ja da deluva 20 minuti potoa izmij go liceto so mlaka voda. Losion za cistenje lice edna casa sok od krastavici pomesan so edna casa mineralna negazirana voda i nekolku kapki sok od limon pomesaj gi da dobies izednacena masa.Cisti go liceto sekoe utro i navecer so natopeno pamukce od ovoj losion,porite ke se iscistat, a kozata ke ti sveti. Domati Piling maska kasa od domati e odlicen piling za kozata na liceto i teloto pred da se izlozis na intenzivno soncanje.Izmiksiraj so blender sreli domati i vednas nanesi gi na celata koza.Ostavi da deluva 15 minuti, a potoa istusiraj se so mlaka voda. Maska za lice naredi krugovi od domati na liceto, legni i opusti se 20 minuti.Potoa izmij go liceto i nanesi hidratanten krem. Losion za kosa vo 2 litra mlaka voda dodaj 100 ml jabolkov ocet- isplakni ja kosata so ovoj losion i taa ke dobie fantasticen sjaj. Tonik za lice Izmiksiraj so blender penesto edna pogoelma zelena salata i edna casa slatko mleko.Soberi gi potoa tonikot vo sisence i cuvi go vo friziderot.Mozes da go koristis za sekojdenvno cistenje na liceto ili ako ti se pojavat akni. |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знам само за една работа: за подочњаци.
Ќе клајш компири или крастајци... Ќе седиш така десет минути... И надевај се дека ќе бидеш поуба. |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Hedonistka
Сениор Shapeshifter Регистриран: 17.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1.Маска за сјај. Сјај во косата можете да постигнете и со домашно приготвување на маска за коса. 2 мали лажички мед, се меша со сок од еден лимон до степен на хомогена смеса, се нанесува на сува коса со помош на чешел. По околу 10 мин косата се исплакнува добро и се мие како и обично. 2.Компири и мед против опаѓање на косата. Ако ви се капе косата, треба да направите маска со свежиот сок од компир. Излупете 1 голем компир, изрендајте го и изстискајте го сокот. Измешајте 2 лажици од овој сок со 2 лажици сок од Алое и 20 г мед. Втријте ја добиената смеса во коренот на косата со лесно масирање со прстите. Потоа си внесете полиетиленска шапка за бања, или се завива главата со фротирна крпа крпа. По 2 часа измијте ја косата со топла вода и соодветен шампон. Правете ја маската 2 пати неделно, додека дојде подобрување во состојбата на косата и таа ќе престане да паѓа. 3.Лимонски спреј за сјај 2 парчиња лимон 2 чаши вода Ставете вода и лимон во суд на ринглата да зоври. Намалете ја температурата и оставете да врие, додека изври половина вода (околу 30 минути). Извадете го од ринглата и оставете да се излади. Прецедете од парчињата лимон и истурете во шишенце со распрскувач. Чувајте ја смесата во фрижидер. 4.Маска со Коприва Исечете на ситно 50г. листа од Коприва и ги залејте со 400мл. зовриена вода. варете ја смесата 20 мин, извадете ја од огнот, откако ќе се излади се прецедува и се додава во водата за миење на косата. Маската од Коприва е исклучително корисна за коските, освен дека заздравува косата, таа зголемува густината на косата и ја храни. Секој ден може да се втрива тоа средство во коренот на косата. 5.Маска против опаѓање на косата со пиво При опаѓање помага и жешкото пиво. Со него се премачкува косата и се завива со затоплена крпа. Оваа процедура, сепак, се прави најмалку 5 дена секој ден. 6.И последното нешто против опаѓање на косата е лута пиперка која што се втрива во главата.. Засега немав време да ги пробам некои од маските но ако некој проба нека пише дали имаат ефект ..следниот пат ќе напишам уште многу маски ... Изменето од Hedonistka - 23.Август.2010 во 15:01 |
|
If you are reading this, get a life!
|
|
sneska_v
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mаска за коса од павлака - за уништена коса.Да
се измешаат 2 лажици павлака со 1 лажичка сок од цеден лимон и 1/2
лажичка пченкарно масло. Мешавината ја нанесуваме на сува или влажна
коса, масирајќи. Покриваме со фолија и оставаме да дејствува 10 - 15
минути. Плакнеме со чиста вода. Маска за коса од невен и млеко- за сува коса.1/2
филџан млеко да се измеша со 1 жолчка и 1/2 чај од невен. Да се нанесе
на сува или влажна коса, масирајќи. Покриваме со фолија и оставаме да
дејствува 10 - 15 минути. Плакнеме со чиста вода.
Изменето од sneska_v - 13.Август.2010 во 21:12 |
|
sneska_v
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
6 домашни пилинзи за совршено мека кожаТелоСол и бадемово маслоСолта е можеби најевтината состојка која често се користи како дел од домашните пилинзи за лице и тело. Таа има способност за детоксикација и за релаксирање на мускулите. Единствено треба да внимавате да не ја користите солта ако имате отворени рани или исеченици. Во никој случај не користете пилинг со сол ако претходно сте се депилирале или пак бричеле. За овој пилинг наместо сол може да се користи и шеќер. Бадемово масло лесно можете да го најдете во сите супермаркети, а добро е да знаете дека помага и за разубавување на косата. Често се користи за масажа на телото, погодно е за сите типови кожа, лесно се апсорбира, ѝ дава влажност и мекост на кожата и се бори против чешањето и иритацијата. Како да го подготвите? Измешајте 2 шолји сол со 1 шолја бадемово масло и додајте 15 капки етерично масло по ваш вкус. Најдобро е да употребите масло од лавандула. Не користете масло од нане (пеперминт). Нанесете ја смесата по телото. Започнете го масирањето од долниот дел на нозете па нагоре. Кафе и етерични маслаКафето не само што може да ви послужи како пилинг за отстранување на мртвата груба кожа, туку ќе ви помогне и во борбата со целулитот и за зацврстување на кожата. Повеќето скапи креми против целулит содржат кофеин којшто го има во изобилство во кафето. Како да го приготвите? Измешајте 1 шолја кафе (по можност крупно мелено), 1 супена лажица готварска сол, 1/3 шолја бадемово масло и 1 кафена лажичка цимет. Додека мешате додајте 8 капки масло од грејпфрут, 8 капки масло од нане и исцедете четвртина портокал. Смесата треба да изгледа како густа каша. Ако е премногу сува, додајте уште малку сок од портокал или бадемово масло. Масирајте ја кожата по телото со смесата, а потоа можете да ставите повеќе смеса на местата засегнати од целулит и да ги завиткате во најлонска фолија. Оставете да делува 15 минути. ЛицеСмокви и маслиново маслоБлагодарение на антиоксидансите и витамините кои ги содржат смоквите, а исто така и на нивната способност да ја навлажнуваат кожата, тие се исклучително корисни за подобрување на изгледот на вашата кожа. Малите семки кои се наоѓаат во нив овозможуваат ефикасна ексфолијација. Од друга страна, маслиновото масло го забрзува обновувањето на клетките, а дури помага и во негата на кожа засегната од сончевите зраци. Затоа, маслиновото масло и смоквите се одлична комбинација. Како да го приготвите? Во зависност од тоа дали сакате да го употребите пилингот на лицето или на телото, количините кои ви се потребни варираат. Пример: за да направите ексфолијација на лице потребни ви се 4 пасирани смокви и 1 супена лажица маслиново масло. Во смесата пасирани смокви додајте го маслиновото масло и промешајте. Нежно тријте ја кожата, а потоа оставете ја смесата да делува на лицето 10 минути. Јагоди и кафеав шеќерАко имате мрсна кожа, јагодите се идеален природен избор за вас. Освен што се борат против акни, тие содржат и AHA овошни киселини кои помагаат за отстранување на мртвите клетки на кожата и за свеж изглед. Исто така, јагодите содржат антиоксиданси кои се борат со просецот на стареење и ја обновуваат оштетената кожа. Гранулите на кафеавиот шеќер се многу ефективни како пилинг. Како да го приготвите? Пасирајте 4 големи јагоди и кон нив додајте 2 супени лажици кафеав шеќер. Масирајте го лицето со кружни движења. УсниМед и маслиново маслоЗаборавете ги испуканите усни и неколку пати неделно користете пилинг. Усните се многу понежни од останатата кожа, па затоа бараат дополнително внимание и нега. Медот не само што е здрав да го ставите во устата, туку убаво е и да го употребувате на усните. Тој ја прави кожата мека и нежна и придонесува да омекнат и паднат мртвите клетки. Како да го приготвите? Измешајте 1 кафена лажичка маслиново масло со 1 кафена лажичка мед, 2 лажички шеќер и малку лимон. Промешајте ги состојките за смесата да наликува на паста, а потоа со врвовите на прстите тријте ги усните. На крајот можете да ги премачкате усните со вазелин, гел од алое вера или пак балсам. Сода бикарбона и медСода бикарбона е одличен продукт кој долги години се користел за избелување на забите и за ексфолијација. Ако ви е потребна понежна ексфолијација на усните, тогаш нема да погрешите ако ја направите со сода бикарбона. Можете едноставно да ја помешате со малку вода, но медот е многу подобрата варијанта. Како да го направите? Измешајте 1 кафена лажичка сода бикарбона и 1 кафена лажичка мед. Ставете дел од смесата на стара четка за заби и со кружни движења масирајте ги усните 2 минути. Ако сметате дека четката е многу груба за вашите усни, масирајте со врвовите на прстите. Содата нема да ги навлажни вашите усни, па затоа на крајот премачкајте ги со маслиново масло или вазелин. |
|
sneska_v
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Маски за нормална кожа
Маски за сува кожа
Изменето од sneska_v - 07.Август.2010 во 20:42 |
|
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mаска за сува кожа. За мешовита кожа: |
|
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ааа колку сиииии никогаш не сум јадела мед..затоа така изреагирав..дека краставицата се јаде...нема врска..моја грешка..во чекори
еве една маска за коса За расцветани врвови 1 јајце и неколку лажици јогурт (зависно од должината на косата - за кратка коса 2-3 лажици јогурт, за долга коса до 1 филџан јогурт) |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A medot ne se jade aaaaa??
|
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |