|
Контрадикторни моменти во к*ранот и Библијата |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 36> |
Автор | |||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pri obdukcija na mumjata e najdena izvesna kolicina na sol vo tkivata pa spored toa se odi kon tezata deka smrta nastanala so davenje vo morska voda.Ali sega za sega toa e samo teza... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ајде малце да те потсетам:Вероватно си слушнал за Мојсеј и Фараонот,ја знаеш Библиската приказна за ова,значи Фараонот се удавил заедно со својата војска во Мртвото Море,и Qur,anot е идентичен со ова кажување,само што додава дека телото на фараонот ќе биде сочувано како поучен пример за идните генерации,еве во кој Ајет се укажува на тоа:Danas cemo izbaviti samo tijelo tvoje da bi bio poucan primjer onima poslije tebe"- ali mnogi ljudi su ravnodušni prema Našim poukama. (10:92) Е сега откриено е телото на тој фараон и со некои посебни стручни анализи е докажано дека се работи за истиот од времето на Мојсеј-Муса а.с.,значи се потврдува Qur,anskoto кажување.Погоре во темава имаш поопширно за ова. Инаку јасно ние дека телата на Фараоните одамна се балсамирале. |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
a izvinete da ve prasham znaete li deka telata na faraonite se balsamiraat ushte eheheeee i deka ushte od samiot pochetok na balsamiranje na telata na faraonite site znaele deka toa se pravi i shto ima tuka misterija shto postoi mumija ne mi e jasno?
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е таков те сакам Темплариус,секогаш спремен за дијалог. |
|||
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Da naukata treba da si go kaze svojot zbor no vo ovoj slucaj naukata mora da raboti so religiite za da dojde do zaklucok koj ce go potvrdi toa, kako sega stojat rabotite se uste ima somnevanja no ... nikogas ne se znae ce procepkam uste malku za ovaa da vidam sto moze da se najde... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А другата половина е значи анти исламска. Ајде вака да те прашам,ама да бидеш искрен: -Дали е твоја Христијанска обврска да им укажиш на останатите христијани од типот на православните,католиците и другите,дека тие по одредени прашања се во заблуда и дека далеку забегале од Вистината? |
|||
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Токму така.Но,тоа е работа на археолозите и другите научници.За нас муслиманите е битно што Аллах џ.ш. во Qur,anot рекол дека ќе го сочува телото на фараонот,имаш во претходните страни за кој ајет станува збор.И ние длабоко сме убедени дека телото на фараонот е сочувано.А за другото науката нека си го каже последниот збор. |
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
efendija, не се убацувај кога не си во тек со муабетот. Зборувавме за аресивните брошурчиња, оние кои плукаат по туѓите вери, кои, во Македонија, изобилуваат меѓу муслиманите, а воопшто ги нема меѓу христијаните.
А за форумов, друг е муабетот, фрли само еден брз поглед низ темиве и ќе видиш дека половина од темите на форумов се антихристијански теми. Затоа подобро не отварај уста за тоа.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ok spored linkovite sto mi gi dade doadjam do zaklucok deka spored istrazuvanja se raboti za mumjta na
Ramses II koja bila otkriena od nekoi britanski arheologisti i deka bila malku poznata se dodeka Mauris Bukal ne ja ispital i nejzinata ocuvanost go oduzevila odejci od toj fakt toj bara (patokaz mu e negoviot egipetski prijatel) i naodja deka vo k*ranot postoi nagovestuvanje za takvo nesto i na osnova na toa doadja do zaklucok deka vsusnost toa e toj faraon sto se spomenuva vo k*ranot. |
|||
Give me your secrets
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
[QUOTE=EvAngelos] За каков "обид" зборуваш Аиша? За да постои "обид" потребен е обид, барем едно антиисламски брошурче, но такво до сега не се напишало во Македонија - христијаните немаат направено таков низок обид.
Христијаните немаат потреба да плукаат по туѓите вери за да ја воздигнат својата. Христијаните не се замараат со Кyранот, затоа што поинтересна им е Библијата, за разлика од вас муслиманите кои повеќе зборувате и пишувате за Библијата, отколку за Кyранот.
[/QUOTE Христијаните немало потреба да плукаат по туѓите вери,а од друга страна од тебе не можеме да прочитаме ништо друго сем навреди и напади врз Исламот,православните и сите останати кои не се дресирани во медресата на Аџија пасторот.Затоа,подобро тие да молчиш,оти со ова што го кажуваш ќе те потсетам само на дијафрагмата (а ти си знаеш што мислам со тоа) |
|||
|
|||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Интересно е Темплариус што Qur,anot за разлика од Библијата вели дека неговото тело е сочувано.А за тоа од каде ние тврдеме дека се работи за Фараонот од времето на Муса а.с.мти посочив два убави линка кои можеш да ги посетиш.Јас знам дека ти си човек од трагање по вистината,па не е лошо малце да се позанимаваш и со оваа работа. Изменето од efendija - 18.Март.2008 во 23:29 |
|||
|
|||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Lugeto koi ja proucuvaat religijata, ne se zanimavaat so borisurcina, nemojte da gi ponizuvate iskrenite tragaci!
|
|||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
I povtorno ova e samo tvoe mislenje i razmisluvanje.
Quranot e sovrsen i nema potreba za nego da zborima! Dovolno e da se zeme vo race i covek da mu se vosh*tuva! Nema dodatno da se zobruva! Iako i ovdeka povotorno gresis! Nie ne mora da plukame i ne plukame, ne e spored bontonot, razbiras! Ostavem lugeto samite da go pravat toa! Ako imaat potreba! Povtorno razbiras!!!!!!!!! |
|||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Da vo Makedonija nema no po svetot ima a toa e na nekoj nacin odogvor ili protivteza na muslimanskata propaganda... |
|||
Give me your secrets
|||
Внеси реплика | страница <1 1617181920 36> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |