|
Либерализација на увоз на половни возила |
Внеси реплика | страница <1 15161718> |
Автор | |
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tie se sega za sega davackite so sigurnost proveriv kaj luge sto uvezoa koli pred kratko vreme. A za toa deka ke se ukinat davackite ima muabet od 2003godina (najavuvase vladata). Mislam deka se samo muabeti kako i prethodno
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne znam dali e sto % sigurno medjutoa od dobro informirani krugovi naslusnav deka od septemvri kje se ukine akcizata na vozila .... pa poradi toa , ne brzajte
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....po ova sto e napisano,pa ja nemam sansi kola da kupam bre...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Izvinete sto bev nejasen, mislev deka vejke e spomnato pa ne sakav da se povtoruvam. Znaci, kolata ne smee da e postara od 10 godini no mora da ima i EURO3 standard sto go ima zadolzitelno vo site koli proizvedeni posle 01. januari 2001, a pred toa e retko da se najde. Vo slucajov Agila proizvedena posle 2001 godina ke ja uvezis bez nikakvi dodatni maltretiranja. I ako uvezuvas, zemi 1.0 za da ne plajkas akciza
EURO 3 - nekoja glupava norma na izduvni gasovi i sl. Dali ima kolata takvo nesto mozes da proveris vo dokumentite sto gi davaat so kolata pri kupuvanje ili vo najbliskiot ovlasten servis za markata. Изменето од volkswagen - 06.Јули.2009 во 22:19 |
|
dalton
Група Регистриран: 18.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 44 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
volkswagen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
neoficijalno, imam razbrano deka se plajka carina 10% i 18%ddv od procenetata vrednost na avtomobilot + akciza
|
|
volkswagen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
со зафатнина на цилиндерот што надминува 1000 см3 но не надминува 1500 см3 во износ од 15.000 денари; со зафатнина на цилиндерот што надминува 1500 см3 но не надминува 2000 см3 за патнички автомобил во износ од 74.000 денари, а за патнички караван во износ од 90.000 денари; со зафатнина на цилиндерот што надминува 2000 см3 но не надминува 2500 см3 за патнички автомобил во износ од 160.000 денари, а за патнички караван во износ од 180.000 денари; со зафатнина на цилиндерот што надминува 2500 см3 но не надминува 3000 см3 за патнички автомобил во износ од 330.000 денари, а за патнички караван во износ од 360.000 денари; со зафатнина на цилиндерот што надминува 3.000 см3 во износ од: - 470.000 денари за патнички автомобил, освен за патнички караван, со клипен мотор со внатрешно согорување со палење со помош на компресија (дизел или полудизел). - 550.000 денари за патнички караван со клипен мотор со внатрешно согорување со палење со помош на компресија (дизел или полудизел) и за патнички автомобил и патнички караван со клипен мотор (освен ротационен клипен мотор) со внатрешно согорување со палење со помош на свеќички. TOA E TOA!!! |
|
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kolku se davackite za carina i akciza kaj nas dali ima nekoja promena ili ne???
jas znam deka do 1400 ili 1500 ccm3 carinata e 1200 euro a za akciza 250 euro a do 2000 ccm3 carina 1600 euro a akciza 1200 euro a za nagore ne znam primer do 3000 i do 4000 ccm3 |
|
|
|
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
taka e!!! jas na primer novo Yugo nema sansa da zemam pa ni Dacia Logan nova ne zemam oti ic ne me bendisva Daciata a ne znam dali ima euro 3 ili 4 za tie pari kolku so kosta Yugo-to 5-6000 euro ke zemam nekoja salam kola ama od tuka na primer vakva omega |
|
|
|
dalton
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
malku javuvanja za temata naj "verojatno "edobar zakonot pa nema javuvanja ex MAKEDONIJO kakva antika kakva drzava so ovoj narod i ova e mnogu
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,...a, tebe ,..duri sega ti tekna toa?!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
dalton
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
samo eden primer:kupete novo yugo od salon i ako mozebi fabrikata ne raboti gi ima vo prodazba i pobarajte barem eden standard eko3 i ke vidite deka nema a sepak zakonot mu dozvoluva slobodna prodazba KADE e logikata na postoeckiot zakon za uvoz na polovni vozila koj gi pravi ovie zakoni ili pak nekoj namerno gi stiti interesite na uvoznicite na novi vozila a na steta na sopstvenite gragani
|
|
dalton
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so toa polovnoto od stranstvo i mehanicar ti prakaat gratis
|
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
Внеси реплика | страница <1 15161718> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |