|
Вистината |
Внеси реплика | страница <1 171819 |
Автор | |
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве нешто успат
Ако навистина постои нешто крајно, нешто последно на каква била замислена патека, тогаш вистината е нејзината круна. Вистината е ултимативна и последна. Не постои запирка после неа. |
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За да ја дознае човекот вистината, може слепо да и` верува без да ја доживее преку некој друг медијатор. Тој е едниот начин. За да ја спознае човекот вистината, според мене, најдобар начин е преку својата субјективна вистина да дојде до одговорот на сите други „вистини“. Кога пишувам за ова мислам на чувствата, т.е срцето како компас до неа. Психијатрите често пати ги прашуваат своите пациенти „Како се чувствувате во врска со ова?“ и не е случајно. Чувствата се многу моќна алатка на човекот. Никогаш не треба да се занемаруваат. Се` се врти околу нив. Многу е тешко да се дефинира, некој погоре рече дека „такво нешто не постои“. За да не лутам, и да не се „загубам во преводот“, оставам да пишувате се во врска со неа. п.с. Меси, за твојот потпис едно вакво |
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вистината е динамична и релативна. |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Objektivno, vistinata e sekogash subjektivna.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ti si stvarno epten dosadno :-)
|
|
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема такво нешто .
|
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
има една изрека која вели:
„Вистината можеш да ја прикриеш, извртиш, злоупотребиш. Но дури и самиот Бог неможе да ја промени“ што ја прави вистината толку моќна што дури и самиот Бог молчи пред неа? |
|
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секој има свој пат, секој си чекори по тој пат во својот живот...некој свесно, некој полусвесно, а некој безуспешно оди напред назад, или пак плови во некоја замислена река во еден правец.
(ама се распишував..) но ако вистината не е наша крајна цел, се` престанува да постои. Која а вашата вистина? За каква вистина вие живеете? По кој пат одите за да стигнете до неа? За мене вистина е: - секое силно чувство кое не води; - секоја возвишена мисла која се раѓа во нас; - секое дело кое извира од нас а е препратено со љубов и желба за прогрес; мојата вистина е мојот Бог, верата, надежта, љубовта и се` што произлегува од тоа Знам дека темата е премногу општа, но потрудете се да дадете наједноставен одговор, нека биде нешто „возвишено“ |
|
Внеси реплика | страница <1 171819 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |