IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ПЕНЗИИ ЗА ТЕРОРИСТИТЕ НА ОНА, БОРЦИ НА РМ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПЕНЗИИ ЗА ТЕРОРИСТИТЕ НА ОНА, БОРЦИ НА РМ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 24>
Автор
Порака Обратен редослед
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 07:06
Originally posted by real real напиша:

segasnata politika e istoriskiot moment za nasata idnina site nie sakame idnina neli i segasnata vlast raboti za nasata idnina site nedorazbiranja ke zavrsat eden den i site ke bideme srekni.

Па кажи коj сте вие?Да знаеме за кого работи толку добре и паметно оваа влада?

ПС:Като ти гледам локациjaта и ти си од "кандидат пензионерите".....
Кон врв
real Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Октомври.2009
Поени: 161
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 01:07
nemoj da mislis deka ako nekoj rekol taka i taka ke bide borcite na ona nema ni da dobijat penzija takva e politikata edno se zboruva a drugo se kazuva a borcite na ona mozebi ke imat penzija ama ne sega segasnata vlast raboti da gi resi site nedorazbiranja i problemi i za site nas ke bide historiski nasata idnina sto ke zavrsat site nedorazbiranja i sigurno deka vo idnina ke se pocituvame uste podobro i se ke bide kako sto treba.
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 00:46
Originally posted by real real напиша:

segasnata politika e istoriskiot moment za nasata idnina site nie sakame idnina neli i segasnata vlast raboti za nasata idnina site nedorazbiranja ke zavrsat eden den i site ke bideme srekni.

Убаво е да веруваш, тоа те исполнува како човек. Убаво е да си оптимист, се надеваш бидејки надежта умира последна, сепак останува последниог миг кога ке се сратнат двете страни лице в'лице знаејки дека преку нишан се гледале.... тешко е тоа!

Треба да си храбар за да го совладаш тој миг и на крај да си пружиш рака еден кон друг, искрено, човечки.

Да заборавиш не можеш затоа па човечки е да простиш.

Јас очајнички сакам да верувам во таа подобра иднина Реал, исто така очајнички сакам децата да ми растат знаејки дека нема да стрепат за утрешнината. Вака ако продолжат да ја водат државата луѓе кој безобзирно ке направат се само да да си ги задоволат своите партиски суети и “празните џебови“, целата “очајничка надеж“ паѓа во вода.

Не можам да си дозволам да верувам дека некој ке биде казнуван поради Х политички причини а некој наградуван исто така поради х политички причини.

Немој да се навредиш, но не можам да замислам дека бранителите ке бидат ставени во иста положба како борците на ОНА. За мене е како да сега се степам со соседот и двајцата бараме обештетување поради нашите нерасчистени соседски причини. Нелогично!
Homo homini lupus est...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 00:32
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 00:25
Која сегашна политика?
Ја нема Реал!

Политика која секојдневно оди на “топло-ладно“, политика која ја “палеше“ јавноста во 2001 со “борбени“ реклами да се биде Лав, Тигар, Волк, УЧКА, Терорист....

Политика која дели, радвојува, каде не треба да израмнува и каде ке израмнува кога и е “ќеиф“ поради моменталната политичка состојба?

Немаме ние ниту политика, ниту стратегија, ниту визија ниту цел..... ах да, имаме политика на “своје недам туџе дизам“ и политика кога ке треба да се прикрие нешто тогаш ке се степаат средношколците во Струга или Куманово, или навивачите на Слога или Вардар да направат екцес на меѓуетничка тензија....

Би те прашал искрено, како можеш да очекуваш коалиција на две различни идеологии, ДУИ се декларираат како социјал демократи а ВМРО десно ориентирана демо-христијанска партија.... два сосема различни концепта...

Нели е доволно да се види како функционираме? Жално е само што ги мачат бранителите и да се дирекни во одговорот дека нема да добијат никаква помош. Жално е да бидат третирани како индивидуи кој не заслужуваат почит.

Срамно и жално!

Изменето од Buggyman - 28.Октомври.2009 во 00:27
Homo homini lupus est...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 00:14
Originally posted by Buggyman Buggyman напиша:

Срамен е чинот да се стават во рамноправна состојба бранителите и припадниците на ОНА.

Политиката е к..ва, стара изрека но никако да научиме и покрај тоа што живееме во 21 век со универзитети, средни и основни училишта.

.....

politikata e takva i si ima pricina a si raboti za nasata celokupna idnina i ke zavrsat site nasi problemi
i da zivee ova segasna politika koj go sakam mnogu.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 00:11
Срамен е чинот да се стават во рамноправна состојба бранителите и припадниците на ОНА.

Политиката е к..ва, стара изрека но никако да научиме и покрај тоа што живееме во 21 век со универзитети, средни и основни училишта.

.....
Homo homini lupus est...
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2009 во 23:11
поради подобро информирање на неупатените:
погледајте ја исповедта на
Стојан Цветанов припадник на МВР, ранет во војната 2001 под наслов:

МАКЕДОНСКИ ИДЕНТИТЕТ: СТОЈАН ЦВЕТАНОВ - ПРВИОТ ПОЛИЦАЕЦ БОРЕЦ КОМУ ВРХОВНИОТ СУД МУ НАРЕДИ ДА ГИ ВРАТИ ПАРИТЕ ЗА РАНИТЕ ОД 2001
Понижувањето боли повеќе од шрапнелите на ОНА

исповеддта е на долниот дел на страницата на која ќе ве однесе дирекно линкот,

http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=11850&PN=3

и се друго што не ви е јасно слободно отворено прашувајте.

Изменето од orlov - 28.Октомври.2009 во 00:00
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2009 во 22:20
Ednas opomenav, diskusiite da s enasocat kon problemot koj e nametnat.
Orlov, bi te molela  bez upatuvanje navredi kon clenovite. Argumentite se tuka, poznati ti se pokazi gi. Na forumov imame dovolno temi kade ovoj problem se diskutira. Ne mozam tocno da se  setam vo koja tema se staveni informaciite i napisite so intervjuja so pripadnicite koi veke vrakjaat pari.
Ne mi otvorajte nepotrebno rabota da brisam.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2009 во 22:06
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Originally posted by orlov orlov напиша:

Ne mi se veruva deka toa se slucuva

Sekako deka toa ne e vo red ako e taka kako sto velis !

Zosto gi vrakjaat parite ?
parite povredenite pripadnici na MVR uchesnici vo TERORISTICHKATA VOJNA 2001godina gi vrakjaaat i toa so debeli kamti.Faktite se takvi kakvi shto se.A nashe e ne dase raspravame, nekogo da vidime eden konstruktiven dijalog na forumov se amo so cel da ne mozjebi pod doznaka eventualno gi osvestime bar nash*te ,,narodni,, izbranici pa da se koregiraat vo stavot koj i te kao ima debel udel vo donesuvanjeto na ODLUKATA na premierot.

Ako e taka , togas apsolutno ne e pravedno.

Duri ne mi se veruva deka takvo nesto moze da se sluci.

Samo mi treba edna informacija: Koj i zosto taka odluci i koga se sluci toa?

Ne bash sega e pogodniot moment za toa i ne bi sakal da zboruvam za toa.
Od pozicija koja ja imam sekojdnevno sum so ovie problemi.
Greshkata e napravena ushte vo 2001 godina, a sega tie koi taa greshka ja imat napraveno sega se ograduvaat od toa i normalno zakonot si e deciden i si ja raboti svojata rabota.
Treba samite da pobaraat da se vidi koj za niv ima izdadeno naredba da bidat na poziciite na ratishte zaedno so pripadnicite na ARM. Spored ODREDBITE vo Zakonot za Odbrana decidno e definirano koj vo voeni u vonredni uslovi vo drzjavata od Oruzjenite Sili kade treba da se navogja i toj ili tie da gi obeshtetat. Inaku pripadnicite na MVR soglasno NAREDBITE koi im gi izdavaa si ja rabotea dadenata rabota.
Vo interes na novo nastanatata sostojba so donesuvanje na ODLUKATA  za dodeluvanje na penzii na pripadnicite na ONA povekje ne bi si dozvolil da komentiram so faktite so koi raspolgam. 

Изменето од orlov - 27.Октомври.2009 во 23:58
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2009 во 21:49
Originally posted by orlov orlov напиша:

Verovalo se toa na Tebe ili NE, Pripadnici na MVR uchesnici vo TERORISTICHKATA VOJNA 2001godina gi vrakjaaat i toa so debeli kamti.Faktite se takvi kakvi shto se.A nashe e ne dase raspravame, nekogo da vidime eden konstruktiven dijalog na forumov se amo so cel da ne mozjebi pod doznaka eventualno gi osvestime bar nash*te ,,narodni,, izbranici pa da se koregiraat vo stavot koj i te kao ima debel udel vo donesuvanjeto na ODLUKATA na premierot.

Ako e taka , togas apsolutno ne e pravedno.

Duri ne mi se veruva deka takvo nesto moze da se sluci.

Samo mi treba edna informacija: Koj i zosto taka odluci i koga se sluci toa?

Изменето од mamamd - 27.Октомври.2009 во 22:15
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2009 во 21:44

Parite povredenite pripadnici na MVR uchesnici vo TERORISTICHKATA VOJNA 2001godina gi vrakjaaat i toa so debeli kamti.

Faktite se takvi kakvi shto se.
A nashe ne e da se raspravame, nekogo da vodime eden konstruktiven dijalog na forumov se samo so cel da ne mozjebi pod doznaka eventualno gi osvestime bar nash*te ,,narodni,, izbranici pa da se koregiraat vo stavot so koj i te kako ima debel udel vo donesuvanjeto na ODLUKATA na premierot.

Изменето од orlov - 27.Октомври.2009 во 23:56
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2009 во 21:28
Незнам зошто и после 2-3 барања од тебе ти избегнуваш и не ми одговораш онакака како што те прашав, кратко, јасно и чесно. Се некои диоломатски, заобиколни одговори!
Да реал,  се согласувам со тоа што ти го велиш, треба да се остави минатото зад нас и да не се спомнуваат тие црни периоди кои ги поминавме. Ама, ај да те прашам (белким сега ќе ми одговориш), дали тоа „оставање на минатото“ важи, односно треба да се однесува само за македонците, а не за албанците? Би било ред ако ние, македонците забораваме, тогаш и вие албанците да заборавите, а не повторно и повторно да се навраќате на 2001 и се што произлегува од неа! Мислам дека само така ќе имаме меѓусебно разбирање и почитување и дека само тогаш можеме да речеме ОК што било било - да не се повтори. А овака, со нови барања од албанска страна, само се иницира нов раздор, нови нетрпеливости, нови провокации, нови причини за напаѓање ... се, се, само не единство, нешто за што еве овде ние заедно со тебе и ал банесо  се обидуваме!
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2009 во 21:26

Изменето од KINGDAVID - 27.Октомври.2009 во 21:30
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 24>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.