|
ЧУДА |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 22> |
Автор | |
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
gledav edna slika od pogrebot na serafim rouz , stvarno se gledaa na nea cudni raboti. na toa mislev , takvi raboti!ako ima ?
|
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bravo be,,altani ,,ste pravoslavni !
dajte nesto od starcite! |
|
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од mali simo - 01.Декември.2006 во 18:06 |
|
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од иконата на Светите Маченици на Царска Фамилија Романови излегува Светлина
СВ.ЦАРСКИ МУЦЕНИЦИ РОМАНОВИ
царска земањског лишавање
окове и страдања различита,
кротко си претрпео,
сведочеши Христа
све до смрти од богобораца,
страстотерпче велики
Боговенчани Царе Николаје
Тога ради мученичким венцем
на небесима венча те
са Царицом и чедима
и слугама твоим
Христос Бог
Њега моли да помилује
земљу Руску
и да спасе душе наше.
АМИН Изменето од orto - 28.Ноември.2006 во 08:44 |
|
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
|
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
|
sard
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЧУДО СВЕТОГ СПИРИДОНА
У саборном храму у Каристосу , Грчка , 1930 . г. О чуду светог Спиридона причала је 1976.г.старица Зиновија Сидери (доживела 102 год.), једна од многих сведока који су присуствовали овом догађају , о коме су у то време писале и атинске новине '' Скрип''. Ево шта је причала старица Зиновија : - '' Био је празник Рождества Христовог по новом календару . Ја тада још нисам прешла старокалендарцима . Дошла сам на свеноћну службу у храм Св.Николаја . Храм је био препун народа . Стајала сам са леве стране , поред једног стуба . Изнад мене на том стубу висила је икона Св.Спиридона , дар Антонија Лумидиса из Пиреја . Икона је била украшена цвећем , које је остало још од празновања светога по старом календару . ( Празник Св.Спиридона Тримитунског је 12. децембра по старом календару , док се на тај исти дан по новом календару 25.децембар, слави католички Божић.) Када је свештеник који је служио Литургију , отац Сила , после малог входа почео да кади и пева тропар Божића ''Рождество Твоје Христе Боже наш ...'', икона Св. Спиридона је осједанпут почела ударати о стуб тако јако да је све цвеће које је било на њој поодпадало . Народ се , гледајући ово знамење ужаснуо .Свештеник и појци су престали са појањем . Тада је неко из народа повикао :'' Данас је по старом календару празник Св. Спиридона . Певајте му тропар ! '' Појци и свештеници су '' занемели ''. Тог тренутка верујућу су сви заједно запевали :'' Сабора перваго показалсја јеси поборник и чудотворец , Богоносне Спиридоне , отче наш...''(тропар светоме ) И тек у време појања тропара светоме , његова икона се почела полако смиривати да би на крају потпуно престала да удара у стуб ''. Следећег дана , новине ''Карестини '' су објавиле саопштење о том чудном догађају . Сви становници Каристоса и околине говорили су о томе и признавали да су стаРОКАЛЕНДАРЦИ У ПРАВУ . кАСНИЈЕ ,29.ДЕЦЕМБРА , НОВИНЕ ''кАРЕСТИНИ '' су објавиле : '' ...Другог дана иконе није било на свом месту . Многи мисле да је намерно склоњена , да се не би и даље расправљало о проблему календара , о којем су правовремено почели да расправљају верујући , од којих је већина прешла старокалендарцима . И тако јавност каристоса правдољубиво негодује и мисли да се неко злобно поиграва религиозним осећањима и светим иконама , пошто до сада икона није враћена на своје место , упркос инсистирању свих становника ''. '' Та Патриа '' , том VIII , 1988., стр.132 - 133 . |
|
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
rice
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 1415161718 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |