IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Враќање на инквизицијата!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Враќање на инквизицијата!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 27>
Автор
Порака Обратен редослед
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 22:06
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

И мене ми е жал што белички, додека вашите празни градби никнуваат како печурки насекаде, ќе мора да ги гледате вистинските Христови цркви (верниците) како се умножуваат на база на отрезнатите православни верници големо%20гушкање

"Бог, Кој го создаде светот и сè што е во него, како Господар на небото и на земјата, не живее во ракотворни храмови"
(Дела на апостолите 17:24)

samoizmisleni zaednici koi samite se narekuvaat crkva, evangelisti baptisti, adventisti...

Radost e brate evangelose zar ne ja vide Sobornosta na Hristovata Crkva tie psalmi peeja, so revnost izlezeni da ja branat cesta na ova Pravoslavna zemja!
Bog e so nas!Koj ke e protiv nas!

Изменето од belichka - 30.Март.2009 во 22:10
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 21:55
И мене ми е жал што белички, додека вашите празни градби никнуваат како печурки насекаде, ќе мора да ги гледате вистинските Христови цркви (верниците) како се умножуваат на база на отрезнатите православни верници големо%20гушкање

"Бог, Кој го создаде светот и сè што е во него, како Господар на небото и на земјата, не живее во ракотворни храмови"
(Дела на апостолите 17:24)
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 21:48
Originally posted by belichka belichka напиша:

Evangelos i site ostanati zaedishtva, se znae vistinata i bolkata od kade vi izvira...NE demek skopje se siluvaa?CRKVA! Pravoslavna Crkva ke se izgradi toa e bolkata?AMA...NEKA SE RASPRASNAT SITE NEPRIJATELI HRISTOVI.HRISTOS E POBEDITEL! CRKVI IMALO I CE IMA! бакнеж 
Abe lugje kako ne sfacate???? Ne e problemot sto se gradi crkva!!!!! Problemot e lokacijata! Samiot svestenik sto bese prisuten na plostadot rece deka treba da bide na druga lokacija(parkingot).

I muzej, i super-kafana i knizarnica da se gradi na taa lokacija e utnata rabota. Sto i fali na crkvata karsi MANU? Do vcera bese neugleden kraj, sega e cisto, svetlo, ima kambana... ubavo se vklopuva so rekata Vardar. Ama na plsotad samata crkva bi se zadusila od tolku objekti, i obratno. Studentite(bez razlika dali se homosexualci, ateisti, pravoslavci, katolici) sakaa da svrtat samo na toa vnimanie, nisto povekje

Изменето од Majkl - 30.Март.2009 во 21:49
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 21:43

Каква пак сега врска има Христос со православните идолопоклонски храмови?

Ај не мешајте баби и жаби ви се молам среќа

Студентите кои протестираа немаа никаква болка. Кога песнопејците би организирале протест во кој би си го искажале својот глас ЗА градење на православниот храм, не верувам дека студентите би дошле таму со цел да го спречат протестот.
Очигледно некој друг има болка па затоа и посегнува по вакви илегални анти-демократски спречувања на протести. трепкање

бакнежEvangelos, navistina mi e zal sto ke morate da gi gledate Pravoslavnite hramovi koi voskresnuvaat, ne ritajte se protiv bodiloto!плазење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 21:39

Каква пак сега врска има Христос со православните идолопоклонски храмови?

Ај не мешајте баби и жаби ви се молам среќа

Студентите кои протестираа немаа никаква болка. Кога песнопејците би организирале протест во кој би си го искажале својот глас ЗА градење на православниот храм, не верувам дека студентите би дошле таму со цел да го спречат протестот.
Очигледно некој друг има болка па затоа и посегнува по вакви илегални анти-демократски спречувања на протести. трепкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 21:33
Evangelos i site ostanati zaedishtva, se znae vistinata i bolkata od kade vi izvira...NE demek skopje se siluvaa?

CRKVA! Pravoslavna Crkva ke se izgradi toa e bolkata?

AMA...NEKA SE RASPRASNAT SITE NEPRIJATELI HRISTOVI.HRISTOS E POBEDITEL! CRKVI IMALO I CE IMA! бакнеж

Кон врв
evangelist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Bo&#382;e ne znam &#353;ta mi je, pale m

Регистриран: 16.Октомври.2008
Поени: 201
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangelist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 21:27

Значи тука ја гледаме и вашата цел на собирањето: Да го спречите демократското право на студентите да си го кажат јавно своето мислење - истото она што го правеше и ИНКВИЗИЦИЈАТА во средниот век. После оваа изјава излишни се секакви дискусии околу тоа кој бил провокаторот, кој не ги почитува демократските закони на оваа земја, кој се однесува инквизиторски итн

Мислам дека видовме линк - кој го организира протестот...

ТУКА НЕ СТАНУВА ЗБОР ЗА НИКАКВИ СТУДЕНТИ!!!

http://www.youtube.com/watch?v=xb7Ff3T9tfw&feature=channel_page

http://www.youtube.com/watch?v=q3AbpDSVYq0&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=qEdfZb6iGSE&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=zvk8nSxRb5o&feature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=PJk0nAjsYP4&feature=channel

ГОСПОДИНЕ ЕВАНГЕЛОС - да ги решиме вашите мистерии - погледнете тука и не се заблудувајте ...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 20:06
Originally posted by Fotina Fotina напиша:

Тоа “случајно“ не е наметнато од нас, туку од новинарите.Ние не рековме дека сме случајно таму!

Oк, мило ми е што јавно призна дека не сте се нашле случајно таму, туку со одредена цел, цел која ја кажуваш подоле.

се организиравме да го спречиме протестот на архитектите и тоа само на мирен начин.

Значи тука ја гледаме и вашата цел на собирањето: Да го спречите демократското право на студентите да си го кажат јавно своето мислење - истото она што го правеше и ИНКВИЗИЦИЈАТА во средниот век. Излгеда авторот добро го срочил насловот на темава среќа

Зошто ние би правеле протест после архитектите?? Зарем би дозволиле да си ја постигнат целта??? Е тоа не може.

После оваа изјава излишни се секакви дискусии околу тоа кој бил провокаторот, кој не ги почитува демократските закони на оваа земја, кој се однесува инквизиторски итн.
Ах кога само би имала храброст да го кажеш ова и пред камера, па да те прикачиме на Ју Тјуб и да ги разрешиме дилемите околу немилиот настан среќа
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 19:58
Макариос вешто ги бира само градбите, но не дава кој и колкав е тој простор (плоштад) кој тие објекти го опкружуваат. 
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 19:48
Originally posted by makarios makarios напиша:

Еве уште еднаш откако ќе се силува Скопје, како тоа би изгледало (демек стар стил и нов стил било грдосија).

Brate Makarios, a kaj ke najdes mesto za dzamijata?

A i za konjot Bukefal i Aleksandar Makedonski?

Za spomenikot na Josip Broz Tito?

Ne treba nisto da se gradi na plostadot, dosta ni e od spomenici i objekti i razni kipovi.

Se soglasuvam so Majkl deka plostadot treba da bide sirok , za setanje a ne natrupan so spomenici i objekti!
Кон врв
makarios Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Октомври.2008
Поени: 1282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 19:41

Еве уште еднаш откако ќе се силува Скопје, како тоа би изгледало (демек стар стил и нов стил било грдосија).
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 19:38
Od VEST
На пра­ша­ње­то до "Прог­ре­си­вен млад син­ди­кат", ор­га­ни­за­то­рот на мир­ни­от про­тест, зош­то и пок­рај тоа што оваа те­ма е ак­ту­ел­на за Црк­ва­та ре­чи­си ед­на го­ди­на, тие из­бра­ле да про­тес­ти­ра­ат ток­му ме­ѓу два­та из­бор­ни кру­га, до­бив­ме од­го­вор:
"За­тоа што се­га стиг­на ин­фор­ма­ци­ја­та де­ка во овој из­бо­рен ва­ку­ум ме­ѓу два­та кру­га влас­та ќе го ис­ко­рис­ти мо­мен­тот за да ста­ви те­ме­ли на црк­ва­та на Плош­та­дот. Ова не е ак­ци­ја што поч­на се­га, уш­те прв­пат ко­га се об­ја­ви вес­та за град­ба, ние поч­нав­ме со он­лајн-пе­ти­ци­ја про­тив овој об­јект, имав­ме ра­ди­о­е­ми­сии, бло­го­ви. Се раз­би­ра де­ка не е по­ли­тич­ки мо­ти­ви­ра­на ини­ци­ја­ти­ва, ту­ку е ини­ци­ја­ти­ва на сту­ден­ти­те од Ар­хи­тек­тон­ски­от фа­кул­тет. Ќе про­дол­жи­ме и по­на­та­му и ќе ба­ра­ме се­кој да по­не­се од­го­вор­ност, осо­бе­но оние што по­ви­каа на ре­ли­ги­оз­на не­тр­пе­ли­вост и што во име­то на ве­ра­та прак­ти­ку­ваа на­сил­ство", ве­ли Со­ња Ис­ма­ил од "Прог­ре­си­вен млад син­ди­кат".
Ина­ку, Прог­ре­си­вен млад син­ди­кат ла­ни на 23 ју­ли бе­ше ор­га­ни­за­тор на три­би­на­та за вла­ди­на­та на­ме­ра да се гра­ди црк­ва на Плош­та­дот, на ко­ја при­сус­тву­ва­ше и скоп­ски­от гра­до­на­чал­ник Три­фун Кос­тов­ски, кој е про­тив­ник на иде­ја­та и ја об­жа­ли на Ус­та­вен суд. И оваа три­би­на то­гаш бе­ше бру­тал­но пре­ки­на­та од гру­па гра­ѓа­ни, кои со ико­ни во ра­це­те упад­наа на три­би­на­та, а ме­ѓу нив беа и гру­па мла­ди, кои нас­та­пи­ја ка­ко под­мла­док од ВМРО-ДПМНЕ.

Гра­до­на­чал­ни­кот Кос­тов­ски вче­ра го осу­ди на­силс­тво­то и ги по­ви­ка скоп­ја­ни "да го за­чу­ва­ат раз­у­мот и да не доз­во­лат да би­дат жрт­ви на по­ли­тич­ка­та реп­ре­си­ја и ор­га­ни­зи­ра­ни­от при­ти­сок на влас­та".

Изменето од Majkl - 30.Март.2009 во 19:41
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 19:33
Originally posted by Majkl Majkl напиша:

Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

... vo Biblijata ne pisuva da se molime za tranvestiti,homoseksualci, lezbejki...
Taka e! No raka na srce, pisuva deka treba da se kamenuvaat do smrt (vo stariot zavet). Zatoa e dobro da se bide vnimatelen pri ophodenje so Biblijata, bidejki zloupotrebata lesno moze da dodje do izraz.

Vo Stariot Zavet najstrogo se kaznuvale homoseksualcite, tranvestitite, lezbejkite samo megju narodot IZRAEL , tie ne gi kamenuvale i ne im se mesale na drugite narodi,bidejki Izraelskiot narod bil odberen po Bozjiot sluga Avraam za vo nego da se rodi Mesijata.

Moralo Izralskoto opstestvo da bide cisto i normalno , pa zatoa bile prezemani takvi strogi merki.
Od toa gledame kolku seriozno Bog gleda na takvite prestapi. Sodom i Gomor bea unisteni tokmu poradi vakvite grevovi, a i nasiot svet se povekje nalicuva na Sodom i Gomor...Procitaj gi malku denesnite vesti i vidi deka razlikata megu dobroto i zloto veke i ne postoi. Se e relativno...

Sekako, jas sum protiv nasilstvo i zloupotreba na stihovite od Stariot Zavet, Isus ni rece da gi ljubime neprijatelite, a Bog na krajot ke presudi...Pravdata e vo Negovite race.AMIN!
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2009 во 19:28

Ние ... се организиравме да го спречиме протестот на архитектите и тоа само на мирен начин. ...
Зошто ние би правеле протест после архитектите?? Зарем би дозволиле да си ја постигнат целта??? Е тоа не може.
Не успеаја да го кажат своето мислење...некој ги спречил?

Браво бе Фотина! Ме доведуваш во ситуација кога незнам што да правам на оваа твоја изјава. Дали да се смеам, дали да плачам, или пак да се нервирам!не%20знам
Прво велиш дека сте отишле да го спречите протестот, да не дозволите некој да си го каже своето мислење (замисли, некој се дрзнал и се обидел да каже свое мислење!), а од одруга страна се прашуваш „... некој ги спречил?“

... Еве и ние не го кажавме нашето мислење, ама нашето присуство и радост посведочија ЗА ШТО ТОЧНО НИЕ СМЕ ТАМУ

Типично македонски. И мене нека ми умре козата, ама на комшијата двете! И што мислите дека сте постигнале со тоа што ги спречивте да го кажат нивното мислење? Дали сте свесни дека со овој чин вие го постигнавте тоа што тие кои сакале да се слушне нивниот глас воопшто и не очекуваа, а тоа е одек во јавноста! Да оставевте нивниот собир да биде одржан без провокации и насилство, до сега сите ќе заборавеа дека некој демонстрирал против нешто. А овака?

... .И пак победивме...

1. Се декларираш како верник. А, да те прашам знаеш ли што е ова? Очигледно е дека незнаеш. Тоа е гордост. А знаеш ли што е гордоста во христијанството? Поим немаш. Затоа отиди прво кај твоите отци нека ти кажат што е тоа грев или прочитај во форумот вероисповед. Таму ќе најдеш многу убави објаснувања од верници кои со право можат да го носат тој епитет, и со кои ми е чест да дебатирам.
2. И, што мислиш, навистина победивте?ма%20ајде Ах, да, во однос на тепањето - да, победивте, но во однос на целта на собирот ... не ќе да биде така! Самата оваа дискусија го зборува токму спротивното. Реков, овој настан одекна во јавноста многу повеќе отколку што архитектите (или како веќе ќе ги наречете) мислеа.

...ЦРКВА КЕ ИМА! АМИН!!!

Гарантираш? А што ако не биде? Спремен ли си да се саможртвуваш за Христа?
Но којзнае, ако навистина биде, како што велиш, може пак да ја снема! Што ќе правиш, божја воља!плазење
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 27>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.