![]() |
|
...Идивиди Клуб на политички фајтери... |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1617181920 295> |
Автор | ||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Може и двата, важно е заеднички да ги славиме, со бугаризираните де! Танграта си е права бугарска која ексклузивно и припаѓа на дунавските и на волшките! Туку ти што славиш Божик или Тангра? |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
![]() |
||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|
Нема ниту еден Бугарин меѓу тие кои си ги набројал.
Има Македонци, Влав, Ерменец....и некои кои седеле на две столици или незнаеле да си го објаснат поимот Бугарин. Исто како и ти! Бугари се Омуртаг, Аспарух, Крум, Тервел.... Бугаризиран, бугарофил и бугароман не е исто што и бугарин, нели? |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
![]() |
||
d4 b3 ![]() Сениор ![]() не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
|
како бе нема Бугари Тоа Георги Делчев тоа Дамян Груев тоа Цар Самуил тоа Питу Гули тоа Войводата на конь тоа Симеон Радев тоа Борис Сарафов тоа св Климент |
||
![]() |
||
d4 b3 ![]() Сениор ![]() не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
|
Божик - наш, ваш или и двата? |
||
![]() |
||
|
Јас би нафрлил и неколку други, Белигден, Божик, Нова година, 1 мај, 2 фебруари (за оние кои слават)..... |
||
|
||
![]() |
||
|
Ние во Македонија поставуваме споменици на Македонци, а и на некој кој имал значение во светски пропорции. Бугари нема такви, а народот нечувствуава некаква потреба или блискост. Бугарското е нешто далечно, туѓо... таму некаде од азиските степи. Туку кога сме кај поставувањето на спомениците, зошто вие како Бугари имате потреба да поставувате споменици на Македонци? Па нели сте Бугари? Гедам некоја сличност. Руско-турска војна, Царот Ослободител и Македонци. Овие последниве најверојатно ја ослободиле Бугарија (со помош на Царот) од причина што други Бугари не ни имало, нели? |
||
|
||
![]() |
||
Polar Bear ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
|
Предлагам и Свети Трифун да го славиме заедно на 14 февруари... |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
По сè изгледа, сепак најразумен е предлогот на Иванов до Плевнелиев,
заеднички да ги славиме и да ги одбележуваме настаните и датумите што нè
спојуваат, гледајќи во иднина. Тоа е сепак и пред сè - 9 Мај, Денот на
Европа и едновремено Денот на европското помирување. Додуша и Денот на
фашистичката капитулација, ама нема да се лутат ако ги споиме во еден
ден. Или ќе речат дека е тоа антибугарски предлог?
ке речам дека ме боли забот |
||
![]() |
||
|
Kаде се спомениците на цели дивизии и 50.000 Македонци што биле
мобилизирани или доброволно учествувале во балканските војни на страна
на бугарската војска
во Националниот исторически музей во София, на 3тиот етаж а кога се оди кон третиот се минава през вториот каде е Плаштеницата на Охридскиот Архиепискот може да се прочита што пишува Изменето од d4 b3 - 09.Ноември.2012 во 16:29 |
||
![]() |
||
|
на Гоце Делчев
![]() |
||
![]() |
||
|
Бугарските споменици во Македонија? А каде се македонските споменици во Бугарија?
па еве на Методи Кусев од Прилеп во Стара Загора ![]() Изменето од d4 b3 - 09.Ноември.2012 во 16:20 |
||
![]() |
||
|
http://dnevnik.com.mk/?ItemID=ECBAF10819B3874C8FA609A9FE3C426A
Сме воделе во медиумите антибугарска кампања. Kако, кога прес-клипинзите покажуваат дека кај нив петпати повеќе се пишува за Македонија и тоа со темна призма, одошто овде се пишува за нив; да не зборуваме за ТВ-серијалите, спектаклите што ги правеа со Спаска Митрева и „Трето полувреме“ и што сè не. бев на забар ми се врти дека пред да идам на забарот Трето Пролувреме беше Македонски антибугарски филм финансиран од Грувски за истото полувреме ли зборуваме или забарот е претерал со анестезиата? Изменето од d4 b3 - 09.Ноември.2012 во 16:17 |
||
![]() |
||
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
|
Тоа е коментар на Ангелина Божиновска на тема : Само сонцето е постаро од Македонија .
Ја имам оваа страна на фејсбук и ми доаѓаат пораки од таму .
Изменето од емил - 04.Ноември.2012 во 10:08 |
||
![]() |
||
|
Кој го напишал ова? Дај линк? Изменето од Platenik - 04.Ноември.2012 во 09:51 |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1617181920 295> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |