![]() |
|
ПРАВОСЛАВНА УБАВИНА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 146147148149150 181> |
Автор | |||
mali simo ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Господ Исух Христос пред понтиј пилат
![]() Изменето од mali simo - 02.Февруари.2008 во 12:07 |
|||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
![]() |
|||
![]() |
|||
mali simo ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
||
Внатре во храмовите низ литургијата се дава ТЕЛОТО И КРВТА ХРИСТОВИ тоа е темелот на спасението , без Христос ние самите сме ништо за да се спасиме. а околу иконите тие не се косат со 10заповеди, зошто и самиот Бог се јави со лик . Забрането е да се молиш на идол а не гледајки го ликот Господен да го молиш Бога за спасение на својата душа. и ве молам на сите оваа тема не е за муабети |
|||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
![]() |
|||
![]() |
|||
MAJA DIKOVA ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 47 |
||
SETO TOA E MNOGU DOBRO I UBAVO ,NO STO IMA VNATRE STO KE NE DOVEDE DO SPASENIE?UBAVITE GRADBI STO MOZAT DA MU POMOGNAT NA EDEN COVEK?I DALI IKONITE KOI SE SPROTIVNI NA 10-BOZJI ZAPOVEDI SE VO RED?
|
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
![]() |
|||
Гостин ![]() Гостин ![]() |
||
![]() |
|||
||
и која е суштината на сликава ---- темата е ПАВОСЛАВНА УБАВИНА --- |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
![]() |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
![]() |
|||
||
![]() Средина на 16 век. Изменето од mali simo - 02.Февруари.2008 во 11:33 |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
messenger, поопширно и секако поточно околу твоето прашање во врска со сликата погере има во подфорумот --ВЕРСКИ ВЕСТИ-- Многу јасно и сликовито е објаснето во врска со ктиторството на Костовски. Вообичаено познати излети како овој од страна на EvAngfelos нема да ги коментирам и те молам зошто се offtopic да ги одстраниш. Изменето од mali simo - 02.Февруари.2008 во 11:30 |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
Лево на сликата, со договорот во раката, е архиепископот на МПЦ г.г.г.г.г. Стефан, десно е градоначалникот на Скопје Трифун Костовски.
Оваа слика го претставува билатерален договорот меѓу Трифун и Стефан, каде првиот се обврзува финансиски да ја подржи МПЦ и исто така да и даде нови имотни земјишта, а вториот се обврзува политички да го подржи вториот и да му го даде гласот на нејзините приврзаници.
Оваа слика ја претставува вековната соработка меѓу државната власт и официјалната црква, кои заедно, сојузнички и впрегнати во ист јарем од секогаш биле и ќе бидат најслината власт над народот, кој зауздан од нивната моќ единствено што може да стори е да 'рмба, кука и да им пали свеќи на св. политичарите.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
![]() |
|||
||
![]() Царь Николай II
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 146147148149150 181> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |