|
Љубов помеѓу "различни"! |
Внеси реплика | страница <1 171819 |
Автор | |
mende
Сениор Регистриран: 06.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 801 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lubovta ne znae granici bez razlika kakva lubove e dali od druga nacionalnos mene to ne mi smeta ili postari ili pomladi eve jas imam odeno so postaria od mene i poubo mi bese a drugarite mi veleja a otkacija postara e i tn. mene to ne mi smeta lubovta nema granici i lubovta stalno pobedva samo treba da si strpliv
|
|
mbm
|
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Љубовта не знае за потекло, не знае за вера, не знае за старост.Во љубовта велат се е дозволено.Таа не прави поделби и разлики.
Но ние како личности доведуваме таа љубов да е дозволена или не.Значи имаме би рекла предрасуди кон ова или само мислење кои сме си го наметнале самите или некој друг. Јас никогаш не ги делам луѓето на богати и сиуромашни, православни, католици или муслимани. Но кога станува збор за една љубовна врска како да сум со поинаков став и мислење.Самата не би можела да се впуштам во врска со некој кој не и припаќа на мојата вера, со некој кој е помлад од мене или премногу постар.Се додека не затрепери срцето не можам ништо да кажам.Но сепак останувам на ова, затоа што разликите на овие врски по некоја година ќе почнат да се приметуваат и да бидат дел од едно недоразбирање. |
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали ја оправдувате/подржувате љубовта помеѓу двајца (машко и женско) кои потекнуваат од различни Светови, или околината има став дека тие нетреба да бидат заедно!? Пр. може да се наведе љубовта помеѓу сиромав со богат, стар со млад, различни националности, различни религии и тн. Дали треба да се создадеме таква љубов, да се бориме за неа? дали би отфрлиле се за љубовта? |
|
Внеси реплика | страница <1 171819 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |