|
И ние сме тука |
Внеси реплика | страница <1 16171819> |
Автор | |
vladotra
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
хумани Регистриран: 03.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Почитуван Даркодог,
Темата е аутизам, тешко невроразвојно, бихејвиорално и генетско нарушување. Идивиди http://www.mnza.org.mk/autismmk/index-m.html Како би можел да помогнеш? Има неколку начини: Ако познаваш веб дизајн да ни ја ажурираш веб страницата бесплатно. Волонтерска помош околу некои административни работи во здружението. Конечно, ако имаш доволно пари, можеш тоа да го сториш на жиро сметката што ја пратив во претходниот пост. Респект Владотра |
|
Doc. Dr. Vladimir Trajkovski
Assistant professor on Human Genetics, Medical Basis of Disability and Physiology with functional anatomy Institute of Special Education and Rehabilitation |
|
vladotra
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво до сите уште еднаш,
Кога прв пат влегов денес на форумот, не ги видов пораките на Елени, Пламенко, Мерис, Лион, Што е за посебна почит. Кога размислувавме со Јасминаива за оваа опција на популаризација на аутизмот во Македонија, искрено не очекувавме ваква подршка уште на самиот старт. Се надевам дека ќе успееме некои наши идеи да ги преточиме во реалност и дека отворањето на Центар за детекција, дијагностика, третман и рехабилитација на лицата со аутизам ќе може да се реализира во блиска иднина. Владотра |
|
Assistant professor on Human Genetics, Medical Basis of Disability and Physiology with functional anatomy Institute of Special Education and Rehabilitation |
|
DARKDOG
Сениор Регистриран: 25.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 218 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SAKAM DA ZNAM ZA STO SE RABOTI NA TEMAVA PA NEKAKO I JA DA POMOGNAM |
|
vladotra
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Marco Antony, Beleq i Мamma,
Ви благодарам за коментарите и за добрата воља да помогнете на здружението. Секако дека имаме жиро сметка. Еве ви ја сега како за почеток. За кратко време ќе биде поставена и како скенирана уплатница. Предлогот за донација преку СМС на мобилен е одличен и ѓе го разгледаме во здружението како опција. Со почит, Доц. д-р Владимир Трајковски Претседател на Македонско научно здружение за аутизам `iro smetka 300000000434305. Banka deponent Komercijalna banka, Kej Dimitar Vlahov 4, 1000 Skopje. |
|
|
meris
хумани Регистриран: 04.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so nasmevka topla dodetski.....
|
|
meris
хумани Регистриран: 04.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja pozdravuvam idijata naDelfin iJasmina.Kako strucno lice koe direktno e involvirano vo rabotata so deca so autizam iskreno se nadevam deka so otvaranje na ovoj forum ke se otvaraat i problemite so koi se sretnuvaat semejstvata na deca so autizam.
|
|
Lion
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1437 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jasminaiva, Delfin... imate 100% podrska i od mene
|
|
don't smoke and fly, take a bike and ride
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ви благодариме на сите на убавите зборови !! Ја споделивме старата идеја присутна на Форум дека треба со личен пример да се покаже спремноста да се помогне некому кој има потреба за тоа . Собравме храброст , осмисливме ,почнавме . Секако ,без поддршка се ке се сведе само на една убава желба . Поддршката гледаме пристигнува , и преубаво е тоа зошто само сите заедно можеме да направиме нешто . Одвај чекаме заедно да му се израдуваме на првиот конкретен остварен чекор од проектот . |
|
plamenko
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 07.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so polna pareja napred
|
|
|
|
jasminaiva
хумани Регистриран: 11.Јануари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 81 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Navistina sum iznenadena od vashiot odziv. Veke informirav nekoi od roditelite da se vklucat na forumov. Za ziro smetka ke dobiete informacii vo brzo vreme. Toa ke bide ziro smetkata na Makedonskoto naucno zdruzenie za autizam (MNZA) a za ova so mobilnite telefoni ne sum informirana ke treba da se rasprasham kako toa odi. Ako ima nekoj informacija neka pishe. Kako moj prioritet bi pobarala od vas dokolku nekoj ima informacija za nekakva prostorija koja bi ja koristele roditelite i onie shto sakaat da pomognat ednash nedelno po 2 casa za sredbi, bi mu bila blagodarna da me informira. Togash ke mozeme licno da se dogovarame za aktivnosti koj bi gi sprovele. |
|
"Оние што танцуваат можеби им изгледаат луди на оние што не ја разбираат музиката"
|
|
Eleni
Сениор Регистриран: 19.Јануари.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 1872 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vospituvanjeto na dete so autizam e edna od najteshkite raboti koj rodiitelot treba da gi napravi.Ova e ogromen fizichki i emocionalen napor na lichnosta koja se grizi za deteto so autizam i chesto rezultira so brachni problemi,problemi so drugite deca,problemi so rabotata.Za zal odgovornosta za spravuvanje so problemite na razvojot i odnesuvanjeto na decata so autizam najmnogu paga na negovoto semejstvo.Tokmu zatoa so vakva inicijativa ova moze mnogu da se olesni.
Nekoi deca so umeren autizam ke porasnat sposobni da ziveat samostojno.onie so poseriozni problemi sekogash ke imaat potreba od pomosh.No edno e jasno...site deca so autizam imaat posvetla idnina koga ja imaat podrshkata i razbiranjeto od roditelite,brakata,sestrite,prijatelite,lekarite,ucitelite....od site nas
|
|
Destiny is not a matter of chance,it is a matter of choice.It is not a thing to be waited for,it is a thing to be achieved
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A kako ide toa da se donira preku mobilen telefon od T-mobile ili Kosmofon taka e poednostavno.Ima li nekoj da se rasprasa?
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moe mislenje e da se otvori ziro- smetka i da donirame sredstva...na primer, eve sekoj mesec mozeme da izdeluvame od nasiot domashen budzet sredstva koi ke odat za bolnite od autizam.....a ne sme malkumina,kapka po kapka-okean
|
|
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
POZDRAV DO DELFIN I JASMINA .... DOBRO E STO EDEN VAKOV PROBLEM SE POSTAVI NA FORUMOT ... VAZNITE RABOTI NI STANAA SPOREDNI ... A SPOREDNITE VAZNI... VEKE E DOJDENO VREME DA SE SMENAT ULOGITE... TEMATA E ZA RESPEKT!!! |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Внеси реплика | страница <1 16171819> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |