IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ОМИЛЕН СТИХ ОД МОЈАТА СВЕТА КНИГА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ОМИЛЕН СТИХ ОД МОЈАТА СВЕТА КНИГА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 22>
Автор
Порака Обратен редослед
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 16:20

Tesko e da se izdvoi omilen stih koga se site omileni, no na nekoj pocesto se navrakam zavisno kako se osekam, eden takov e i Jovan 14:27:

"Mir vi ostavam, mirot Svoj vi davam, Jas vi go davam ne kako sto go dava svetot. DA NE SE PLASI SRCETO VASE NITU DA SE BOI!
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 16:12
Jovan 10:11

Jas sum dobriot Pastir, i gi znam Moite i Moite me znaat Mene...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 16:09

Psalm 22

Gospod e Pastir moj, nisto nema da mi nedostasuva.

On me pase na plodni pasista i me vodi na tihi vodi,

ja potkrepuva dusata moja, me vodi po patot na pravdata zaradi imeto Svoe.

Koga bi trgnal po dolinata na smrtna senka, nema da se isplasam od zloto, zasto Ti si so mene, Tvojot zezal i Tvojata palka me uspokojuvaat.

Si prigotvil za mene trpeza na ocigled na neprijatelite moi, si ja pomazal glavata moja so elej, i casata Tvoja me napojuva so blazenstvo.

I milosta Tvoja taka da me pridruzuva preku site denovi na mojot zivot, i jas ke prestojuvam vo domot Gospodov mnogu dni.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 02:45
"Зашто Јас ги знам Своите замисли за тоа што имам намера со вас - зборува Господ - замисли за мир, а не за несреќа: да ви дадам иднина и надеж.
Тогаш ќе Ме повикувате, ќе доаѓате кај Мене, ќе Ми се молите, и Јас ќе ве слушам. Ќе Ме барате и ќе Ме најдете, зашто ќе Ме барате со сето свое срце. "

Еремија 29:11-13

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Секташ Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2007
Локација: Israel
Поени: 78
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Секташ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 13:52

Дојдете кај Мене сите вие кои сте изморени и натоварени со тешки бремиња,Јас ќе ве одморам.  Матеј 11:28

.......Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Секташ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 01:39
Те славам,Татко,Господару на небото и на Земјата,што им го откриваш на скромните она што си го скрил од оние кои се сметаат себе за мудри и учени.   Матеј 11:25
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Секташ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 01:30

Дојдете кај Мене сите вие кои сте изморени и натоварени со тешки бремиња,Јас ќе ве одморам.  Матеј 11:28

Кон врв
BarbB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 149
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BarbB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2007 во 22:55
'Gledajte kakva ljubov ni dal Otecot - da se nareceme ceda Bozji i takvi da bideme'  Prvo Poslanie na Sv Apost. Jovan 3.1
Кон врв
mali simo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2006
Поени: 1132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2007 во 10:32

Срце чисто создај во мене, Боже ,
    и духот прав обнови го во мене

псалм 50
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
MisIcA, Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The first MISS suspended

Регистриран: 01.Мај.2007
Поени: 1089
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MisIcA, Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2007 во 10:10
"Duri i sedum pati na den ako ti zgresi i sekoj pat dojde kaj tebe i ti rece: Se kaam- prosti mu"

(Ev.Luka 17:4 )
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш
за боите...(модератор аџија)
Кон врв
krin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Октомври.2007
Поени: 148
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај krin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2007 во 02:50
Originally posted by krin krin напиша:

desette bozji zapovedi koi se trudam da ne gi prekrsuvam vo tekot na ovoj zemski zivot

ZATOA VELAM SE TRUDAM,A NE SUM NI GOSPOD NI MAJKA TEREZA JAS SUM SAMO EDNO EDINSTVENO "JAS" KOE I TAKVO KE OSTANE....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2007 во 02:47
Originally posted by krin krin напиша:

desette bozji zapovedi koi se trudam da ne gi prekrsuvam vo tekot na ovoj zemski zivot

Човекот, во ваква состојба каков што е - зарезен од гревот, не е во состојба и нема капацитет да ги исполни Божјите возвишени стандарди за праведност. Убаво кажа ти "се трудам", но јас те уверувам дека ни мајка Тереза, ни папата, никој не може да ги исоплни во целост 10те Божји заповеди. Тие Бог ни ги даде не со очекување дека ќе ги исполниме, туку за да преку нив се види гревот во нас и нашата грешност, неспособност и најмногу од се, потребата од Спасител - Исус Христос Кој Го жртвуваше Своето тело како палта за гревот, како плата за секоја наша прекршена заповед од овие 10.
Казната за прекршувањето на Божјите заповеди е смрт, но гревот си ја доби таа смрт во Христос пред 2000 години на Голгота и секој Кој верува во Него и ја прифаќа Неговата љубовна жртва е ослободен од казната. Христос тогаш стана проклетство на крстот, за ние да станеме Божја праведност во Него. Тој не откупи од канџите на гревот. Преку Неговите рани ние се исцеливме. Фала Му!
Кон врв
krin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Октомври.2007
Поени: 148
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај krin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2007 во 02:35
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2007 во 02:29
"Да се љубиме еден со друг, зашто љубовта е од Бога и секој кој љуби од Бога е роден и Го познава Бога. А кој не љуби, не Го познава Бога, зашто Бог е љубов. "
1 Јованово 4:7,8
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 22>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,160 секунди.