IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Бог го создал светот,а кој го создал Бог?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бог го создал светот,а кој го создал Бог?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920>
Автор
Порака Обратен редослед
Carnation Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 3499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Carnation Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2007 во 02:18
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Оваа тема ви ја оставаме на вас верниците кои не верувате во Бог да си се ослободите од сите фрустрации предизвикани на другите теми поради немање аргументи.

Гледам дека и тука немате баш некакви аргументи, ама не ве рчкам тука, слободно озборувајте не нас (верниците со спротивен став од вашиот), уживајте! Smile
a jas i ponatamu ne mozam da sfatam za so nie "vernicite koi ne veruvame vo boga" trebit da imame argumenti?so trebit nie da dokazime?
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2007 во 02:13

Оваа тема ви ја оставаме на вас верниците кои не верувате во Бог да си се ослободите од сите фрустрации предизвикани на другите теми поради немање аргументи.

Гледам дека и тука немате баш некакви аргументи, ама не ве рчкам тука, слободно озборувајте не нас (верниците со спротивен став од вашиот), уживајте! Smile
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Carnation Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 3499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Carnation Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2007 во 02:05
nemojte da me sfatite pogresno,ama sakam da gi prasam nesto vernicive:vie stvarno vervite vo ova so go pisite na temava?Confused
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2007 во 01:22

postojat dve razlicni pricini za dva razlicni izumi

1. da se plasat pticite i da ne go jadat rodot na izumitelot
2. da se plasat lugjeto i da mu go dadat rodot na izumitelot

i kaka se pronajdeni

1. PLASILO
2. GOSPOD

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2007 во 13:27
golemata eksplozija koj ja sozdade?

pa se znae

JAS
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
sard Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Прилеп
Поени: 1440
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2007 во 13:11
Originally posted by Ghost Ghost напиша:

Ако Бог го создал светот, ондак кој го создал Бог???? Ова е за тие што силно веруваат во црквата, би сакал објаснување на оваа тема...

Ако Големата експлозија го создала универзумот, кој ја создал Големата експлозија?
Ако природата го создала светот, кој ја создал природата?
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Јануари.2007 во 10:24
Znaci Bog e izmislen
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2007 во 14:44

Bog e nestvoren, predvremen, neogranichen, semoken,
seznaen, beskonecna svest ....

se posle nego e stvoreno .....

pred 17.500.000.000.000 nasi zemjeni godini...

neogranicenata svest se raspadna na leptoni...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јануари.2007 во 14:38

Ако Бог го создал светот, ондак кој го создал Бог???? Ова е за тие што силно веруваат во црквата, би сакал објаснување на оваа тема...

Ne  znaev  deka  vakva  tema  bila otvorena ovde i zal mi e  sto tek
sega  ja vidov  za  da odgovoram na nea,iako ova mi bese odgovoreno vo temata "Koj e vistinskiot bog koj treba da se obozava" sepak sakam
da  go povtoram ona vo koe jas sum ubeden a veruvam ke mu koristi na Ghost. Prasuvas ako bog go sozdal svetot ,togas koj go sozdal bog?
Prasanjevo e  ednostavno za onie koi se ubedeni vo Bozjoto postoenje
i go obozavaat Boga poradi toa sto ja znaat negovata mok i negovite
sovrseni svojstva vo koi spaga i svojstvoto
-On e otsekogas i ne e  sozdaden
Spored  toa mora da  se znae  deka Bog ne e slicen na covekot i
ne se odi spored ista logika.. Mene me napravi tatko mi,nego negoviot tatko,nego negoviot itn.... Ili za stvaranjeto na zemjata i se na nea.
Zatoa veruvam deka ova sto ke ti go pisam sega ke ti razjasni dovolno

"Stvoreniot nikogas nemoze  da bide Bog"

Znaci nemoze  da  e  Bog ako e  stvoren od nekogo.

Кон врв
aaaaaaaaaaaaaa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 31.Март.2006
Поени: 97
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aaaaaaaaaaaaaa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2006 во 18:08
girl^^^ Ghost Го постави ова прашање, но овдека  во Вашиот коментар гледам само лична констатација и садисфакција.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2006 во 02:41
sprema toa,...NEMA gospod!!,....se ima prichina za svoeto postoenje,...samo gospod nema!?,...ajde bogati!!!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Pravoslavie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Октомври.2005
Локација: Macedonia
Поени: 1732
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslavie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2006 во 16:10
Originally posted by girl^^^ girl^^^ напиша:

bravo Clap   mnogu si pameten, jas od damna si go postavuva ova prasanje i ete ti pred mene si go postavil.
Ако би ти одговорил, тогаш дали би ме прашала: Кој го создал оној што го создал Бога ? Ако ти одговорам и ова, дали би ме прашала, кој го создал неговиот создател? Така може да се оди до бескрај.

Види го мојот прв коментар на темава
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело
Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!!
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2006 во 15:09

bravo Clap   mnogu si pameten, jas od damna si go postavuva ova prasanje i ete ti pred mene si go postavil.
Кон врв
sard Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Прилеп
Поени: 1440
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sard Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2006 во 17:51
    Истото прашање може да се постави и за природата (физичкиот свет) која атеистите ја сметаат како причина за постоењето на се наоколу. Кој или што ја создало природата. Меѓу прашањето кој го создал Бог и кој ја создал природата логички поисправен одговор може да се даде на прашањето Кој го создал Бог бидејќи Бог се претпоставува дека ги надминува физичките закони и од секогаш постоел додека прашањето Кој ја создал природата не може да даде одговор освен да се повика на нешто кое ќе има пак атрибути на Бог.
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.