![]() |
|
ЈУГОНОСТАЛГИЧАР СУМ - признавам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1415161718 38> |
Автор | |||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
слушај бе папок еден... тие како тебе, шо толку се бусеа во гради со ЈНА итн., ги унаказија сите народи што живеат на овие простори. Поголема беда нашиве народи немаат видено од турско, после пустошот шо тие го оставија.... Со таквите „идеали“ како твоите, со таквиот светски инает, се виде до кај оди... Види ја србија шо остана од неа... Белградски пашалак. Така да не ми ја критикувај татковината затоа што игра подипломатски, поевропски, похумано, помудро и посмирено. Затоа и се уште си ја имаме....
![]() |
|||
![]() |
|||
Neonic ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 899 |
||
Ete, ova e Makedonstinata i Makedonskata "Intelegencija".. ne e ni cudo do kade e denes Makedonija, so vakvi glavi koi nemozat argumentirana i civilizirana komunikacija da odrzat bar na minimalno nivo... Ajde ke se plukate i pcuete uste???Izgleda samo za toa ve biva...Spekulacii, Omraza, Prepukuvanja i pokazuvanje genitalii... Cist primitivizam.... Yugoslavia ne bese Srbija Yugoslovenite ne bea samo Srbi,tuku i Makedonci, Hrvati, Slovenci, Crnogorci, Bosanci.. Yugoslavija do 1985 i Yugoslavia od 85 do 90 godina ne e identicna..po 85 godina na scena izleze Srpskiot Sovinizam...megjutoa toa ne e, i ne bese glavnoto obelezje bar po koe jas ke ja pametam Yugoslavia... Mir,ednakvost, prosperitet, standard, otvoreni granici, mala nevrabotenost. Lugjeto so obicni plati i kukji i stanovi gradea i kupuvaa. Koj moze denes da kupi stan so obicna plata od 300 evra vo Makedonija,a ne pak da gradi kukja??? Kakavo ni e sudstvoto? Policijata koja se plasi da vleze vo Aracinovo? Sekoj siptar si ima svoja banda i drzi okupirana teritorija,... Makedonija eden den stava vizi za Albanija, drugiot den ja menuva odlukata i ja povlekuva... Ete tolku e jaka nasata "Makedonija" Zavisi od eden sidar Tachi, i od serkovci ko Solana Ren i Milovanovikj... Welcome to the Banana Republic....i tuka se najde nekoj da sporeduva ova sto e sekojdnevie so ona sto bese sekojdnevie vo SFRJ??????? Za vreme na SFRJ Grcite, cigani gi vikavme koga doagjaa kaj nas da kupuvaat banani,zosto kaj niv nemase. Bugarite koi sega ni se pravat Evropjani, ne mozea ni da vlezat vo drzavata, im bese skapo, a im trebase i vizi...za 3 cerveni... Sega nekako se svrti situacijata... ama sepak nikoj ne vi brani da bidete gordi na Makedonija, i kolku da e skapana poradi apetitite na Vladite koi se menuvaa ovie 17 godini, i koi uspeaja da izedat za 17 godini se ona sto se izgradi vo Makedonija za 35 godini za vreme na SFRJ.... Изменето од Neonic - 12.Јануари.2008 во 01:07 |
|||
![]() |
|||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
||
и така не е 4та.
ги забораи армадите на кипар, малта, луксембург и андора. југа делеше 8 место со ватикан. ![]() |
|||
![]() |
|||
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
||
Не види до времето на Тито беше топ армија....сепак еден СССР се плашеше да влезе во Југославија..
После 80-тата таа армија тотално се распадна изгуби и од дисциплина и од се.... Се виде таа ЈНА пред 16 години составена од пијандури,кафанџии и од убијци кои ги чистеа во 44 година(зборувам за четниците), инаку ние им ја опремивме пола армија со наше оружје. Дојдоа србите како најголеми цигани све испоземаа во војната од тука. Најголемите пијаници и дволични суштества исти се како татарите.... Ама тоа ти е Зборувам само за армијата де ![]() |
|||
![]() |
|||
Ateist ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
||
Заборави и атеисти и будисти и вегетаријанци и хомосексуалци и уште не знам кои да ставиш во купот... Која Црна Америка германија и Австрија, бунцаш нешто сине. Понеспособна армија немам видено, и јас служев во таа мочана ЈНА, знам што беше. Fuсking shееt од армија, тотално дезориентирана. Не го рече тоа аџија туку јас. А дека била 4-та воена сила во европа знаеме сите, ама кои се првите три? 1. Варшавски пакт 2. Нато 3. Албанија 4. YUfuсkingSlavija |
|||
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
|
|||
![]() |
|||
||
ако ти е за ремет, оди чичко аџија да ти испредаде еден к*рс.
ова не беше ни за пролазна оценка. ![]() |
|||
![]() |
|||
||
се смеам шо мислевте дека сте некоја сила... а подвивте опашка под словенечката протипожарна бригада. Побрза војна за независност не постои од таа на Словенија... и се смеам шо уште ве има заблудени... ако беше југа некоја сила, немаше да се свитка ко кула од карти. ама тоа беше безбожечка држава на цело со антихристи, а Господ трпи само до некаде.... ![]() ![]() а 91 не ми беше ич смешно. ни 93та. ни 99. а 2001 па ич. не знам шо ти виде смешно во војна? ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Никој не ги терал.А што ќе кажеш за тие регрути што останаа по касарните низ цела Југославија и што нејќеше Киро да ги врати.....
Ај бе бегај бе ти си едно гомно предавничко попрво гзот на шајкачите ќе им го дадеш отколку на македонците. Кој ги терал, никој не ги терал него Киро нејќеше да ги врати зошто беа браќа први со Слободан Милошевиќ. И оди на плочата што е во центар подигната за овие регрути и види колку се на број... А сигурно се и повеќе.... Него со среќа со Косово, а наскоро и со Војводина,, Србија до Токија ко Нокија ќе стане наскоро Белградски пашалук ![]() Изменето од Vladimir88 - 11.Јануари.2008 во 22:55 |
|||
![]() |
|||
naum 1518118 ![]() Сениор ![]() ![]() GayLord f**ker Регистриран: 13.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 312 |
||
iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
brao re mange,,,, abe cekaj more smiri se.. ako ne si za konjak ela na gangja... samo pls smiri se..
prvo ne poginaa 400 makedonci.. a vtoro nikoj ne te ni terat....a treto i koj te ebit....lol
opushtise.. kraj na nedela e... ne ja opravame jas i ti vaka,.. a i ni ke se razberime.. eptem sme ... premier so voksol konferencija,,, ne e vazno,,,
prekini go kontaktov,... te sakam....LOLOLOLOLOLOLLOLL
PS se ubiv brate so tebe od smeenje,.,.
smiri se be sho ti e,,,LOL
|
|||
![]() |
|||
||
Да бе затоа се спремаше Милошевиќ да ја дели Македонија со Мицокакис.. И моите не се криеа по подруми не се секирај него ја гледаа војната на вести и се чудеа што се случи со еден народ кој живееше "братски". А за НАТО кампањата оди прашај ги србите кој им помагаше околу ембаргото... И сега Вук Јебиветрович ќе ми продава муда за бубрези за Косово а неговата војска ја мрзеше да ги спречи УЧКИТЕ да влезат во Радуша..... |
|||
![]() |
|||
||
Не фала искрено речено не ми е дојдено до коњаци, него повеќе ми е дојдено до глупаци (македонци) кои се попалени по србите а србите се најголемите гомна заедно со бугарите и грците,
И знаеш што дефинитивно, да немам фаца за да одам во паравоена формација као шта је Југословенска Армија состављена од пијандуре и кафанџије...а и убијце...... Сепак тие браќата наши отидоа на фронт заедно со Шешељ и со Милошевиќ да пукаат по еве така наречениот Југословенски народ кој иако не се согласувам со идејата за Југославија ете сепак се случи и живеевме со тие луѓе 50-ина години и на крај овие отидоа во поход да ги убиваат оние луѓе кои живееа со нив повеќе од 50 години... За Краља и Отаџбину.. А и што беше најтрагично нашиов идиот Киро откако умреа наши војници во Вуковар(400 војници) се сети да ја повлечи војската.....кога ќе ми текне еден пријател што ми кажуваше за неговиот братучед се пореметил тотално од таа војна, кога се враќал накај дома во автобусот цел пат го поминал под седиште од страв... Се знае како нема да го помине во страв кога идеа Четници на сред улица во Вуковар и викаа на цел глас. "Ој Четнице спремајте салате, бит че меса клат че мо хрвате...." Така да не фала во таква паравоена формација да влезам и да пукам на луѓето со кој сум живеел повеќе од 50 години а и да влезам во таква формација каде беше составена од кафанџии и пијаници и четници и усташи(кој бај д веј нашите партизани ги чистеа со таа ЈНА тие четници) Не фала.... Ќе си влезам во војска каде што ќе си ја бранам татковината ако веќе влегувам.... Изменето од Vladimir88 - 11.Јануари.2008 во 22:45 |
|||
![]() |
|||
||
Кој е усташ бе ти ебам тоа говедото не ме ставај мене во уста...тоа не се згради во Србија туку се во Хрватска за време на конфликтот 91 Униформата на човекот ако е за тоа чива е исклучи ги еве зградите.. Такви униформи носеше такозваната Југословенска Армија..... Јаоо јеботе шта кажеш, ево ја чу ти речит да нисам усташ да сам македонац и кажем истину јеботе, ми смо им опремили пола српској армиј..... За кој к*рац за да гину наше регруте у Вуковар, типичан пример је војник Сашко Кекеновски ако се сјечаш(мислим да се тако зове) када су га вратили из Вуковар МРТАВ и када се сјетио другар Киро да повучи македонске регруте из Вуковар...али веч је био касно Јебени четници па и усташе ,али сада не говоримо за усташе говоримо за јебену српску армију тко се праве јаке хероје у кафани а всушност су јебене пичкице.. (простете на изразов али морав така да употребувам србизми зошто преку глава ми е од четници и од усташи и од идиоти кои се попалени како млади мајмуни по Србија.....па и по Хрватска еве нека ти биде него не се осеќаш како прав македонец...би ја дал главата за србите па еве и за хрватите а којзнае можеби и за татарите.....али за Македонија никако...Инаку сликите се во Вуковар....и најголемите пијаници се овие идиоти што ги гледаш на сликиве...) Изменето од Vladimir88 - 11.Јануари.2008 во 22:35 |
|||
![]() |
|||
naum 1518118 ![]() Сениор ![]() ![]() GayLord f**ker Регистриран: 13.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 312 |
||
so se smejsh be gomno protestantsko,,, da tie bea... i plus cela america, germanija i avstrija...
Gospod da ve kaznit za ismevanjevo na pravoslavieto....
samo ne vi beshe tolku smeshno 91 ???
ebani protestanti, katolici i muslimani,,,
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1415161718 38> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |