|
Дали Талибанските правила се исламски |
Внеси реплика | страница <1 13141516> |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пентакосталец, сигурно си бил вон тема па затоа ти било избришано. Како што си и сега надвор од темата која гласи Дали Талибанските правила се исламски.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SAKAM DA ZNAM ZOSTO KOGA MUSLIMANITE KE RECAT NES ZA ISUS NE SE BRISE A KOGA JAS KE RECAM NES ZA MUHAMED PLUS STO E FAKT MI SE BRISE BREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ
|
|
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.islamic-laws.com/musicanditseffect.htm
Можеби и не го познавам навистина... Но сепак, исламот бар оној повеќето го разбираме овде е вистински спроведен од страна на Талибанците. И тука нема место за тревога, срам и слично, сепак тоа е вистинскиот ислам. А овој за кој тин зборуваш спиросе, навистина не го разбирам.Никако. |
|
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А не си ти Марија крива што така мислиш, бидејќи - и ти како милијарди други - не го познаваш СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ на Живото ЕВАНГЕЛИЕ Кое што е лично во ИСУС ХРИСТОС! |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас искрено од дискусијата на темава и од дискусијата на темата Облекување и верата, заклучувам дека исламот кој го спроведуваат талибанците е најчистата форма на ислам, ако некој мисли поинаку, нека образложи.
|
|
|
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Постојат ли на форум теолози-муслимани за да одговорат на ова прашање...?????
Изменето од Tetratka - 19.Ноември.2009 во 15:41 |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас предлагам Ебу да отвориш тема за она што го спомена сега-токму така, за Совршеноста на Исламот, па да видиме кои се тие работи што ги сметаш за совршени во Исламот и зошто и зошто би имале предност над останатите помалку совршени религии.
Друго, читајќи ги талибанските правила на облекување, патување на жената со придружба, дозвола за патување, облекување на мажи и жени искрено тешко можам да направам разлика од исламските заповеди за истите работи. Еве уште некои:
|
|
|
|
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па кога нема таков текст не сме ви ние криви. Очигледно негативностите ги надминуваат позитивните работи од исламската вера. |
|
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Немој да кодошкаш Ебу Муаз, никој не ги зема како репер за ислам Талибанците затоа и ја отворивме темата каде вам ве прашуваме-има ли врска ова со ислам или не.
Има или нема. Никој ништо не констатира. |
|
|
|
Ebu Muaz
Група Регистриран: 04.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 97 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nemaat vrska pravilava so Islamot, ama toa ti e koga lugeto ke zemat vo svoi race, pa ke izvrtat toa sto e od Allah dz.sh. so toa sto na niv im se dopagja i polse imame edna vakva situacij, kade vie kako reper za Islamot gi zemate Talibancite, i zadovolno se smeskate, demek ete nie koooolku sme zaostanati. Edvaj cekate nekade da najdete vakvi napisi.Moze ne vi e po kejf ama taka e! Kako ednas ne najdovte tekst koj ukazuva na sovrsenosta na Islamot? Tekst koj sto govori pozitivno za Islamot?
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pentakostalec , nema da bidehs izbrishan, tuku kje ti bide izbrishan komentarot. Samo ako go povtorish, kako shto napravi neodamna so eden drug komentar, vednash kje ti se ostvari predviduvanjeto.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова е страшно. Просто да излезеш од кожа.
Зар Бог не ги создал мажот и жената за да бидат еднакви? Нечуено. Наместо да ја стават на пиедестал, да ја величат жената (како што најчесто тврдат дека прават), да ја заштитaт, тие ја третираат како роб, како животно. Што и останува на тоа кутро суштество? Смее ли барем да диши? Многу од нив имаат починато бидејќи маж доктор не смее да ги прегледа, а докторки има малку (ако земеш во предвид колку се ограничени во образованието). И после со кое лице се фалат дека исламот ја почитува жената, дека ја возвишува? Каква е таа вера што дозволува човечко битие да биде третирано на ваков начин? |
|
A religion that gives nothing, costs nothing, and suffers nothing, is worth nothing. - M. Luther
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ма јасно ми е Меси мене се,ти текнува на државно-политичка доктрина на чело со религијата неречена Ислам.
Туку ме интересира мислење за овие правила конкретно од членови Муслимани на форумов. |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Povekjeto raboti nemaat vrska so Islamot, a imaat so Talibanskoto sfakjanje na Islamot.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Внеси реплика | страница <1 13141516> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |