|
Што се случува со нашето образование? |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 28> |
Автор | |
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..ме интересира кој одлучува по кој учебник ќе се одвива наставата..?и што ни требаше, во еден грст држава учебници за исто одделение,од различни автори...!
бетер од некој блог или форум стана ова нашево школство..образование де......алал нека ни е. |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
gogic
Нов член Регистриран: 21.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 32 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ucenicite stanaa labaratoriski gluvci
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
професорката по физика повикува една ученичка да ги прецрта трите цртежи од некоја тетратка на табла,потоа-
-деца,ете ви ги цртежите а за текст и дефиниции снајдете се...немам време,морам да одам, имам некоја приватна работа...и бидете тифки додека не заврши часот
а немаат учебници
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Taka e Pagane..treba nastavnicite da imaat avtoritet, da si ja sakaat rabotata ...jas samo gi povrzav rabotite na poinakov nacin, odnosno ako nemoze nastavnicka da se sredi sebe ne ke moze ni da im dobra nastavnicka na decata...odnosno nekoja koja ke ja pomnat cel zivot ..sto znam jas mislam taka ...
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Руш, бе Jас не мислев дека за учителот е важна надворешността
туку се мислев...многу по важно е учителот да знае повеке од ученикот и да го пронаjде оноj баланс , во коjто нема ниту да го мразат, ниту а го сакат, туку ке го почтуват. Изменето од pagane - 25.Септември.2010 во 18:59 |
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sto se slucuva???Haos..a posebno sum iziritirana od nastavnicki sto govorat na dijalekt..ee toa nemozam da go podnesam...a pa kako i izgledaat..i tie ke gi ucat decata i ke im bidat avtoritet.
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што да се случува бе луѓе....
дечиња од 10 години имаат по 6 часа на школо... Брат ми вчера (петок) се врати дури во 12 од школо... и ја па налутен , му викам кај се зашета ти , зошто не го вклучи телефонот.... Глеај... 1.техничко 2.техничко 3.англиски 4.македонски 5.ликовно 6.природа Станати од 6 и пол сабајле.... Како малце не му е грев на некого, деца од 4то одделение (по старата програма) 6 часа дневно.... Па и што ќе му техничко бе? Само еден искомплексиран професор повеќе што треба да го трпат... па морале да учат творештво (ќе твореле децава, творови ќе правеле) Па физичко учебник... ликовно учебник... господи прости му , не знаат што прават... Па наставниците се лутат оти децава на табла пишувале „САКАМЕ ДОМА“.... абе чоече... пес да го врзиш 7 сати ќе скини и ќе побегни , а не дечина од по 9-10 години.... ја 17 напраев одвај доседувам 6 часа, а не пак тие... ова нешто е болно Изменето од volkswagen - 25.Септември.2010 во 11:13 |
|
CICAMACA
Група Регистриран: 18.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е да ви кажам дека со нашето образование се случува - ЦРНА ДУПКА!(како оние во вселената)
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Општо со образованието,не се случува ништо
Најлесен начин државата да пере пари,преку факултетите во секој град "подобро" за секој. Родителот ќе одвои пари детето да се дообразова,за накрај да нема каде да работи а Буџетот неосетно се наполнил |
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
една другарка ми кажуваше дека во учебникот по физика на брат и, за 8мо одделение.... пишувало да го изведат следниот обид....
да земат бакарна жичка и да ја стават во дупчето од штекот, да видат дали ќе имало протекување на струја јас мислам дека ќе нема.... |
|
Pejik
Сениор Регистриран: 13.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa od sekogash sum go govorel za nego - eden od najarogantnite vladeteli koj ne znael koga da zastane so svojata megalomanija i krvoprolevanjata niz svetot. Poradi toa go rasprchka cutot na makedonskiot narod nasekade niz svetot, pa nie i den denes plakjame za toa.
Ako toj e Veliki, togash veliki se i Atila, Dzhingis Kan i redica drugi nezasitni egoisti za koi drugite civilizacii, kako i zhivotite na lugjeto, zhenite i decata nemale apsolutno nikakva vrednost. I da, Aleksandar e makedonec, no toa ne menuva nishto vo moeto mislenje za nego... da ne beshe toj Makedonija denes kje beshe sosem DRUGA zemja! Изменето од Messenger - 16.Септември.2010 во 00:48 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Љубиша Георгиевски за Александар Велики - лош пример за младината
p.s.mamamd ако има посоодветна тема премести го постов слободно! |
|
valentina-pp
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 198 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nema knigi za strucnite sredni skoli,demek ke nemalo za strucni predmeti knigi,a profesorkata rekla koj ke dojde bez kniga idniot cas tesko nemu eeeeeeeeeeee sega moeto dete ne placi ama zoltee i sobira vo sebe oti platata mi kasni,kako ke najde kniga a patem da spomnam odlicen ucenik e!
|
|
Внеси реплика | страница <1 1415161718 28> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |