IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Бизнис и економија
  Активни теми Активни теми RSS - Топлификација
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Топлификација

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 131415
Автор
Порака Обратен редослед
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 20:15
hahah,...i jas go gledam istoto,.bash gi zabolelo ovcite,...shto im ja strizat volnata,...a, ako podobro eazmislish ,..tuka retko koj plakja od sopstven djeb,...ama ,me chudi tie shto se "glavi" u familija da ne reagiraat,...
a, za poevtinuvanje,...hahahah,...gledaj ti da ne go kachat ushte za nekoj procent,..a ne da ti go smalat!

tuku ,jas se mislam da go otkazam parnotoi,..pa,da im podnesam edna tuzba za uzurpacija na privaten imot,...so ( bez moja dozvola),...ostaveni instalacii( cevki !!) ,vo mojot stan,...pa ke im dadam izbor,...ili da gi otstranat,..ili da mi plakjaat renta za koristenje na mojot imot za tranzit na nivniot "biznis",...pa, ke vidime togashh ,..dali zemjava vi e navistibna demokratska,...ako,...avion shto preletuva nad nea na 20-tina km.,....treba da i plakja za toa,...ova e ushte po,..."platlivo"!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Август.2008 во 08:02
Ocigledno samo jas se gream so parno... No , nejse. Rekoa ama ne presekoa. shtom ke se namali cenata na naftata ke ja namalat cenata na parnoto. Ajde da vidime.

Пад на цената на нафтата по јакнењето на доларот

Цената на нафтата вчера забележа пад од приближно два долара по јакнењето на американската валута. Цената на американската лесна нафта за испорака во октомври на Берзата во Њујорк се намали за 1,71 долар за барел и се продаваше за 113,40.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Август.2008 во 18:25
...nikogo ne go interesira... makedonski sindrom...da mu umri kozata na komshijata.... edvam se organiziraa...
ОРГАНИЗАЦИЈАТА НА ПОТРОШУВАЧИ БАРА

Да се преиспита високата цена на парното

Последното поскапување на топлинската енергија од 60 проценти упатува на тоа дека цената да мазутот била зголемена за 400 отсто, што не е случај, и затоа бараме да се преиспита одлуката на Регулаторната комисија, велат од ОПМ

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2008 во 00:14
... iako pominaa nekolku nedeli od dozvolenoto pokacuvanje na parnoto za 60% reakciite ne stivnuvaat. Za prv pat graganite ne molcat i se resheni da ja isteraat pravdata protiv ova biznis-ekonomija na nash nacin. Premnogu lezerno, premnogu socijalisticko-komunisticki raboteshe Toplifikacija i vo petiodot na tranzicijata pa i sega koga veke sme "kapitalisticko" opshtestvo.  Socijalizmot na Toplifikacija i nezakonskata naplata, ona vic naplata od kvadratni metri a ne od dostavena energija izgleda ke ispari. Koj ke presece?  Ustavniot sud...veli Vreme...
ГРАЃАНИТЕ БАРААТ КАЛОРИМЕТРИ
Топлификација пред Уставен суд

Незадоволни граѓани покренале иницијатива до Уставниот суд со барање на Топлификација да и биде наложено да ги исполни законските обврски и на потрошувачите да им постави мерни уреди - калориметри на секој радијатор, пренесува „Макфакс“. - Топлификација треба да престане да испраќа сметки со паушални износи што се добиени така што целата топлинска енергија испорачана до една зграда е поделена на сите станари. Законот вели дека вршителот на дејноста дистрибуција на топлинска енергија, врз основа на читање на мерните уреди врши фактурирање на испорачаната енергија - изјавил Аспарух Ралевски, еден од подносителите на иницијативата. Од Топлификација велат дека и тие бараат демонополизирање на испораката на топлинска енергија и доделување лиценца на компанија која ќе врши мерење на испорачаната топлинска енергија.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 131415
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.