IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - АКО ИСУС НЕ ВОСКРЕСНА,КАКО ЌЕ СУДИ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

АКО ИСУС НЕ ВОСКРЕСНА,КАКО ЌЕ СУДИ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
Автор
Порака Обратен редослед
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 22:25
Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

A KONECNIOT SUD MU PRIPAGJA SAMO NA ALLAH, GOSPODAROT NA SVETOVITE, VLADETELOT NA SUDNIOT DEN!!!

Благодарам што и ти брате го потсети на postariot brat. Ова е мој завршен коментар на оваа тема кој се надевам набрзо ќе биде избришана.

Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 09:41
Kje ja pocekate moderatorkata malce povekje, a vo megjuvreme sakam da spomnam nesto.

Ne znam kade i koga ti napisav, Stari, deka Isus kje se vrati, kje osnova semejstvo, kje povede vojna za vospostavuvanje na vistinata i kje zivee vo mir so site lugje na planetava..... E, a ti najdi sto kako i kade sum pisal.
No mnogu dobro pomnam deka sm ti pisal deka ne voskresnal, ami Bog go socuval od gjavolstinite evrejski!!!

A KONECNIOT SUD MU PRIPAGJA SAMO NA ALLAH, GOSPODAROT NA SVETOVITE, VLADETELOT NA SUDNIOT DEN!!!
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 23:08
Originally posted by postariot brat postariot brat напиша:

Toa go imam napisano samo zaradi nekoj post tuka na forumov kade nekoj od Muslimanite tvrdi deka i spored k*ranot Isa ke dojdel pak pa ke imal semejstvo pa duri i deka toj ke bidel Sudijata na krajot na vreminjata .
 ne mozam sega da baram kade bese toa napisano, ama ete ke vi veruvam ako napisite deka nikade ne se spomnuva takvo nesto, ako ne za mene togas zaradi nekoi od muslimanive na forumov koi pisuvaat sesto.
ako tvrdite deka takvo nesto nema togas ke se povlecam, izvinam i ke gi gi molam Administratoriteda ja povlecat temava.

Кога ќе речеш дека некој кажал ова .. некој кажал она ... ќе дадеш референции кој и каде го кажал тоа, за сите ние да прочитаме и да се увериме во веродостојноста. Поинаку, тоа би било само џабе трошење време и типкање по тастатура.
Хм, навистина ќе треба да најдеш каде го пишува тоа ... Исус ќе бидел судија на крај на времињата, односно на Судниот Ден!! Кој муслиман ти го рекол тоа, жити се? да не сум јас ? :-)
Иса кога ќе се врати по втор пат на земјата, нема да суди и пресудува затоа што тоа е верување според Христијанството, дека судот му е даден нему, според Исламот, Алах е единствениот кој суди и пресудува.
Ги имаш помешано работите или сакаш да уфрлиш  некои Христијански работи во Исламот.
Ќе биде добро да не продолжуваш на оваа тема и да ја замолиме ACELERA да ја избрише.

Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 22:55
Toa go imam napisano samo zaradi nekoj post tuka na forumov kade nekoj od Muslimanite tvrdi deka i spored k*ranot Isa ke dojdel pak pa ke imal semejstvo pa duri i deka toj ke bidel Sudijata na krajot na vreminjata .
 ne mozam sega da baram kade bese toa napisano, ama ete ke vi veruvam ako napisite deka nikade ne se spomnuva takvo nesto, ako ne za mene togas zaradi nekoi od muslimanive na forumov koi pisuvaat sesto.
ako tvrdite deka takvo nesto nema togas ke se povlecam, izvinam i ke gi gi molam Administratoriteda ja povlecat temava.
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 22:40
Првин да ти забележам, гледам на насловот си напишал ИСА а во твојот коментар употребуваш ИСУС. На што се должи ова?
Никаков ИСА нема воскреснато, воскреснал вие велите ИСУС, не ИСА туку ИСУС, име кое со секакви начини на додавања/одземања е создадено.
Значи, ај те молам, со насловот сакаш да вметнеш помисла дека ИСА е тој кој воскреснал ... затоа ТЕ МОЛАМ немој да употребуваш вакви трикови. Ги знам многу добро овие работи, ќе нашминкаш во насловото нешто да изгледа Исламско, а во внатрешноста на текстот ќе зборуваш за ИСУС и тоа .. не толку многу за темата туку повеќе за промовирање на Исус како бог.

Што ти е проблемов? Темата ти е: "Ako Isa ne voskresnal,-kako ke se vrati da sudi" Што има врска воскреснувањето со судењето? Зарем некој морал да воскресне па да суди? кој го вели тоа? НИЕ муслиманите не велиме дека некојси Исус ќе суди. Еден е оној кој ќе суди, Алах џелешануху. Промени го насловот на темата, напиши ИСУС наместо ИСА, и потоа промовирај ја идејата твоја, идејата за судењето а не идејата за Херкулес и Исус меѓу паганските богови.

Кон врв
temimi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Saudi Arabia
Поени: 325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај temimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 10:28
paganstini!!!!!!!!!!!!!!!
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 10:03
Nie Hristijanite veruvame deka Isus e povekje od prorok ta sto zasluzil da bide odbran od Boga da bide Sudija na narodite svetski
  -Veke znaeme deka Bog veke ni rekol deka ne se pojavil veke takov prorok vo Izrailot,kako Mojsaj.
  -Potoa go naznacuva Isus Navin  za sudija na Izrailot,
Zosto ne odbral Bog drug sudija a ne nekoj od ovie iako znaeme za nivnata silna vera, a i kako ne bi imale tolkava vera Mojsej go videl Boga, eej kakva cest e toa preku nego Bog go oslobodil svojot narod.
  -I da ne dolzam vo Stariot Zavet sekade se zboruva za Bozjiot sud i toa e sekade neprikosnoveno pravo samo na Bog.
  -zosto toa svoe pravo Bog bi mu go prepustil na obicen covek kako sto velite vie ovde zosto pejgamber ili ne vie vikate deka toj ne e Bog ami covek.
  -I sami velite deka Bog ili Allah kako sto vam vi rekol da go narekuvate ima i Angeli koi po sila i rang kotiraat povisoko od pejgamberite(prorocite)neli.
  -Zosto ne odbral nekoj od niv.
  -za kraj zosto toj ne bi go pravel samiot kako sto i sam go sozdal neboto i zemjata, i lugjeto i gi osudil Adam i Eva na progon od rajskata gradina.Zarem Bog semokniot se umoril ili bil prezafaten ili ne moze sam da Sudi.
mnogu od ovie raboti nam Hristijanite ni se jasni zatoa sto veruvame deka Bog slegol na zemja, ako gi prasate postarite za nesto sto se slucilo mnogu odamna i tie iaku muslimani ke vi recat deka toa bilo ko setal Gospod po zemja.
  -Lugjeto vo anticka Makedonija, pa Grcija, pa Egipet, Rim, i dr.zosto tie bi go prifatile isus kako Bog  iako imale svoi Bogovi, polibogovi pa i lugje koi storile mnogu cuda kako na primer Herkul, koj e Polubog i otkako pobedil mnogu cudovista gi spasil lugjeto od mnogu zla go pobedil i stravot od smrtta so sto si obezbedil mesto na olimp. Prometej koj im go poklunil ognot na lugjeto, sto ima vo Isus sto gi nateral i rimlanite pa duri i del od Egiptjanite da poveruvaat i da ostanat Hristijani do denes, iako imale tolku mokni Bogovi za koi gradele tolkavi piramidi , kako odednas site se obzemeni od ovoj obicen skitnik vo neugledna obleka.
  -Isus e dodeka bil na zemjava bil covek kako nas i pravel mnogu dobrini bez pritoa da bara nagrada za sebesi, toj e primer za najnesebicniot od site skitnik koj nasekade se osekja kako doma, site lugje gi cuvstvuva kako svoi i se grizi za site nas kako ovcarot sto se grizi za svoite jagninja, toj gi premina i moralnite stegi na obicniot covek i pomaga bez ogled na nacija i vera Toj gi pogazi i Bozjite zapovedi za da ne spasi nas rabotese i vo Sabat, toj se objavi kako Bog iako znaese deka za toa ke mu sleduva kamenuvanje do smrt od Evreite, toj ni go dade najgolemiot dar -svetiot duh da ne vodi po vistinskiot pat, na vistinata i ljubovta.preku kogo moze da se spasi sekoj i da vleze vo drustvo na najgolemite, svetiite, i angelite,-Vo drustvo so Boga.

Изменето од postariot brat - 12.Декември.2007 во 11:06
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.