![]() |
|
Името е се што имаме |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1314151617 56> |
Автор | |
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
НАТО и се извини на Македонија
irina-gelevska.jpg Ирина Гелевска Коментари (3) 03.06.2008 16:29 Џејмс Апатурај НАТО и се извини на Македонија поради вербалниот напад врз двајца македонски офицери на воена вежба во Франција. Инцидентот го предизвикал грчки офицер за време на вежбата „Стедфаст Џанкшн“, кога вербално ги нападнал двајцата македонски офицери со барање да ја соблечат униформата на која стои името Македонија. Поради овој инцидент, минатиот петок министерот за одбрана Лазар Еленовски испрати протестно писмо до Генералниот секретар на НАТО, во кое се бара ваквите инциденти да не се повторат во иднина. Писмото изутринава му било врачено на Генералниот секретар на НАТО во Брисел, по што Јап де Хоп Шефер попладнево испрати писмо со извинување до офицерите, Министерството за одбрана и Генералштабот на АРМ. „Се разбира, жалиме за инцидентот што се случи. Се случи поради грешка на локално ниво, предизвикан е од индивидуалци, но тоа не ја отсликува политиката на партнерите и НАТО за вежбите со земјите членки на Партнерството за мир“, изјави Џејмс Апатурај, портпарол на НАТО во Брисел. „Земјите можат да носат каква сакаат униформа на овие вежби. Генералниот секретар ќе го разгледа инцидентот и ќе го убеди министерот за одбрана дека ова нема да се повтори“, додаде Апатурај. НАТО повел и интерна истрага за инцидентот со барање за објаснување од Грција за ваквото однесување на грчкиот офицер. Spored mene pogresno e sto ARM ja povlece vojskata od vezbata , ne ne biva ic za placenje i zalenje. |
|
![]() |
|
novace ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Јас ги споменав мешетарите..а за имбецили..не сум доволно квалификувам така (благо) да ги наречам...
Тие..со својата политика на давање на права над секаде видливиот даден плафон во скоро сите соседни земји на едно диво население..кое сега не знае што со пружениот корпус од права..ќе споменам прво..
Позитивната дискриминација...тоа е (во нашиов случај) будалаштина видена само кај нас..и нам слични банана државички..
Или ја имаш или немаш шансата.... да се вброиш во некое елитно друштво...само личните квалитети кои со заеднички дефиниран тест ги одвојуваат кандидатите ..на онакви и овакви...и крај.
Вметнувајќи го тука со сила на принципот наречен позитивна дискриминација ..само се пореметуваат вредносните параметри..и ефектот е на крајот поразителен.
Законот..гледан како граница преку која се одредува однесувањето на единката кон друштвото..е различно толкуван за секоја „заедница„ посебно..за некоја секојпат има извесно оправдување дека:
Или уште не се на нивото кое е очекувано..или дека тоа се нивни обичаи..
И менување на поимите..видливи секому..и секако рабирливи..со разни игри на зборови ..прават една македонска рашамонијада на односи..
За влез во Европа ..САМО со европски филтри..и никако поинаку..
И тоа воведени веднаш и сега..оти че ни замине возо за Белград..некојпат искажана реченица на сегашниот пратеник Стојан Андов..при конститутивната седница на првото Македонско Државотворно Собрание...пред 17 години..
Кога сеуште Белград им беше реперот..откаде се координираа односите во општеството..тазе воспоставено да кревки демоНкратски ноџиња.
![]() Изменето од novace - 03.Јуни.2008 во 08:30 |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
![]() |
|
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Во тоа што го кажав воопшто нема ронка доза на самообвинување, туку претставува фактичка состојба за она што ни се случува на секои избори. И не мешај белосветски мешетари и имбецили бидејки никој не ги спомена, ниту пак се вредни за споменување! А сето тоа што го кажав и ке го повторам. Она што се случуваше вчера и што ни се слушува на секои избори е СРАМНО за една држава и еден народ цивилизиран. Исто како што е срамно цивилизирани народи да се маркираат при гласање!!! Зарем ти си горд на овакви Избори и што мора да ти го прскаат прстот затоа што не ти веруваат дека нема да гласаш повекепати? За мене тоа претставува навреда, исто како што претставува навреда и срам мојата земја да ги полни светските тикери со негативни оценки и крвави слики и настани одд едни најобични Парламентарни Избори кои во секое цивилизирано општество поминуваат мирно и без инциденти!!! |
|
![]() |
|
novace ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
До кога бре самообвинување..затоа што нешто кажале пресветлите чинители од „меѓународната заедница„ ???
Па таа иста МЗ не доведе до ова дереџе , плус многу „мудрите„ наши политичари..кои во се ги слушаа..се што предложија овие белосветски мешетари од типот на Предју и компанија ..кои овде нудеа добри услуги..а ја упропастија Државата на Македонците..правеејќи од неа папазјанија од народи и заедници..кога се знае дека Македонија е на Македонскиотт Народ + малцинствата кои во неа живееле одсекојпат..не сметајќи ги чопорите кои наидоа од Космет и албанија...во последните 2 декади..
Македонскиот Народ е ВИСОКО ЦИВИЛИЗИРАН и тоа го покажа и овојпат на дело..НИГДЕ инциденти...тие биле и се одлика само на тие кои беа „протеже„ на МЗ и компанија на амбасадори..кои сега гледаат што значи демоНкратија во рацете на заостанат и прост за таква организација ..народ..односно прецизно кажано малцинство..
И дека наместо да „лајат„..треба да си признаат оти е ова нивно недело..и да се си вратат како што одсекојпат.,..дури и во нивните земји си било...
И да се наречат работите со ВИСТИНСКОТО ИМЕ...
![]() |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
![]() |
|
im happy ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 136 |
ДИК:„За подобра Македонија“- 376.636, „Сонце“ - 178.785, ДУИ - 90.718, ДПА - 81.610 гласови
понеделник, 02 јуни 2008 Гласале вкупно 805.844 граѓани, или 58,47 отсто од вкупниот број на гласачи Според обработените резултати од 2.459 избирачки места или 82,63 проценти од вкупниот број, најмногу гласови 376.636 (46,7%) освои Коалицијата „За подобра Македонија“, „Сонце“ Коалиција за Европа освои178.785 (22,19%), ДУИ - 90.718 (11,26%), ДПА - 81,610 (10,13%) и ПЕИ 12.426 (1,54%) гласови, соопшти Државната изборна комисија. Претседателот на ДИК Јован Јосифовски вечерва на прес-конференцијата соопшти дека од вкупно 1.779.116 граѓани евидентирани во Единствениот избирачки список, гласале 805.844, а одѕивот бил 58,47 отсто. |
|
middle is best... i believe in science
|
|
![]() |
|
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Svetskite mediumi ne gi interesira od kogo poteknuva nasilstvoto za vreme na izbori TUKU KADE! A nasilstvoto se sluci vo Makedonija. Site organizacii vo svetot ne gi ocenuvaat etnickite zaednici za vreme na izborite tuku zemjata vo koja se sprovedeni istite. Taka da ova bese nagolemo ponizhuvanje za makedonskiot narod i Makedonija!!! Poradi primitivci koi seuste ziveat vo 13 vek i poradi samoljubivi politicari-vladeteli i eden da go narecam "naiven" koj reshil da se dokazuva kako apsolutist, ne mozeme ni edni Parlamentarni Izbori da odzhime kako sto treba! Kaj ne obelezhuvaat so sprejon kako stoka, pa uste se ubivame, pukame, eden glasa za site i se polnat glasachki kutii. Do koga samo NE ZNAM i do koga ke trpime vakvi PONIZHUVANJA! |
|
![]() |
|
im happy ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 136 |
За бројката намерно реков И ПОВЕЌЕ. А за тоа како ќе се справи со името, ќе видиме, па ќе дискутираме подоцна. Баш ќе сакам да видам како ќе ја скриеш разочараноста.
|
|
|
|
![]() |
|
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Според првичните податоци од ДИК по преброени 98,49% од бирачките места, води коалицијата „За подобра Македонија“ со 479.219 гласа, следена од коалицијата „Сонце“, која освоила 231.978 гласа. Трета по број на гласови е ДУИ со 109.940 гласа, четврта е ДПА со 101.123 гласа, петта ПЕИ со 14.489 гласа и шеста ПДП со 10.609 гласа. Според досега обработените податоци од страна на ДИК, излезноста на изборите изнесува 57,45% Ti navistina ne si vo tek, se raboti za 500.000 glasaci, ne za 300.000. Vo vrska so promenata na imeto znam deka Gruevski ke go izvlece najdobroto mozno za drzavata. Isto kako sto se obiduva da go izvlece najdobroto mozno od ramkovniot dogovor , koj sekako ne mu e po kjejf isto kako sto ne im se raduva i na pregovorite, megutoa sto e tuka e nekoj ne dovel vo vakva situacija, i sega toj treba da se obide da go izvlece najdobroto od najlosata mozna situacija. |
|
![]() |
|
Ме интересира како овие 300.000 и повеќе гласачи ќе ја прифатат промената на името што ќе им ја соопшти наскоро Груевски. Дали ќе продолжат да го обожаваат како некој Бог?
|
|
|
|
![]() |
|
moira, vremeto ke pokaze koj e vo pravo i dali po ovie izbori MAKEDONIJA ke se zadvizi pobrzo kon Evropa.
Tocno e deka sme vrateni nazat, megutoa tocno e deka jasno e potencirano vo svetskite mediumi od kade i od kogo doaga nasilstvoto. Isto taka e tocno deka mnogumina od vcerasnite pistoldjii se privedeni, taka da nivniot broj sekojdnevno se namaluva. Inaku MAKEDONIJA morase koga togas da prevzeme rizik, vo ovoj slucaj se pokazavme hrabri i Gruevski i glasacite koi jasno dadoa nasoka kade i kako treba da se dvizi MAKEDONIJA vo naredniot period. Cvrsto sum uveren deka rizikot ke se isplati, megutoa kako sto rekov vremeto ke kaze koj e vo pravo, pa togas ke diskutirame, zdravi zivi do togas. |
|
![]() |
|
Моира со ова што го кажа апсолутно се согласувам.
|
|
|
|
![]() |
|
Груевски може да ризикува за себе, но не може да ризикува за мене и за сите нас! После овој срам и ауто нокаут, да го наречам така, што може да очекуваме? Да, тој си ја зајакна сопствената позиција, но позицијата на Македонија е апсолутно аут, ако воопшто можеме да збориме за некаква позиција. Јас се срамам и гадам од она што се случуваше на Изборите, а можам да замислам останатите како се гадат од нас и како зазираат, од држава која не е способна да организира едни најобични избори. Конечно успеавме да дојдеме на врвот на сите тикери на новинските агенции во светот. Одамна не сме биле, нели...? И каде тоа ке не повлече Груевски по оваквиот исход...? Ние сме веке одамна повлечени назад, можеби 20 години заостнуваме, а сега ке заостануваме уште плус 5...наместо да се нафатеше со работа и да исполнеше барем 20% од претходната програма, пардон преродба во 100 чекори, тој се одлучи да се посипе со пепел, и повторно да почне од почеток, притоа бетонирајки ја својата позиција! И сега колку време ке чекаме да почнат работите да се придвижуваат? Лето иде....треба да се направи коалиција со оние недоветните воини, кој од нив ке биде ке видиме, потоа да се поделат функциите, прв ешалон, втро ешалон, трет ешалон на власта.....ехеееее, има да се изначекаме со месеци само да се формира НОВО СТАРАТА ВЛАДА. Потоа секако да се адаптираат на функциите...а за работа ке има време. И онака возот го пропуштивме.....сега имаме време на претек! Што се однесува до наметнатиот проблем со името...и тоа може да чека, и онака никаде не одиме....кај поминаа 15 години, можат да поминат уште..... Зошто да се брзаме, Македонија има време за чекање! Изменето од moira - 02.Јуни.2008 во 13:43 |
|
![]() |
|
Mislam deka Gruevski svesno rizikuvase, znaese deka siptarite ke ne zavlecat nadolu, megutoa svesen deka po izborite ke ima posilna pozicija sto ke mu ovozmozi zemjata posilno da ja povlece nanapred. I jas bev protiv predvremeni izbori, megutoa znam deka Gruevski nisto nepravi slucajno i sakajki da go izbegne postojanoto kocenje i blokiranje na parlamentot svesno se vrati nekolku cekori nanazad. Jas ova go svakam kako zimanje zalet. |
|
![]() |
|
Нормално дека насилството нема победник и дека сите се виновни! Господинот поранешен и сегашен Премиер требаше да ги земе во предвид сите можни варијанти и сценарија кои би можеле да се случат на овие избори и какви се импликации ке имаат немилите настани кои се редовна појава на истите, во средините кадешто мнозинско население се македонците со албански префикс. Но наместо да ги согледа последиците од вакви настани, ТОЈ сепак се одлучи да си ја зајакне сопствената позиција, на штета на позицијата на државата! Не ми е јасно зошто по втор пат прифака да ја игра играта на папата и на неговите сојузници! Ова му е втора кардинална грешка која ја носи како политичар. Првата му беше на Претседателските избори, кога излезе онака очаен и деморализиран и со својот повик го устоличи на претседателскиот претсол својот политички опонент, а сега се одлучи на предвремени избори иако како политичар и Премиер требаше да знае, а верувам и дека многу добро знаеше како ке се одвиваат овие избори и кое изборно сценарио го имаат албанскиот политички блок и губитникот на чело со фам фатал, а секако знаеше и како овие настани кои се караактеристични само за примитивни средини ке одекнат кај нашите ЕУ и НАТО пријатели, кои нели, едвам чекаат вакви ситуации за да ни плеснат уште еден извештај во кој ке не наречат неспособни и неспремни за интегрирање во нивното елитно семсејство. Сега нема само ИМЕТО да ни биде проблем, сега проблем е буквално се! Конечно успеавме и самите да се нокаутираме, и тоа благодарение на непринципиелните партиски и лични интереси на четирите политички партии кои се најдоминантни на македонската политичка сцена и кои нели толку многу знаат и умеат да сторат се за Македонија!!! Сега само ме интересира како и кога ке ја соопштат промената на името! Им благодарам!!! Изменето од moira - 02.Јуни.2008 во 13:16 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1314151617 56> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |