|
Правна помош |
Внеси реплика | страница <1 1314151617 23> |
Автор | ||||
moneylover
Нов член Регистриран: 23.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Aко е фалсификуван некаков запис или деловна книга со невистинита содржина, тогаш казната е парична или казна затвор до три години. Делото застарува по три години. |
||||
moneylover
Нов член Регистриран: 23.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ZA kolku vreme zastaruva delo?
Falsifikuvanje potpis i dolznik za dadeni pari? http://upworkptr.com/pages/index.php?refid=monelover |
||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Jaс колку што сум запознаен со закупот, право на првенствено купување постои во други случаи, а не при закуп на деловен простор.
Право на првенствено купување при закуп на деловен простор не постои. Кај земјиштата постои право на првенствено купување, но тоа е сосема различна работа. |
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
onaka laichki...mozesh!
...ama , samo ako toj go zakupil ..vechno ! ...a za pravoto na kupuvanje ,..najverojatno i toa moze,..pod uslov da ponudish ...najmnogu! |
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
offduties1
Нов член Регистриран: 10.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ajde decki malku pomos...me interesira dali zakupecot i toa dolgogodisen ima pravo na prvenstveno kupuvanje vo slucaj na prodazba na delovniot prostor???Ovde mi treba eden opsti odgovor.Za site slucaevi voopsto.
A imam i edna konkretna situacija,tatko mi e zakupec na deloven prostor,jas kako negov vraboten i praven i zakonski naslednik koj istotaka raboti vo istiot prostor mozam da go nasledam toa pravo otkako tatko mi ke zamini vo penzija???? Vi blagodaram |
||||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Во ред. Значи лицето уредно се одјавило, но не било евидентирано. Затоа и се зачудив како е можно да зема пензија, а притоа да биде вработен. Мило ми е што грешката е поправена. |
||||
Pannet
Група Истражувач Регистриран: 05.Август.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 48 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Македон, се работело за грешка во Заводот за вработување, не го евидентирале како одјавен работник.
Работата е завршена, во секој случај ти благодарам. |
||||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Можеш ли малку да ни објасниш, како е можно некој да е вработен, односно да е во редовен работен однос, што подразбира подмирување на сите обврски од истиот, а во исто време да зема инвалидска пензија? Кој плаќал здравствено и социјално осигурување за човекот, а во исто време земал инвалидска пензија. Од друга страна, дали лицето уредно било одјавено од Заводот за вработување? Дали таму била уредно поднесена документација, во точно утврдена постапка? |
||||
Pannet
Група Истражувач Регистриран: 05.Август.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 48 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Пријател наш има син кој што прима инвалидска пензија веќе 10 години. Претходно дечково се водеше како вработен во фирмата на татко му. Истата е згасната веќе 10 години.
Случајно е утврдено дека дечкото (пензионерот) сеуште не е одјавен во Завод за вработување (т.е.се води како вработен), а ваму од друга страна си зема пензија. Како да се докаже дека дечково е одјавен од фирмата како вработен (фирма која не постои)? Целата документација за одјавувањето им е изгубена. |
||||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Пред да продолжиме понатаму со анализите, само би сакал да прашам, дали за делот кој е добиен во наследство постои судско решение, или пак согласно новите измени, нотарски акт со кое е доделено наследството?
Доколку имате судска одлука, или нотарски акт со кој можете да докажете дека сте наследници?
Ако бевте ослободени, приложете ја судската одлука од оставинска постапка и врз основа на таа постапка, барајте вашите права да бидат запишани во јавните книги, односно во Катастарот.
Како што кажав, приложете ја судската одлука од оставинската постапка. Врз основа на тој документ, а како што разбрав од ова, другата страна нема документ, можете да побарате да се впише вашето право во Катастарот. |
||||
Slobbo
Нов член Регистриран: 29.Ноември.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Имам потреба од совет, тд секој добронамерен совет е добродојден
значи вака: Се работи за имотно-правни односи односно за дел од куќа, после поделба според тестамент се подели што се подели на наследниците и заврши постапката. после некое време се јави следниов проблем: еден од наследниците на непознат начин запишал дел од куќата што не му припаѓа во катастерот за недвижности како негова сопственост, со што освен ни е дел со тоа ни се затвара и пристапот кон нашиот дел. Во меѓувреме наследникот кој си присвоил и тоа што нетреба не тужи бидејки сме му го узурпирале делот кој го присвоил(како што кажав на непознат начин) и дека сме му го попречувале правоо на сопственост иако истиот сите го користиме само за пристап до делот кој ни припаѓа. инаку спорниот дел е ходник кој до спорниот момент се смета=е за заеднички, иако според поделбата спаѓа во наша сопственст. овој случај траеше што траеше и беше досудено во наша корист односно бевме ослободени од обвинението. Кога се обративме до Катастарот за да пријавиме непревилност во запишувањето бевме едноставно културно исфрлени од таму со усно образложение дека они не се надлежни за тоа се додека нема правосилна сутска одлука за истото. Покренавме тужба до основен суд скопје 2 и во тек е процес, но тука се јави нов проблем другата страна ангажирала некој попознат адвокат (екс судија) кој цело време поднесува писмени поднесоци со кој врши притисок кон судот да ја одбие тужбата како неоснована иако веќе се одржале неколку рочишта, + знаејки ја моќта на горенаведениот адвокат нашиот адвокат се повлече со образлижување дека не сака да си има проблеми со горенаведениот адвокат, бевме и кај уште неколку адвокати но добивавме слични одговори. за истиот случај се обративме и кај јавниот правобранител и истиот кажа дека не е уште надлежен се додека не се донесе конечна пресуда или не се забушоти случајот, и дека не сме единствени со што сме се жалеле од дадениот адвокат, а како личен совет ни препорача да купиме подебело јаже па во вардар... Е сега ве молам за билокаков совет да препорачате некој адвокат или било што само да се спасиме од проблемите кој ги имаме, зошто не напоменав дека освен овој спор ние сме скоро секојдјневно психицки вознемирувани, ни прават проблеми на секое поле и слично ама тоа е веќе друг случај Однапред БлагодАрам |
||||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Точно! Никој досега не вратил ниту еден кредит, тоа го изјавија и од Министерството за образование, па токму затоа и ги укинаа, а го зголемија бројот на стипендии. |
||||
ADVISOR
Сениор Регистриран: 17.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1026 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Kreditite ne zastaruvaat , trebalo so prvoto vrabotuvanje od platata da se vratat t.e ne veruvam deka nekoj ke gi vrati Изменето од ADVISOR - 24.Ноември.2010 во 23:31 |
||||
Внеси реплика | страница <1 1314151617 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |