|
Смрт |
Внеси реплика | страница <1 1617181920> |
Автор | |
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NADEZTA POSLEDNA UMIRA
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nemoj do tolku da se nadevas...
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se nadevam i jas
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa da. Ako si "asalen", covek moze samo da izgubi a ti da si ostanes istiot. Se nadevam me svakjas sto sakam da ti kazam.
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
монте кристо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
edinstveno jas mozam da si nastetam najmnogu samiot na sebe i nikoj drug
|
|
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
монте кристо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
edinstveno na svetov se plasam od samiot sebe , a za smrtta kada dodze tada
|
|
|
|
YODA
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 205 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да ја осетеше немаше да бидиш присутен за да ни кажиш за умирачката. Смртта е премин од еден свет во друг, шо значи ти веќе требаше да бидиш преминат, а не да раскажуваш.
|
|
и то...
|
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, се плашам од смртта...имам многу незавршена работа...најверојатно би се вратила за да ја дозавршам Сакам да пастирам овде, иако можеби не му е местото, еден цитат за смртта од Иво Андриќ (Знакови поред пута), а кој мене многу одамна ми остави голем впечаток, па сакам да го поделам со вас: Смртта е како гром. Знаеш дека постои, си читал за неа, често си размислувал, неодредено, без крај и заклучок. Понекогаш ќе ја споменеш во разговор или во пишување, секогаш мудро и мирно, како се' да знаеш за неа. Но, кога ќе се случи да удри во твоја најблиска близина и неочекувано да погоди некого што го сакаш и со чие постоење си ги врзал најубавите задоволства, тогаш гледаш дека не знаеш и дека никогаш не си знаел што навистина е смртта и дека си зборувал или пишувал напамет, површно и празно. Си мислел дека знаеш што е тоа смрт затоа што си умеел да напишеш неколку потски зборови за турските гробишта, а сега гледаш дека тоа нема никаква врска ни со животот ни со смртта. |
|
|
|
DaVinchi
Нов член Регистриран: 25.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zivotot!!! e bavna smrt
Koj se sl*ga so ova?.. |
|
davinci
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DAAAAAAAAAAAAA
|
|
|
|
YODA
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 205 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nemojte da se plasite oti to e samo porta do nov vid na postoenje, nisto pojke. Patem receno to ne e nov vid na postoenje, tuku samo se vrakjame vo nasata vistinska forma, duhovnata. Samo vo tekot na ovie 6-7 iljadi godini tolku mnogu sme pocnale de se plasime od se i vo se slepo da veruvame, so vistinata i po gla da ne udri pak nema da ni tekni. Nemojte da se plasite oti ako ne daj boze umrite utre-drugiden, gadno ke se zaebite oti duri togas ke se zaginite i ni ugore ni udolu nema da bidite. So porano ja prifatite vistinata to poarno, oti ke nosite pravilni i logicni odluki vo zivoto. |
|
и то...
|
|
joki
Сениор Регистриран: 28.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 2548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сите потајно се плашиме од смртта...никој не е рамнодушен на фактото дека еден ден ќе не немат...физички....и јас се плашам понекоаш од смртта...меѓутоа пробвам да го прифатам фактото дека смртта е неизбежна...
|
|
Точачиња.
|
|
Клементина
Сениор Регистриран: 04.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 305 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
смртта е само пропагање на материјата, духот се ослободува од телото, а после смртта кој каде оди тоа според заслугата, колку бил чесен или не. верувам во животот после смртта, ми е страв но само понекогаш, го убивам стравот со верба дека тоа сите не чека и дека животот го има и таму горе. и верувам во виши сили, има нешто што неможе да се објасни, може само субјективно да се почувствува. |
|
precious..
|
|
Внеси реплика | страница <1 1617181920> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |