IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Торти и колачи што не се печат
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Торти и колачи што не се печат

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 141516
Автор
Порака Обратен редослед
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2013 во 19:45
Капучино колач
Потребно

150 грама Шеќер во прав
30 Пишкоти
650 милилитри Млеко
150 грама Маргарин
2 лажица/ци Крем
1 кесичка/ки Капучино
2 Ванила пудинг/а
100 милилитри Јогурт

Сварете го пудингот со млеко и оставете го да се олади.

Маргаринот пенесто изматете го со шеќер во прав и соединете со оладениот пудинг.

Додадете го овошниот јогурт, овошје (ако сакате), еурокрем и половина кесичка капучино.

Сето тоа добро изматете го, за филот убаво да се соедини.

Помешајте 100 мл. млеко со преостанатото капучино и промешајте, па во тоа изматете ги пишкотите и редете ги на сад за пуслужување, па преку нив фил и повторно пишкоти.

На крајот, одозгора ставете шлаг.
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2013 во 19:44
Песок торта

Потребни состојки:
3 пудинга од ванила
1маргарин
10 лажици шеќер
250гр прав шеќер
750гр млеко
250гр мелени бисквити
50гр какао
1 чоколада за готвење
250гр мелени ореви

Во млекото се додаваат 10те лажици шеќер и тоа се става да зоврие.Откако ќе зоврие се додаваат трите пудинга од ванила.Смесата се става да се олади.Во меѓувреме се мати маргаринот со прав шеќерот.Откако смесата со пудинг ќе се олади се додава изматениот маргарин и се мати додека не се соедини.Потоа смесата се дели на три еднакви дела.
Во првиот дел се додаваат 250гр мелени бисквити.тоа се меша и се расплескува во плех бр.28.
Во вториот дел се додава какаото и чоколадото,кое треба да е растопено.Таа смеса се става врз претходната.
Во третиот дел се додаваат мелените ореви.Постапката е иста како претходната.
Откако сето тоа ќе биде направено се става тортата во фрижидер да се зацврсти.Може да се украси по желба.
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2013 во 19:43
Плазма торта со вишни

Потребно:
- 500 гр. слатка павлака
- 300 гр. шлаг пена
- 1 кисела павлака
- 300 гр. плазма кекс
- 300 гр. мелен плазма кекс
- 500 гр. вишни
- 1/2 литар млеко
______________________________________

Ја матиме слатката павлака. Матиме 200 гр. шлаг со 200 мл. млеко и ја додаваме киселата павлака. Сето тоа го соеднинуваме (слатката павлака со шлагот и киселата павлака) и делиме на 2 дела, па во едниот ставаме 300 гр. мелен плазма кекс. Останатите 300 гр. немелен плазма кекс ги потопуваме во млекото и право ги редиме, па ги редиме едната половина од масата со мелена плазма, па вишните, па другата половина и одозгора филуваме со останатите 100 гр. шлаг.
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2013 во 19:42
Кроасан торта

-200 гр шеќер
-150 гр еурокрем
-3 пакетчиња пудинг од ванила
-1 л млеко
-1 пакетче шлаг крем
-250 гр маргарин
-100 гр чоколадо
-200 гр бисквити
-3 пакетчиња мали кроасани

Подготовка
Првин,се прави пудингот од ванила.Откако ќе се олади,се меша со изматениот маргарин.Се става да се стопи чоколадото.Филот(пудинг + маргарин) се дели на 2 дела.Во едниот дел се става оладеното чоколадо и се мати.Бисквитите се потопуваат во млеко и се редат.Врз нив се мачка чоколадниот фил.Брз филот се редат кроасаните,а врз нив се мачка филот од ванила.Врз него се мачка еурокремот.Се мати шлагот и се премачкува цела торта.
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2013 во 19:41
За оние мрзливитесреќа
Еве некои рецепти:

Бисквит торта

1кг јаболки
1/2кг бисквити
коцка маргарин
250гр шеќер
2 ванилин шеќер
1 голема лажица какао
2 кесички шлаг (или слатка павлака, по избор)

Јаболките се рендаат а бисквитите се мелат, се додава останатото и се заедно се меси со рака и се обликува колачот. На крај само се додава матениот шлаг.

Касато

250гр бисквити се поливаат со 250мл млеко
250гр путер се мати со 250гр шеќер во прав
Се матат 3 јајца, 3 лажици шеќер и се додаваат во смесата со путерот.
250гр сецкани ореви
250гр суво грозје (се полива со малку рум)
250гр сецкано чоколадо
250гр желе бомбони

Се заедно се меша, на крај се обликува тортата и се додава по желба шлаг.


Изменето од Valerija - 22.Септември.2013 во 19:42
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 141516
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.