|
ДАЛИ ИСУС СЕ РОДИЛ ОД .... |
Внеси реплика | страница <1 161718 |
Автор | |
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако ти е поентата да му докажеш нешто на попот, тогаш не знам дали има смисла да ти се објаснува тука... Овде сме за сопствени знаења, а не за... чалам...
Доколку сериозно сакаш да разбереш повеќе за оваа тема, побарај низ форумов има доста написи на тема Троиство. За да можеш да го разбереш концептот на зачнувањето на Марија и раѓањето на Исус, треба да ја разбираш пред се идејата за Троиството. Не би сакал да навлегуваме во повторно објаснување тука во оваа тема, затоа што е премногу зборувано за ова. |
|
Do what is right, come what may...
|
|
Al_Masih_Qam
Сениор Регистриран: 24.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 113 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе ова изгледа стварно нашиов модератор го банирал Атеистот, па сега овој се прикачува со нов ник? Откачени работи... Моде, го пратиш ли ова? Како ти стое?
|
|
AL MASIH QAM! HAQQAN QAM!
ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ ХРИСТОС БОГ! |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Glupavo e da ti objasnuvam ajde procitaj eve ti link tamu mozes ubavo da procitas ako posle ne ti e jasno ce diskutirame...
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
demon
Нов член Регистриран: 15.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе остави тоа никот, ми е од кантер страјк, многу играм кантер, па од таму и ми остана во навика, нема врска тоа, дај бе објаними ако можеш одтави никот навистина ми треба одговор, да му кажам на попот дека имам одговор а он нема
Изменето од demon - 15.Јули.2008 во 01:19 |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zemi ja biblijata citaj ja i ce ti stane jasno .... ne pretpostavuvaj procitaj..
Ne se igraj so zborovi zasto naslovot na tvojot post i tvojot nick na prvata stranica davat edno drugo znacenje na toa sto sakas da go kazes... Изменето од Templarius - 15.Јули.2008 во 01:03 |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
demon
Нов член Регистриран: 15.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вака пошо сум нов на форумов, сум ве читал доста и мислам дека од вас ќе добијам одговор на едно мое прашање: пред оваа недела одам во црква и го прашувам попот:
отецот синот светиот дух = на Бог , сите три се едно, и он ми вика ДА !!! прашувам: Богородица - света Марија, мајкаму Господова така? и он вика ДА!!! Изјавата од Библијата дека светиот дух ја осена Марија и Таа забремении, па бидееќи светиот Дух е еден од тројцата а сите три се едно, значи Бог ја осенал Св. Марија и она го раѓа Синот Божји Исус ??? и он вика пак ДА !!! Па го прашувам Ако Бог ја осенал Марија, која ја викаме Богородица, значи го родила синот Божји, нели Единородениот Син, па после Исус е нели Бог , и пак он вика ДА!!! Е викам ДАЛИ Е МОЖНО БОГ ДА ЈА ОСЕНАЛ МАРИЈА, ДА ОНА БИ РОДЕЛА СИН КОЈ ВЕЌЕ ПРЕДХОДНО ЈА ОСЕНАЛ, БИДЕЕЌИ ОН Е БОГОТ, БОГ ЈА ОСЕНУВА БОГОРОДИЦА ДА ГО РОДИ СИНОТ БОЖЈИ КОЈ Е БОГ ??? И попов ме избрка од црква, па сега навистина барам од вас кој може да ми го објасни ова да му кажам на Попот дека немислам за ова дека е невозможен инцест туку дека таква смисла се добива, а јас сакам само правилно да верува, да сватам, да ја сватам верата православна. Најдобро намерно ве молам објаснетеми за овој мој проблем Изменето од demon - 15.Јули.2008 во 00:56 |
|
Внеси реплика | страница <1 161718 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |