|
И ние сме тука |
Внеси реплика | страница <1 1516171819> |
Автор | |
vladotra
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
хумани Регистриран: 03.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Госпоѓо/ице Наталија,
Наталитетот нема врска со настанокот на аутизмот. Ако неговата инциденција е 1 на 1000, та насекаде во светот е отприлика толкава. Во САД одат со тоа дека аутизмот добива епидемиски размери и опфаќа во калифорнија 1 лице на секои 166 новородени. Ви благодарам на сите останати што во забележителен број го исполнувате форумов со прекрасни пораки. Моите обрски се преголеми на повеќе полиња и морам да признаам дека не можам да одговорам на другите задачи поради тоа што на сите сакам да ви одговорам. За чучулига одговрот е дека засега немаме девизна жиро сметка но ако тој е сериозно заинтересиран да донира поголема сума на пари, ние сме спремни да отвориме. Поздрав Владотра |
|
Doc. Dr. Vladimir Trajkovski
Assistant professor on Human Genetics, Medical Basis of Disability and Physiology with functional anatomy Institute of Special Education and Rehabilitation |
|
bosab
Сениор the greatest legs in the world Регистриран: 21.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 11079 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
подршка и од мене за иницијтивата,прекрасно е вакво нешто да се прочита на форумот се надевам голем број од нас ке допринесат
|
|
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имате поддршка и од мене
Јас ќе можам да помогнам само со тоа што ќе пратам СМС, затоа што незнам како иде тоа со жиро сметките... Затоа ве молам известете ме кога ќе биде овозможена таа опција... И со среќа |
|
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се е тоа во ред Г-не Др. Трајковски, сепак не можеме да се рангираме по светско ниво каде што имам сепак многу мал наталитет во државата..
Но, сепак ќе се потрудиме и дадеме се од себе и преку медиуми ако треба.. Сепак побаравте помош со заеднички сили ќи успееме верувам |
|
|
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Браво за идејата и иницијативата! Имате тотална поддршка и од мене. Дали имате девизна жиро-сметка на која може да се префрлаат пари од странство? Ви посакувам многу успех и реализација на сите ваши замисли, бидејки верувам во луѓето кои ја организираат оваа иницијатива. И од срце ви посакувам да бидете упорни, да не се откажувате и да не ја заборавате од вашата првична визија бидејки сигурно ќе наидувате на многу пречки и проблеми на вашиот пат.Изменето од chuchuliga - 05.Февруари.2007 во 12:46 |
|
vladotra
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Почитувана Наталија,
секако дека треба да се вклучат и медиумите. за отварање на Центра потребна ни е поддршка од Влада, Министерство за труд и социјална политика, Министерство за здравство и евентуално Минситерство за образование и наука. Неопходен е регистар за лица со аутизам а тоа може да се реши само со законски или подзаконски акти. Потребна е национална стратегија за аутизам. Ние како здружение имаме евидентирано 70 лица со аутизам, а според светската статистика би требало да имаме повеќе од 900. Ако се утврди дека аутизмот има преваленција 1 на 166 како во некои делови од САД, тогаш може да замислите колку многу би имало во Македонија. За тоа да се оствари потребна е добра детекција, дијагностика, едукативни семинари, национален регистер и конечно отворање на центарот. Мораме да направиме една кампања на медиуми. Респект Владотра |
|
Assistant professor on Human Genetics, Medical Basis of Disability and Physiology with functional anatomy Institute of Special Education and Rehabilitation |
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Обавезно
|
|
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Веке се тркала ..... очигледно наскоро ке се израдуваме на првите насмевки на оние на кои им го посветуваме ова ...
Нате веке конкретно си превзела чекори ....слободно контактирај не на ЛП за оперативна координација...
|
|
natalija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Браво мили мои..Комплетна подршка од мене
Го поздравувам проектот воедно и подржувам... Смс пораките со донација од 50 или 100 денари е голема опција за размислување..Многу семејства можеби немаат 1000 или повеќе да дадат наеднаш..Но, верувајте ми на никој не му значат 50 - 100 денари...Доколку би испратиле пораки само 500 индивидуи од 2.000.000 народ..сепак се пари..Месечно зборам.. Сепак ставив во постапка и распрашав за смс помош, во космофон и Т-Мобиле, па разгледајте го со отворено срце.. Моја помош сега може да добиете и преку медиуми и тв медиуми.. |
|
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dolgi godini bev aktivist na Crveniot krst i kako laik imam poznavanja od medicinata, od mnogu zaboluvanja i problemi so koi covekot se sretnuva, no moram da priznaam deka so vakviot vid na problem ne sum se sretnala i skoro nisto ne znam. Ja pozdravuvam i poddrzuvam ovaa akcija i... smetajte na mene
Изменето од butel2 - 05.Февруари.2007 во 10:27 |
|
DARKDOG
Сениор Регистриран: 25.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 218 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tuka sme da pomogneme na lugeto
|
|
Valerija 2
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 9044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja pocituvam novootvorenata tema...respekt kon site humani licnosti koi ja pottiknaa idejata za istata
|
|
Jakiot covek ima samo edna slaba strana-zenata sto ja saka
|
|
vladotra
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Даркодог,
Благодарам за помошта однапред. Владотра |
|
|
DARKDOG
Сениор Регистриран: 25.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 218 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pocituvan Vladotra Mislam deka ima nekoja sansa da se ostvari vebdizajnot,Samo ke mi trebaat podetalni instrukcii koi moze da mi gi pratis na mojot E-mail koj ke go dobies vo licnata poraka.Poznavam eden takov decko koj se zanimava so Softverski programi voedno mi e dobar prijatel
Pozdrav i vi pozeluvam uspeh vo natamosnata barota
DARKDOG
|
|
Внеси реплика | страница <1 1516171819> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |