|
Љубов помеѓу "различни"! |
Внеси реплика | страница <1 1516171819> |
Автор | |
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кој се нашол во таква ситуација знае дека воопшто не е лесно.
Но,што е подобро: да не бидеш со оној кој го љубиш поради околината, и да бидеш несреќна? или да бидеш со љубениот, да го живееш она што длабоко произлегува од тебе, да ти е топло околу срцето, да си исполнета, и покрај мислењето на околината?
Има една вистина: ако моите најблиски сакаат да сум среќна, ќе го почитуваат мојот живот, потреби и избори. А ако сакаат да живеам по нивни терк, и да бидам истовремено несреќна, тажна, депресивна - тоа е се само НЕ Љубов од нивна страна.
Оној кој те сака, ти се радува на среќата.
|
|
vesni
Сениор Регистриран: 27.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 90 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас лично не би се впуштила во врска со некој кој е многу постар од мене, кој е од друга вера,раса. Треба да бидеме свесни каде живееме. Таквите врски се осудени на пропаст. Некој напиша „ родителите кад тад ке ти простат„. Ова не баш ми е за верување познавајќи ги овдешниве родители. Преку оглас ке се откажат само да не пукне брука
За girl^^^
Можеби во Германија и не е баш вака, можеби имаат повеќе разбирање бидејќи е земја со повеќе религии...Што да ти кажам..сама треба да бидеш свесна што треба да направиш...крај краева па може и да те разберат и да ја одобрат таа врска.... Изменето од vesni - 08.Октомври.2006 во 01:10 |
|
soncence
Сениор Регистриран: 04.Февруари.2006 Локација: American Samoa Статус: Офлајн Поени: 2341 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
......ne bi Изменето од Angle - 29.Ноември.2006 во 23:20 |
|
|
|
Eleni
Сениор Регистриран: 19.Јануари.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 1872 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Socijalno-ekonomska,starosna razlika za mene se samo obicna razlika ama ne i precka.A za ona verska ili duri rasna,se uste go nemam dostignato toj stepen.Nikogash nema da gi osudam onie sto se reshavaat da stapat vo takvi vrski i sto se borat za ljubovta,nemam nikakov problem da komuniciram so tie luge i da gi imam za prijateli,megutoa za neshto poveke se ushte imam nekoja moja bariera sto ne mi go gozvoluva toa i go pravi nevozmozno...Ne velam deka e pravilno,ama e moj izbor...
|
|
Destiny is not a matter of chance,it is a matter of choice.It is not a thing to be waited for,it is a thing to be achieved
|
|
ѕверче
Нов член Регистриран: 15.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
во љубовта нема граници,и ако е вистинска,треба да се бориме со сите сили таа да опстане,без разлика на се’ |
|
грешки сме,луѓе правиме! :)
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mnogu e teshko za decata od meshani brakovi...a za tie shto se sakale i se zele za niv e taa ljubov raj....
|
|
|
|
*psycho*
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 71 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sigurno neznaes kako mu e! Sigurno toa ne ti se desilo (mala si za toa)i nedajboze da ti se desi. Edinstveno sto mzam da kazam e deka gi sozaluvam samo oni davajca si znaat kako im e A USTE POVEKE GI SOZALUVAM NEJZINITE ZOSTO DEVOJCETO NEMA VO OCI DA GI POGLEDNE
|
|
Bella_Tigrica
Сениор Регистриран: 28.Јуни.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..... znam kako mu e ....
|
|
Mislam....znaci postojam
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
нема различни во љубовта , за љубовта вреди да се бориш и жртвуваш ......тогаш животот добива посебна смисла........
|
|
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sindarela, знаеме каде живееме и дека е многу тежок опстанокот на вакви видови на врски! Но, ние младите сме иднината на земјава, на човештвото и тн. Зборото ми е во тоа дека треба да ги оставиме некои работи зад се*е! Да оставиме некои мислање од постарите кои сега веќе не јадат леб што се вика! Нормално и добро е да се почитуваат постарите, но нели има и работи кои не се баш за почитување? Забраната на некои работи е глупава, па ние треба се да направиме нашите деца (ако не ние) да размислуваат поинаку и да не бидат толку стиснати од страна на родителите (тоа ест од нас). Нели Господ сака да не види сите заедно?! Па тогаш во што е проблемо?
|
|
joki
Сениор Регистриран: 28.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 2548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
вистинската љубов не познава пречки, забрани...и не знам што...ако вистина се сакаат нема потреба да се земаат впредвит некои "ситници"...кои немаат врска со она што го носи срцето
|
|
Точачиња.
|
|
angelce
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2005 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 316 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne sum protiv ako postoi ljubov megu dvajca razlici.malku mi e glupav zborot razlicni bidejki site sme luge bez razlika na bojata na kozata ili verata.i jas sum imala vrska so decko od druga naciionalitet ama bas gledam na toa deka e mnogu interesnokoga ke se pomesaat razlicni kulturi.i kako sto pisa maja ze vo imeto na ljubovta |
|
was ist los?
|
|
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ti ja posakuvam seta sreka na ovoj svet Zosto mislam deka ke ti treba ako sakas da se izboris za tvojata ljubov! |
|
Синдарела
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Бањана Пепелашка Регистриран: 06.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2604 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zosto da se zalazuvame?Pa site znaeme kade ziveeme i koja ni e i kakva ni e situacijata!Zatoa vo ovie slucai samo nadez i pusta zelba ima i nisto drugo!Osobeno kaj nas e tesko razlicni veri,duri se osuduvani i vrski so golema razlika vo godinite,toa vo Makedonija ne viree osven vo ljubovnitye prikazni i nadvor nekade vo stranstvo! |
|
Внеси реплика | страница <1 1516171819> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |