IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео > Корисни совети
  Активни теми Активни теми RSS - чистење на леќите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

чистење на леќите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
Автор
Порака Обратен редослед
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2007 во 23:26
OK, mislam deka napisav, ama izgleda ne sum pritisnal submit (koga pisuvam od rabota toa e голема%20насмевка)

Okolu cistenjeto na lecite nepotrebno se pravi drama. Kako prvo lecite ne se ni priblizno tolku podlozni na gre**nje kako sto se zamisluva. Osobeno posovremenite proizvodi.
Ova ne znaci deka mozete so smirgla da gi sreduvate, no meko krpce (sto ne se linja) e sosema soodvetna rabota. Najubavo od onie za cistenje na ocila od micro-fiber.

Ako ne izleguvaat flekite, slobodno upotrebi i malku medicinski alkohol na krpceto (ne stavaj direktno na lecata za da ne vleze vnatre).

Patem, prednata leca i da ja podizgrebes, tesko deka na slikite ce se zabelezuva. Koj ne veruva neka stavi vlakno od kosa na prednoto staklo, neka fokusira i na minimalno rastojanie i pak nema da se gleda vlaknoto.

So zadnite leci bidete mnogu povnimatelni. Ne daj boze tamu da izgrebes se ce se gleda.
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2007 во 17:50
Vnimatelno so chistenjeto na lekjite. Najdobro e da si kupite specijalen kit od krpa i technost. Chistenjeto so bilo kakva krpa i alkohol moze da ima posledici po premazite na lekjata. Osobeno na tie koi koristat promenlivi lekji treba da se vnimava na zadnata strana na lekjata. Fleka na zadnata strana pravi pogolem problem odkolku od fleka na prednata strana. Jas ne gi chistam povekje od tolku kolku sto treba. T.E. do sega samo ednas - edna lekja голема%20насмевкаголема%20насмевка
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
caki99 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 113
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај caki99 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2007 во 17:30
mozes da ja iscistis so nekoja meka krpa ili so magicni krpi za cistenje be nekoe sredstvo za cistenje
Кон врв
Sanja84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Февруари.2007
Поени: 643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2007 во 16:31
Jas na mojot sony imam 5 pa si slikam so niv...veke se naviknav pa ako gi nema ke mi falat свиркање
Кон врв
Dogi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Април.2005
Поени: 3168
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dogi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Декември.2007 во 09:40
ај да си прашам, може и се има разговарано на оваа тема, но сепак:

како ги чистите леќите, т.е. стаклото на објективот?

мислам дека има некоја дамка на објективот од мојот Canon PowerShot A550 и многу ми смета!
Јас сум мајстор!

Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.