![]() |
|
Науката против Веронауката |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1314151617 27> |
Автор | |
Чорбаџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1065 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Сме се создале, и сме си го пробиле патот до ова ниво (и се уште грабиме напред) од најпростата органска материја во бескрајните древни праокеани до она што мислиме дека сме денес (совршени битија). Науката успешно може да создаде (симулирајќи ги условите кои владееле на земјата од пред милијарди години, органска материја, од која започна животот. Инаку ние не сме во состојба да правиме само бебиња - ние правиме и души ... ваљда. Ете една интересна мисла , дали човекот (да се изразам библиски) “познавајќо ја жената своја“ создава само тело (бебе) или и душата на бебето. Или Бог создава души па ги вградва накнадно (или истовремено (во грчот на оргазмот заедно со човекот). Накратко, постои ли “фабрика за души“ и кој ја води - Бог или човек |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
sega ja rasipa ubavata slika za ADAM I EVA
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Чорбаџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1065 |
Сме се создале, и сме си го пробиле патот до ова ниво (и се уште грабиме напред) од најпростата органска материја во бескрајните древни праокеани до она што мислиме дека сме денес (совршени битија). Науката успешно може да создаде (симулирајќи ги условите кои владееле на земјата од пред милијарди години, органска материја, од која започна животот. Инаку ние не сме во состојба да правиме само бебиња - ние правиме и души ... ваљда. Ете една интересна мисла , дали човекот (да се изразам библиски) “познавајќо ја жената своја“ создава само тело (бебе) или и душата на бебето. Или Бог создава души па ги вградва накнадно (или истовремено (во грчот на оргазмот заедно со човекот). Накратко, постои ли “фабрика за души“ и кој ја води - Бог или човек |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
ne bi sakal da ti ja rasipuvam slikata
kako gospod gi stvara adam i eva prema likot svoj pa zatoa kje si kjutam sekoj ima pravo da veruva ili da znae no vo denesniot svet ocigledno si go odzimame pravoto pa si se dokazuvame edni so drugi a jas toa vekje nema da go pravam oti svativ deka sekoj si ima pravo na izbor |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
искрено ме интересира тоа КАКО сами сме се создале, анакине, иако едноставноста ми е доблест...ова не можам да го сконтам ![]() единствено што можеме да создаваме ние е нов живот -бебиња- но и таа способност ни е ДАДЕНА. |
|
![]() |
|
steta
a tolku e prosto |
|
|
|
![]() |
|
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
сами? како?!? колку и да пробувам да си претставам сликовито не ми успева ![]() |
|
![]() |
|
vistinata e edna
sami se stvorivme mozeme i samite da se sjebeme nikoj ne ni brani vo toa prirodata se brani doduse no nie sme pojaki ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Значи аџијо, не е до науката, не е ни до религијата....
до човекот е. И едното и другото некој го употребува а некој злоупотребува. А вицот за позитивната нула го сфатив веднаш. (Мораше вака полека одоколу, за да не те шокира вистината) |
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
ми се допаѓа што конечно го сфати концептот за позитивна нула...
![]() ![]() ![]() ![]() сега уште другото... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Бог му даде на човекот мускули за да се движи и работи а тие мускули човекот ги злоуппотребува за да убие или повреди други луѓе.
Заклучок, мускулите се позитивна нула и тие ги прават луѓето потажни несреќни и отуѓени. |
|
![]() |
|
Бог му даде на човекот показалец за да можи да покажува со него а човекот го злоупотребува за да со него го повлекува чкрапецот на оружјето и убива други луќе
Заклучок Показалецот е лош и ги прави луѓе несреќни, тажни и оттуѓени. Показалецот е позитивна нула |
|
![]() |
|
Бог му даде на човекот око да гледа и да биди среќен но луѓето го користат за да нишанат со него за да убијат друг човек
Заклучок Окото е позитивна нула и го прави човекот несреќен отуќен и полош Изменето од Чорбаџија - 06.Мај.2007 во 21:00 |
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
науката му даде на човекот нуклеарна енергија...
со која произведува топлина и струја... но со истата веќе разнесе 300.000 и кусур свои сограѓани во Јапонија, и којзнае колку со Чернобил, и којзнае уште колку ќе разнесе и оштети... позитивна нула... ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1314151617 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |