![]() |
|
Извадоци,исечоци,цитати |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1718192021 46> |
Автор | |||
chuchuliga ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Светлината не можеме да ја видиме без - сенката;
Тишината не можеме да ја сфатиме без - вревата;
Не можеме да ја достигнеме мудроста - без лудоста.
Карл Густав Јунг
|
|||
![]() |
|||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
||
.... накваси усне да превариш жеџ, то сам ја за тебе, прва резерва у игри илузија. Не дам те, остачу измеџу два сна све док један не одсањам, да бар једном замислим како те не волим, или да те волим онако како се воли, ма шта то значило... |
|||
![]() |
|||
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
||
Meša Selimović
Sad sam shvatio: to je prijateljstvo,ljubav prema drugome. Sve drugo moze da prevari to ne moze. Sve drugo moze da izmakne i ostavi nas puste,to ne može,jer zavisi od nas Ne mogu da mu kazem : budi mi prijatelj. Ali mogu da kažem, biću ti prijatelj. Ali, bilo ovako ili onako,u njegovo prijateljstvo nisam mogao sumnjati. Zavolio sam ga, znam po tome što mi je postao potreban,što nisam zamjerio ničemu ma šta da je rekao ili učinio, i što mi je sve njegovo postalo važno. Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati ni tražiti joj razloge. Pa ipak to činim, makar samo zato da još jednom pomenem čovjeka koji je unio toliko radosti u moj život. Pitao sam ga jednom,kako to da je baš meni poklonio svoje prijateljstvo. PRIJATELJSTVO SE NE BIRA,ONO BIVA KO ZNA ZBOG ČEGA, KAO LJUBAV... A nista ja nisam poklonio tebi već sebi...: |
|||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|||
![]() |
|||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
Wicked witch is my name, witchcraft is my game.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
![]() |
|||
||
Let me give you a vampire kiss, take your skin under my teeth and drink your blood slowly. Let me vampirize you.
Your sweetest nightmare Изменето од kejt-d-grejt - 10.Јуни.2009 во 18:58 |
|||
![]() |
|||
la fille ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
||
И за таа десетинка од секундата сфатив дека отсекогаш сум ја сакал Габриела, се уште го паметев нејзиното име. Сфатив, одненадеш, дека таа е љубовта на мојот живот и дека никогаш нема да можам да сакам никого како тоа девојче што ме бакна под скалите со бакнеж на пеперуга. Не се прашував дури ни зошто. Едноставно знаев.
- Љубов со мали букви - Франсеск Миралјес |
|||
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|||
![]() |
|||
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
||
"U pogledu žena, ja znam šta činimo sa ženama kada one hoće i dalje da nas poseduju - živimo sa njima. Ali nijedan čovek ne može da govori o ženama, jer nijedan čovek ne može da razume da svaki nov način šminkanja, svaka nova haljina, svaki nov ljubavnik - nude novu dušu.
Hteti upoznati ženu uvek je jedan način da je posedujemo ili da joj se svetimo. Rane najdublje ljubavi dovoljne su da stvore prilično veliku mržnju." Ljudska sudbina-Andre Malro |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
dok zivis, budi ziv. - goethe
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Ljudi izvikuju kako zele stvoriti ljepsu buducnost, ali to nije istina. Buducnost je praznina prema kojoj su svi ravnodusni, koja nikoga ne zanima, dok je proslost puna zivota i njeno lice nas izaziva, ljuti, vredja, tako da ga zelimo unistiti ili premazati bojom. Ljudi zele biti gospodari buducnosti samo zato da mogu mijenjati proslost.
Knjiga smjeha i zaborava Milan Kundera |
|||
|
|||
![]() |
|||
Sho-Sana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
||
Љубовта и Лудоста се сакале.
Еднаш Лудоста и’ подарила роза на Љубовта и, со трнот, и’ ги повредила очите. Од тогаш, Љубовта е слепа, а Лудоста ја води!!! |
|||
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|||
![]() |
|||
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
||
Umetnosta zivee i pokraj site precki koi samata sebe si gi postavuva.........
a umira ...........vo preckite koi drugi i" gi postavuvaat............i to...... ![]() |
|||
![]() |
|||
||
|
|||
|
|||
![]() |
|||
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
||
Svetot e premnogu opasen za da se zivee vo nego - ne poradi ljugeto koi pravat zlo,tuku poradi tie koi stojat od strana i nemo gledaat.
Albert Einstain Изменето од lotus flower - 27.Мај.2009 во 16:39 |
|||
~Live the life you love, love the life you live~
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1718192021 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |