IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Штосеви, вицеви...
  Активни теми Активни теми RSS - Вицотека
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Вицотека

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 186187188189190 240>
Автор
Порака Обратен редослед
LAV Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2006
Локација: France
Статус: Офлајн
Поени: 241
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LAV Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2007 во 16:51
Trudna zena odi na doktor.
<Stojna> Doktore imam mnogu bolku vo stomakot, dali ke mozete da mi pognete?
<Dr.Mitre> Gospogo, vie ne ste trudna, stomakot vi e poln so voda.
(Zenata odela tri pati kaj istiot doktor , no toj sekoj pat i velel deka , stomakot i bil poln so voda)
<Stojna> (Cetvrta den odi so mazi pod raka na doktor)
<Mazot> (Tropa na vrata i ceka odgovr za da vlezi so zenamu da vie sto e problemot, zosto ne saka doktorot da pomogni)
<Dr. Mitre> Ajde napred vlezete( Vleguvaat mazot i zenata, ama mazot naapan(iznervira) do stotka.
<Mazot>(mazot gi smiknuva gakite) i mi veli: Abre doktore, ova na sto ti lici na k*r ili na vodovodna cevkaLOL

Изменето од LAV* - 29.Јуни.2007 во 16:54
Кон врв
pero Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 30
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pero Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2007 во 07:58

Pero lezi na umiranje i i veli na zena mu:

-Zenicke,jas ke si umram ama ti gledaj da ne me izneveruvas zasto od maka vo grobot ke se prevrtam.
E, umrel sto umrel a zenamu,dusa pusta, ne mozela da izdrzi i se pustila vo rabota.
Koga umrela itaa odi kaj sveti petar da prasa za mazot i da si go najdi tamu na onoj svet:
-a be kako da go najdam vo tolku narod,od kaj da znam kade sum go smestil.Da ne znajs nesto posebno za nego nekoj beleg ili amanet da ne ti ostavi?
-Ami ko bese na postela mi rece da ne go izneveruvam,zasto vo grobot ke se prevrtel-muveli taa.
-A za pero ventilatorot prasuvas!?   

Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 16:42
Vo avion koga ja dostignale potrebnata visina
pilotot im se obrakja na patnicite na interfon
- Sega mozete da gi otkopcate pojasite i nesto takvo i zaborava da go iskluci interfonot i na kolegata ko-pilot mu vika aj da go ispieme kafeto i da ja viknam stujardesata da ja onadam i ova go slusa cel avion i stujardesata se strcuva nakaj kabinata kaj pilotot i nekoj od patnicite i dofrluva
- poleka mori k**vo neka go ispie covekot kafeto prvo
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14599
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 16:35
Жената во кревет збеснува.
- Добро бе Цветко, колку ќе чекам да ти се дигне?
- Извини драга се трудам, ама вечерва ниту една згодна женска не ми доаѓа на ум!

Прослава на Нова Година во едно претпријатие. Во една канцеларија е темница и се слушаат воздишки:
"Ох, Цветко, Цветко! Никогаш... не си ме... љубел вака... Дали е тоа... поради ова новогодишно... расположение?"
"Кој знае, можеби е затоа што не сум Цветко."

Се сретнуваат две циганчиња:
- Што си бе толку блед, да не си болен?
- Не бе. Мајка ми ми го изми лицето.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 16:32
Се фали Цветко пред другарите:
- Јас жена ми никогаш не ја тепам. Само ќе ја турнам по скали, а она сама нека се удира кај што сака!

Му дошла на Цветко таштата на гости, па Цветко ја прашува:
- Бабо, колку време планираш да останеш?
- Па додека не ви досадам.
- Ауу, зошто толку кратко???

Полага Цветко тест за шумар. Испитувачот го прашува:
- За да положите на испитов, мора да ми наброите барем пет диви животни.
- Нема проблем. Волк, лисица и три мечки.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јуни.2007 во 16:31
Цветко бил пред умирање. На постелата, сакајќи мирно да оди на оној свет,  ја прашува жена си:
- Жено, дали ти некогаш си спиела со некој друг?
- Абе, би ти кажала, но што ако не умреш.

Цветко направил забава дома и во текот на забавата фрлил око на едно девојче. Ја однел во купатило, ја соблекол и ја свртел накај лавабото. Одеднаш влегува мајка му на Цветко во купатилото, ги гледа голи децава и се фаќа за глава:
-Лелеее, Цветко мајкино, па нели ти реков, немој бос по тие ладни плочки!

Малиот Трпе се враќа од школо.
Тато, учителката прашуваше за тебе.
- Ууу стварно, а што?
- Сакаше да знае од каков мајмун потекнувам!

Кон врв
black-eyes Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2007
Поени: -1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај black-eyes Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2007 во 01:51
a bumbarot..........
Кон врв
*DrEaMeR* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Јуни.2007
Поени: 310
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *DrEaMeR* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јуни.2007 во 01:34
си биле 2 муви и се мувале LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL
Кога се сака се бара начин ... а кога не се сака се бара изговор!
Кон врв
pero Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Поени: 30
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pero Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2007 во 20:35
Cupence 12-13 godisno treba da odi na pat podalecen i majkata go sovetuva kako da se snaoga na patuvanjeto i megju drugoto mu kazuva ako i se sluci nesto i neznae sto da pravi da se obrati na nekoj policaec.Zaminuva toa i koga, mu se slucuva prva menstruacija.Devojceto se uplasilo, zasto majkata na vreme ne ja upatila vo tie raboti,i pravo kaj prviot policaec:
-Cicko policaec, vaka i vaka mi se sluci-mu veli
   Gleda policaecot i se cudi pa mu veli:
-Cupe,kolku sto se razbiram jas od medicina ,tebe k...t ti e secen. 
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2007 во 22:05
Originally posted by boli glava boli glava напиша:

Si bil ribar i faka zlatna ripka.Ripkata go moli pusti me ke ti ispolnam tri zelbi.

Ribarot na toa:ne seri ma. I ripceto umrelo od zapek :%20%20

ZA ZLATNA RIPKA :odi Dosta Dimovska kaj Kiro Gl. i gi gleda vo dvorot so Nada igraat tenis.I paga cudni i ivaka na Nada abe kako taka na vasi godini veli tenis igraete so e rabotata.Na ova Nda i veli fatil kIre zlatna ripka pa sea mozes da posakas sto sakas taa vednas ispolnuva.Dosta-Moze jas nesto da   posakam.Moze rekla Nada posakaj sto sakas.Dosta veli sakaam da dobijam BINGO.Nada-Dobro sega odi si i ke ti se ispolni zelbata.Si odi D doma i go glega na krevetot legnat Dzingo vednas go zema tel i vrti kaj Nada.Sto e ova ma Nado jas barav Bingo A ete tuka Dzingo mi lezi.Nada-Abe so da ti kazam takva e ripkata ne ja slusa ubavo prvata bukva.Sto mislis mene do tenis mi bese
Кон врв
танки Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Април.2007
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај танки Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јуни.2007 во 08:35
Clap  DOBAR  VIC  Clap
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2007 во 18:31
Информатичар доживеал бродолом и се нашол на пуст остров.
Шест месеци никој не поминал. И тогаш едно сабајле отвора очи и гледа раскошна плавуша со големи цицки како стои пред него.
- Ајде пакувај се одиме кај мене од другата страна на островот.
Кога таму што да види. Голема куќа, фрижидер, телевизор, базен...
- Ај оди избањај се и дојди.
Се бањал овој цел саат, излегува среќен, а плавушава го пречекува и го откопчува бекинито:
- А сега ќе добиеш нешто што не си го правел 6 месеци...
- Ај не зезај, имаш и интернет!  LOLLOLLOL
Кон врв
Pravoslavie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Октомври.2005
Поени: 1732
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslavie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2007 во 11:23
Десет црногорских заповјести:
1. Човјек се роди уморан и живи зато да би се одморио.
2. Љуби кревет свој кâ себе самог.
3. Одмарај се дању да ноћу можеш спавати.
4. Не ради - рад убија.
5. Ако видиш неког да се одмара - помози му.
6. Не чини данас оно што можеш сутра, а оно што оставиш за сутра није заслужило да се уради.
7. Ради мање но што можеш, а оно што можеш пре*ачи на друге.
8. У хладу је спас - од одмарања још нико није умро.
9. Рад доноси болест - не умри млад.
10. Кад случајно зажелиш радити, сједни и причекај, видјет ћеш - проћи ће те.
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело
Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!!
Кон врв
Julija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2006
Поени: 1706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2007 во 23:07
Sto cini cjelinu (100%)? Sto to znaci davati vise od 100%?

Da li ste se ikada zapitali sto misle ljudi koji tvrde da daju vise od 100 %?

Svatko od nas je zacijelo bio na jednom od onih sastanaka na poslu gdje se od nas zahtijeva da dajemo vise od 100% . Kako doseci primjerice 103% ? Sto to predstavlja u stvarnom zivotu?

Predstavljam vam jednostavnu matematicku formulu, koja ce vam, kao sto je i meni, pomoci naci odgovore na gornja pitanja.

Ako zapisemo:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
i pridruzimo vrijednosti na slijedeci nacin:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Slijedi da je:

H-A-R-D-W-O-R-K (naporan rad) = 8+1+18+4+23+15+18+11 = 98% i

K-N-O-W-L-E-D-G-E (znanje) = 11+14+15+23+12+5+4++7+5 = 98%

Onda:

A-T-T-I-T-U-D-E (odnos prema poslu) = 1+20+20+9+20+21+4+5 = 100% i

B-U-L-L-S-H-I-T (to vec znate sto je) = 2+21+12+12+19+8+9+20 = 103%

Ali pogledaj kamo te ljubljenje moze dovesti:

A-S-S-K-I-S-S-I-N-G (ljubljenje guzice, dupeliznistvo, uvlacenje..) = 1+19+19+11+9+19+19+9+14+7 = 118%

Iz toga mozemo matematickom sigurnoscu ustvrditi da nas NAPORAN RAD i ZNANJE dovede blizu cilja, ODNOS PREMA POSLU nas dovede do zeljenog cilja ...

Dok nas UVLACENJE i LJUBLJENJE GUZICE izbaci visoko iznad svih granica...

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 186187188189190 240>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.