IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ЛАТАС- новинар, камелеон или...???
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЛАТАС- новинар, камелеон или...???

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 28>
Автор
Порака Обратен редослед
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2009 во 21:31
Originally posted by pcelka pcelka напиша:

Коге е демократија и кога тоа не значело исто мислење и исто бендисување.... зошто тогаш го критикувате Латас и не го оставате  да си го искаже своето мислење, својот став,  на свој начин ... ???

Sekoj cita i razbira kako saka i   toa e domakratija. Sekogash e dobro koga nekogo go citaat, strashno e koga ke go prelistaat vesnikot a nema da zastanat na stranicata na natpisot. Togash novinarot e novinarski mrtov. Kritikata e samo patokaz kon podobruvanje.
Кон врв
pcelka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2009
Поени: 3326
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2009 во 21:25

Коге е демократија и кога тоа не значело исто мислење и исто бендисување.... зошто тогаш го критикувате Латас и не го оставате  да си го искаже своето мислење, својот став,  на свој начин ... ???
секој нов ден, носи нова надеж...
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2009 во 13:28
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Се будам денеска како и секој ден, рано, варам утринско кафе и седам тука да ги читам најновите вести во весниците.  По навика (од социјализмот) прво отворам Вечер и Нова Македонија а потоа овие новокомпонираните (нека ми простат ама овие два се сениори, а другиве јуниори во нашето новинарство и весникарство) .И гледај чудо првото кликање ми беше Швалери на Латас.Ми привлече внимание насловот. Читам и не ми се верува. Човекот си го опишува својот идол во новинарството ама со речник, сочен, кој бајаги би му одговарал на новинар и весник жолтоштампач. И така низа на сексуални дејанија се редат кој нас пуританците не оставаат без збор или не тераат да размислиме каде е фикција каде е реалност. Едно време пазработувајки ја со децата сказната Царевата нова облека , посебно им с енагласуваше да не подпаднат под мислење на сите, туку да формираат свои ставови, свои размислувања. царот е гол и толку, а не да му се воодушевуваш на нешто што не постои.Така и јас кутрата, по навика кликам на Вечер, а Вечер кое јас го памтам го нема.
И така, ај да прекинам да читам, ај уште ова, така /вака дојдов до крајот кога гледам Латас не го заобиколи ни нашиот млад политиколог Жидас Даскалов кој само си кажа свој став, свое мислење за нашето заплеткување со Сејдиу и Косово.  Невкусни се пораките упатени до овој млад човек, невкусни се забелешките дека некој е на платен список на некоја приштинска шема  само што кажал нешто што го мисли или мисли поинаку од другите.
Јас Латас го следев уште од почеток, сакав да го читам неговиот остар тон,генерациски  сме блиску, имаме некои слични размислувања за некои минати времиња, со ист тон  ја критикувавме Америка кога тргна со бомби на Југославија, поточно Србија. Кога сите го навредуваа дека како Србин се прави поголем Македонец од Македонците јас го разбирав, затоа што не мора да си етнички Македонец да ја сакаш Македонија, земјата во која живееш, во која ти е домот.  Едно не му одобрувам, па можам да речам дека го осудувам, кога напаѓа отворено луѓе кои не мислат како него. Секој има право на свое размислување, секој може да си го каже својот став,така и младиот Жидас, бендисало ли се мене, на Латас и на некој друг што тој во своето размислување мисли поинаку од нас,  Тоа е демократија. А демократијата не значи исто размислување, исто бендисување.
Јас на тоа само помислив..дека народот не бадијала си има(л) поговорка..баш за овој случај..
„Куче„.....кое (постојано) јаде маст , (некојпат ќе) јаде и стап ..*
*се однесува на оној.. кој си искажал свој „став„ ..
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2009 во 12:50
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Се будам денеска како и секој ден, рано, варам утринско кафе и седам тука да ги читам најновите вести во весниците.  По навика (од социјализмот) прво отворам Вечер и Нова Македонија а потоа овие новокомпонираните (нека ми простат ама овие два се сениори, а другиве јуниори во нашето новинарство и весникарство) .И гледај чудо првото кликање ми беше Швалери на Латас.Ми привлече внимание насловот. Читам и не ми се верува. Човекот си го опишува својот идол во новинарството ама со речник, сочен, кој бајаги би му одговарал на новинар и весник жолтоштампач. И така низа на сексуални дејанија се редат кој нас пуританците не оставаат без збор или не тераат да размислиме каде е фикција каде е реалност. Едно време пазработувајки ја со децата сказната Царевата нова облека , посебно им с енагласуваше да не подпаднат под мислење на сите, туку да формираат свои ставови, свои размислувања. царот е гол и толку, а не да му се воодушевуваш на нешто што не постои.Така и јас кутрата, по навика кликам на Вечер, а Вечер кое јас го памтам го нема.И така, ај да прекинам да читам, ај уште ова, така /вака дојдов до крајот кога гледам Латас не го заобиколи ни нашиот млад политиколог Жидас Даскалов кој само си кажа свој став, свое мислење за нашето заплеткување со Сејдиу и Косово.  Невкусни се пораките упатени до овој млад човек, невкусни се забелешките дека некој е на платен список на некоја приштинска шема  само што кажал нешто што го мисли или мисли поинаку од другите.Јас Латас го следев уште од почеток, сакав да го читам неговиот остар тон,генерациски  сме блиску, имаме некои слични размислувања за некои минати времиња, со ист тон  ја критикувавме Америка кога тргна со бомби на Југославија, поточно Србија. Кога сите го навредуваа дека како Србин се прави поголем Македонец од Македонците јас го разбирав, затоа што не мора да си етнички Македонец да ја сакаш Македонија, земјата во која живееш, во која ти е домот.  Едно не му одобрувам, па можам да речам дека го осудувам, кога напаѓа отворено луѓе кои не мислат како него. Секој има право на свое размислување, секој може да си го каже својот став,така и младиот Жидас, бендисало ли се мене, на Латас и на некој друг што тој во своето размислување мисли поинаку од нас,  Тоа е демократија. А демократијата не значи исто размислување, исто бендисување.

odmereno,tolerantno,fantasticna mala analiza na likot i deloto na gospodinot i "kolumnata" (ako moze taka da se narece) bravo mammad
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2009 во 10:15
Originally posted by pcelka pcelka напиша:

Латас.... без влакна на јазикот... последната колумна....изненадување...беше преполна со зборови,  кои ми е срам да ги повторам...црвенеење  ...!!!
....еден единствен и оригинален.... тоа е Латас ... плазењеплазење

eh .... chinam deka tolkava ljubov imavte kon nego i koga bese na stranata na onoj koj sega go mrazite i od kogo se plasite poradi negovoto vrakjanje голема%20насмевка
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2009 во 10:14
kazna za primer ..... za site ostanati novinari koi sirat dezinformacii голема%20насмевка
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2009 во 10:12
Леле казната: да ги плати судските трошоци, “дури“ 11.660 денари и 2.000 денари судски паушал.смеење
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јуни.2009 во 09:52
Кон врв
pcelka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2009
Поени: 3326
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 10:29

Латас.... без влакна на јазикот... последната колумна....изненадување...беше преполна со зборови,  кои ми е срам да ги повторам...црвенеење  ...!!!
....еден единствен и оригинален.... тоа е Латас ... плазењеплазење
секој нов ден, носи нова надеж...
Кон врв
lilica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Локација: Macedonia
Поени: 548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lilica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2009 во 09:07
Е да се најде некој да го сними со лисици на рацете како излегува од полициско комбе! И некој шашав новинар ја коментира снимката со : Новинарот на сите времиња, кој ги искоментира сите апсења во РМ, конечно доби свое место во ударните вести.
А во контекст на снимката да се даде во прилог и снимка како бега по плоштадот.....макар и аматерска .......Сител ќе си го дигне рејтингот!
Кој бара ќе најде.
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 23:59
Ми текнува кога бегаше низ плоштад од луѓето на брат Љубе , што го бркаа да го тепаат...   

Ама како си тера... ќе бега пак, кај и да е...
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 19:42
Originally posted by lilica lilica напиша:

Латас имаше емисии по осамостојувањето за настани околу распадот на СФРЈ. Тогаш ни беа интересни, денес се знае дека се лажирани, измислени, со несоодветни коментари.
Поборникот за социјализам - денес е десничар, му сметаат сите комуњари кои ревносно ги величаше.
Дефинитивно е ЧОВЕК-КАМЕЛЕОН.

Сироти комуњари бреј..
Немаат сега (народни пари=Буџет) ....со што да (си го) плаќаат..за саморекламирање..
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
lilica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lilica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2009 во 15:54
Латас имаше емисии по осамостојувањето за настани околу распадот на СФРЈ. Тогаш ни беа интересни, денес се знае дека се лажирани, измислени, со несоодветни коментари.
Поборникот за социјализам - денес е десничар, му сметаат сите комуњари кои ревносно ги величаше.
Дефинитивно е ЧОВЕК-КАМЕЛЕОН.
Кој бара ќе најде.
Кон врв
ss_derIvat_ss Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Октомври.2008
Поени: 113
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ss_derIvat_ss Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2009 во 15:32
MAMAD, sekoja cest.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 28>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,453 секунди.