![]() |
|
Дали постои Бог? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1617181920 54> |
Автор | ||
BIBE_ ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 49 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
da postoi
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
zborovite se nesovrseni o nistozen vo odnos na tvojot bog zborovite znaat da se prazni ako samo se veruva vo niv zborovite se nisto ako dopirat do srceto a se laga o milostiv sekoj koj im veruva a ne spoznava istinata na zborovite e samo vernik nikogas nema da znae o milostiv shto e toa vistina Изменето од anakin - 15.Септември.2007 во 15:50 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
bilo kakov Miraleme
daj eden edinstven samo eden daj molim te EDEN VISTINIT DOKAZ |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
|
Nema ateist koj gi spoznal site religii pa zaklucil deka Bog ne postoi.
Pretezno,lugeto ke vidat deka Biblijata ne poseduva dokaz za postoenjeto na Boga pa se odreknuvaat od nego,prestanuvajki da ja baraat vistinata.
Kakov dokaz Anakine ti treba deka Bog postoi i deka e SAMO EDEN od sekogas i za sekogas ?
|
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
![]() |
||
DAIJA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
|
i jas ti se cudam
za stihovite sto gi redis...
kolku i da se macis,
nisto od toa ne ti vredi
vistinata sekogas kje pobedi =
BOG POSTOI
kUTRIOT TI
sigurno ni tetratka ne si nosel na ucilste
a kamo li da ja znaes vrednosta
na pisanite zborovi...
|
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
![]() |
||
|
bas se cudam kolku li raboti se napisani
kolku listovi hartija potroseno kolku li zborovi upateni za nesto sto ne postoi CUDO EDNO |
||
|
||
![]() |
||
DAIJA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
|
TO JE ALLAH, PA KAKO DA GA Najčudnija stvar jeste da Ga upoznaš, a zatim da Ga ne zavoliš; da čuješ Njegovog glasanika kako te poziva, a zatim odložiš svoj odziv; da znaš kako je vrijedna i unosna trgovina s Njime, potom trguješ sa nekim drugim!; da znaš veličinu Njegove srdžbe, a nakon toga Mu se suprostavljaš!; da poznaješ gorčinu usamljenosti u griješenju prema Njemu, a zatim ne težiš za lijepim ugođajem i osjećajem prijatnosti u pokoravanju Njemu; da osjetiš tjeskobu i potištenost srca kad ne slušaš Njegove riječi ili o Njemu, a potom ne čezneš za osjećajem širokogrudnosti i smiraja slaveći Ga i dozivajući; da iskusiš gorčinu i teret vezivanja srca za nekoga drugog pored Njega, a onda ne bježiš od toga ka blagosti i ushićenju prilikom prepuštanja i okretanja k Njemu. A najčudnije od svega toga jeste spoznaja da ti On treba, da o Njemu ovisiš, a ti, i pored toga, od Njega se okrećeš i hrliš za onim što te od Njega udaljava .٭“
|
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
![]() |
||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
|
Pa ne e dzaba receno.Biblijata e najdobro pomagalo za covekot da stane Ateist.
Bog nikogas ne bil vo covecki lik,mnogu mesta od stariot zavet toa go potvrduvaat deka covekovo telo ne moze da ja sobere Bozjata velicina.
A i sam Isus na negovite sledbenici mu velel,dodeka site go gledale i slusale" BOG NIKOJ NIKOGAS NE GO VIDEL" I "A VIE NI GLASOT NEGOV NE STE GO SLUSNALE" Ponataka rekol "Bog e Duh i onie koi mu se klanjaat treba da mu se klanjaat so duh"
|
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
![]() |
||
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
|
hahahhahahaaa lugeto ne veruvale vo nego ni koga bil megu niv kako covek...ZOSTO.... DALI STE SIGURNI DEKA NAVISTINA BIL.....????? AKO ISUS DA RECEMe NAVISTINA BIL TUKA MEGU LUGETO AJ RAZMISLI POUBAVO KOJ BEA TIE KOI GO OSIDIJA KOGA PILAT IM DADE DA IZBERAT POMEGU NEGO I RAZBOJNIKOT VARAVA MISLAM SE VIKASE I LUGETO GO ODBRAA RAZBOJNIKOT NAMESTO BOGOT>>>> ZALNO AMA DALI AKO BIL BOG I BIL MEGU LUGETO TOGAS TIE BI ZNAELE DEKA POSTOI SEKTASU MOJ NEMALO POTREBA DA VERUVAAT A SEPAK KOGA TREBALO DA BIRAAT PONEGU NEGO I NEKOJ RAZBOJNIK GO ODBRALE RAZBOJNIKOT.... I DA POTSETAM DEKA LUGETO STO TREBALO DA BIRAAT NE BILE ATEISTI ILI RIMJANI TUKA NARODOT ONIE KOI GO SLEDELE ISUS I ONIE ZA KOI STO "DOSOL DA GI SPASI" STO ZNACI ATEISTITE NE GO UBILE ISUS TUKU TOKMU ONIE GOLEMITE VERNICI ...DURI NAJMILIOT NEGOV APOSTOL SE ODREKOL OD NEGO I TOA TRIPATI..... |
||
end off days 15...14...13....
|
||
![]() |
||
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
|
vo temata individui e dokaz deka Bog postoi ... tamo ima se ... ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
ene ureduvaj ja
da stane interesna |
||
|
||
![]() |
||
|
pokanata za individua vazi i ponatamu
milo kje mi e da se pridruzis |
||
|
||
![]() |
||
|
slusaj mrdnat- dobro li go napisav? a da mrdnat dobro e ako sakas humor i satira dojdi na individua da te vidam so talent si a tuka postaviv ozbilno prasanje na vernicite da im se razjasni neso vo veronautikata malku Изменето од anakin - 14.Септември.2007 во 00:36 |
||
|
||
![]() |
||
khaleefah ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
|
c.c.c kaj ti teknuvaat sve vakvi raboti be brat?
Oti malce ne si go uednostaves zivotot hleba ti? ![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1617181920 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |