IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Кој е всушност... другарот Заев ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој е всушност... другарот Заев ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 28>
Автор
Порака Обратен редослед
Mazak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 24.Мај.2015
Локација: YesImSupercool
Статус: Офлајн
Поени: 629
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mazak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2015 во 04:30
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by Mazak Mazak напиша:

Второ, ке обезбеди солидна национална програма ... солидна програма, издржано резиме и реални ветувања...

Имаат, с'е имаат испланирано и обработено до најситни детали и 5000 екипи сега одат низ Македонија известувајќи ги граѓаните (од куќа до куќа, од стан до стан, од село до село, од град до град) како ќе ја унапредат економијата на државата, како ќе ја подобрат социјалната заштита, како ќе обезбедат нови странски инвестиции…

Браво, браво...така треба, значи само им фали реализација или пак доказ за тоа од некој претходен случај кога биле на власт

Инаку се слагам со предлогот кој беше погоре напишан дека Радикалните политички партии и здруженија(оние кои што сакаат по насилен пат да дојдат на власт, тие што ја суспендираат демократијата со примена на сила, онакви кои што тепаат и им се закануваат на новинарите и на уредниците на новинските куки, тие што се финансирани од странски сомнителни фондации кои се наогаат на црна листа на многу држави, што тепаат и фрлаат молотови коктели и градежни материјали врз представникот на извршната власт на државата, што се пазарат со представници на екстремни исламистички огранизации кои се окарактеризирани како опасни по општеството, мирот и стабилноста на регионот во кој дејствуваат)треба да се забранат.

На мене лично сосема ми беше јасно дека партијата СДСМ (како политички наследник на еден систем од минатото) ке згасне, само не знаев кога и на кој начин.
По се изгледа ке замине од политичката сцена како и што пристигна-"Партизански"(аматерски-непрофесионално)

Изменето од Mazak - 28.Мај.2015 во 04:37
“Be content with what you have. You have enough to live a happy life.”
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2015 во 00:29
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Опозицијата не смее да се врати во парламентот и на тој начин да му даде легитимитет на изборниот грабеж, за кој има еден куп докази поткрепени со признанијата од телефонските разговори помеѓу припадниците на власта....
Не смее да се врати во парламентот се додека не се договори формат на некаква власт која ќе спроведе избори во текот на наредниве десетина месеци откако претходно ќе се спроведе попис, ќе се среди изборниот список и ќе се ослободат од контрола на ДПМНЕ неколкуте клучни институции, Обвинителството, МРТВ и Судството....
И на крај, не смее да дозволи на чело на преодниот формат на власт да остане Никола Груевски...оти погнасна личност не постои во поновава македонска историја....

дали смее да се врати или не не би навлегувал во тоа, ама дека парламентот и без нив си ја врши работота тоа 100 % сум сигурен. и многу помирно е, почовечки, со онаа стока од типот шеќерната, макрадули и остали битанги освен кавги и скандали друго не слушнавме...

велиш имало докази, па има суд бе нинџа, правец суд, тужба и се како што иде по ред...

формат на некаква власт нема никаква потреба да се договара зато што веќе има договорен формат на власта. власт договорена пред само една година со огромното мнозинство народ на Македонија. бољи формат од тоа не постои...
ако комуњарите сонуваат да бидат и преземат власт како во 45-та тоа слободно може да го заборават... тоа више не пали.

се сложувам да има попис, тоа треба да се заврши...

изборниот список си е добар, барем тоа го изјави комуњарата рилковски на минатите избори... плус комуњарската партија рече дека ќе изнесе докази дека во списокот имало многу фалсификати но веќе година помина никакви докази за тоа не видовме.

кои институции и под чија контрола ќе бидат за тоа одлучува само народот на избори и никој друг.

дали Грујо ќе биде на чело или не повторно и повторно за тоа одлучува народот... 

а народот одлучи со огромни и недостижни 200к гласа разлика и кој да биде претседател, и кој да биде премиер и се така по ред...

П.Ц. мене да ми извадат снимка во која се гледа како на најбезобразен начин барам мито, и отворено кажувам дека така сум постапувал и претходно со разни ојлевци-дојлевци, да ми извадат снимка во која отворено кажувам дека шпијунирам за странци, моментално харикири извршувам...

како прво моите родители би се откажале од мене, па после браќа, сестри, пријатели и сите останати... едноставно не би имало живот за мене после такво нешто... со такви луѓе сум опкружен, такво ми е воспитувањето и погледот на нештата...

ама како опиночето да има пример од опкружувањето кога и татко му е осуден за крадење струја, брат му строго со кешарица се расправа во неговата менувачница која служи за перење пари на кланот селски... ни под разно тоа не може да се случи со таа битанга црпната од Муртино.

"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2015 во 22:59

Второ, ке обезбеди солидна национална програма ... солидна програма, издржано резиме и реални ветувања...

Имаат, с'е имаат испланирано и обработено до најситни детали и 5000 екипи сега одат низ Македонија известувајќи ги граѓаните (од куќа до куќа, од стан до стан, од село до село, од град до град) како ќе ја унапредат економијата на државата, како ќе ја подобрат социјалната заштита, како ќе обезбедат нови странски инвестиции…

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2015 во 22:10
Зоран Заев или поточно...ZZ-TOP е човекот кој тргнал да го расчити злото во Македонија кое владее последните 15 години...1992-1994,1998-2012,2006-2015 и со секое доаѓање на власт на злото кое се нарекува "патриотска партија" донесе крвопролевање, кражби, лакоми за милиончиња од тендерчиња, милончиња од ориз... итн. Додека за ориз се добиваше милионче, Македонски бранители гинеа...за кого? ЗА ОРИЗ!

Мислам дека радикалните партии треба да се забранат со закон и да се избришат од политичката сцена, хартијата да се фрли во шоља и флашшшшшшш...... каде што им е местото!

Homo homini lupus est...
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Мај.2015 во 11:42
Опозицијата не смее да се врати во парламентот и на тој начин да му даде легитимитет на изборниот грабеж, за кој има еден куп докази поткрепени со признанијата од телефонските разговори помеѓу припадниците на власта....
Не смее да се врати во парламентот се додека не се договори формат на некаква власт која ќе спроведе избори во текот на наредниве десетина месеци откако претходно ќе се спроведе попис, ќе се среди изборниот список и ќе се ослободат од контрола на ДПМНЕ неколкуте клучни институции, Обвинителството, МРТВ и Судството....
И на крај, не смее да дозволи на чело на преодниот формат на власт да остане Никола Груевски...оти погнасна личност не постои во поновава македонска историја....
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2015 во 23:29

Тоа што треба да се случи според мене(така мислам јас) е дека опозицијата прво треба да се врати во парламентот и од тука да започне битка за освојување гласови на редовните избори.

Како ке го направи тоа?

Епа прво додека ја испитува владата за секој потрошен динар-јавно на говорница(односно да бара отчит за потрошени буџетски средства)во исто време ке се потруди да обезбеди-привлече, отвори промовира работни места за народот.
Кога ке се случи тоа(рецимо да отвори 100 000 работни места- отворени од свои менаџерски кадри-партиски припадници или пак бизнис елита)ке агитира до истите да гласаат за нив на избори затоа што така иднината ке им е сигурна, односно бизнисите во кои тие имаат работни места ке имаат за нијанса привилегирана позиција во однос на оние од другите партии.
Второ, ке обезбеди солидна национална програма затоа што е факт дека на Македонскиот народ таа работа му е многу важна поради неговиот менталитет(значи програмата ке ја прилагоди на менталитетот на своите гласачи).
Трето ке учествува на редовни избори со солидна програма, издржано резиме и реални ветувања дека нема да го исцица буџетот за нерелевантни работи туку дека ке воведе и спроведе напоредно со економските и социјални програми-треба да каже конкретно кои, какви и кога)

Е тоа е...така и се гласа во светот по индустриска линија(оние што ги имаат бизнисите имаат подршка од вработените во таа индустрија).

Токму така!

Подвлечените работи постојано ги велам од моментот кога посериозно обрнав внимание на овој пдф (4-5 години) и од тогаш ништо се нема сменето во работењето на опозицијата.

Заклучувам дека тоа е научна фантастика за неа. Едноставно немаат капацитет за нешто такво, а тоа веќе го докажаа во минатото. Желбата за насилно освојување на власта им е право пропорционално со спосoбноста успешно да се справат со неа.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2015 во 21:30

``Sucking on a pipe`` беше терминот на кој јас мислев кога пишав за 30 годишното искуство на народот.
Значи, ништо за народот.(тука се слагаме)

Е сега, дали е народот крив и наивен толку долго време или пак политичариве се маестрално префрифани да го држат во таква состојба не е јасно потполно(веројатно најприфатлив одговор би бил дека и двете работи се вистина).

Тоа што треба да се случи според мене(така мислам јас) е дека опозицијата прво треба да се врати во парламентот и од тука да започне битка за освојување гласови на редовните избори.

Како ке го направи тоа?

Епа прво додека ја испитува владата за секој потрошен динар-јавно на говорница(односно да бара отчит за потрошени буџетски средства)во исто време ке се потруди да обезбеди-привлече, отвори промовира работни места за народот.
Кога ке се случи тоа(рецимо да отвори 100 000 работни места- отворени од свои менаџерски кадри-партиски припадници или пак бизнис елита)ке агитира до истите да гласаат за нив на избори затоа што така иднината ке им е сигурна, односно бизнисите во кои тие имаат работни места ке имаат за нијанса привилегирана позиција во однос на оние од другите партии.
Второ, ке обезбеди солидна национална програма затоа што е факт дека на Македонскиот народ таа работа му е многу важна поради неговиот менталитет(значи програмата ке ја прилагоди на менталитетот на своите гласачи).
Трето ке учествува на редовни избори со солидна програма, издржано резиме и реални ветувања дека нема да го исцица буџетот за нерелевантни работи туку дека ке воведе и спроведе напоредно со економските и социјални програми-треба да каже конкретно кои, какви и кога)

Е тоа е...така и се гласа во светот по индустриска линија(оние што ги имаат бизнисите имаат подршка од вработените во таа индустрија).

даголемо гушкање

Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mazak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2015 во 21:17
``Sucking on a pipe`` беше терминот на кој јас мислев кога пишав за 30 годишното искуство на народот.
Значи, ништо за народот.(тука се слагаме)

Е сега, дали е народот крив и наивен толку долго време или пак политичариве се маестрално префрифани да го држат во таква состојба не е јасно потполно(веројатно најприфатлив одговор би бил дека и двете работи се вистина).

Како ке го направи тоа?

Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Поени: 6758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2015 во 08:52
Greshka si Mazak. Narodot ne cica, narodot go iscicaa.
Ne znam dali im ostana ushte neshto shto bi mozele da ni zemat.
Sekako posle kje dojdat tamu i od belosvetcite kje pobaraat pak .. da cicaat! Tie kje odat demek da se zalat, ama so zadni nameri..
Ama tie tamu vikaat deka bile popametni vo sekoj pogled, shto mislish ti?!

Изменето од evangeline - 26.Мај.2015 во 08:53
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.

Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2015 во 08:34
АКО и само АКО е тоа така..... дека и „нема многу разлика и двајцата трчаат по цицка„ тогаш е сосема јасно сето она што ги снаоѓа (и ќе ги снаоѓа) во последнава деценија...а и во инината.
пс

Значи..бадијала им се штрајкови и барање на некаква си демо(Н)кратија...кога тие бараа и само бараат цицки...секако фигуративно кажано.
намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mazak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2015 во 03:32
Novace, времињата и лугето се менваат, понекогаш учениците ги забораваат намерно менторите за да станат неретко и поуспешни од нив-школото е секогаш добродојдено ако знаеш како правилно да го искористиш во своја полза.

А кога сме веке кај цицањето, цица еве народот со гаранција и тоа повеке од 30 год ама за жал ми се чини дека не од цицка.(барем една да имаше досега премиерка жена-да не му е криво)

Туку, ние намерно или ненамерно застранивме од темава, немојте така Господинот Заев ке ни се налути па ке почне да плаче по белиот свет.

Изменето од Mazak - 26.Мај.2015 во 03:46
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Поени: 6758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2015 во 01:16
Originally posted by novace novace напиша:

Originally posted by evangeline evangeline напиша:

Не зезај сега и ти..
Судии помлади од 30 год?!
Ајде цицалчиња да ставиме.
Мислам ОК, Македонија е ова, земја на партиските можности, ама знаеш ти дека додека станеш судија треба малку потрнлив пат да изодиш? Каде бе со 30 год ццц
Мене посебно ме итересира ...која е и КАКВА е „разликата„ на пример помеѓу ПРЕМИЕР цицалче и Судија цицалче!?.
пс
Затоа што ...еден добар временски период државата ни беше добро навлезена во приватизацијата баш од такво премиерско „цицалче„!. 
Све исцица...и малкумина видоа аир од приватизацијата на „општествениот„ капитал.
намигнување

Нема многу разлика и двајцата трчаат по цицка..

Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.

Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2015 во 01:14

Па ке цицаат коа има еден куп народ Suckers...да беа на друго место ке цицаа решетки досеа.

Јас пак мислам дека проблемот не е кај народот...туку (и исклучиво) кај и во „цицалчињата„
пс
Сегашниов лидер на Опозицијава денешна например како појаснување , си беше и (сеуште му) е „протеже„ на „цицалчето„ премиерско тогаш ,  кое (ни) исцица буквално се..
Што можеше тогаш во државата да се исцица....и никому ништо.
намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mazak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2015 во 00:54
Па ке цицаат коа има еден куп народ Suckers...да беа на друго место ке цицаа решетки досеа.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 28>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.