|
Фитнес совети и муабетења |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 23> |
Автор | |
angied
Сениор Регистриран: 21.Јануари.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 471 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
REZIM ZA VEZBANJE ZA LUGE SO O KRVNA GRUPA:
Intenzivni fizicki vezbi: -aerobik -borbeni vestini -trcanje -kolektivni vidovi sport |
|
batt's
Сениор Регистриран: 12.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moze vezbite da se pravat i bez tegovi ... se razbira
ama nekako efektot e pogolem ako se ima nekakva tezina vo racete.... pa makar i sise voda |
|
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Без тегови мило, некако и мене ми се комплицирани и тешки вежбите со тегови..Не сум толку набилдана
|
|
|
|
batt's
Сениор Регистриран: 12.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
najcesto vezbite za zadnikot se kombinacija so vezbite za nodze. eve nekolku:
|
|
|
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
фала Батс ај ако можеп да најдеш и неколку вежби али со сликички
за задникот
позз
|
|
batt's
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nate... fala za nadopolnuvanjeto:)
vo sekoj slucaj treba da se slusa teloto:) vo vezbanjeto - fitness-ot i bodybuilding-ot osnovnata rabota e vo toa sto dodeka se vezba se "trosat" muskulnite vlakna i poradi toa mnogu e vazen odmorot - pauzata pomegju dva treninga, za da mozat muskulite da se oporavat. pri forsiranje - premnogu intenzivno vezbanje, vo muskulite se sobira pogolema kolicina mlecna kiselina koja vsusnost go pravi cuvstvoto na bolka - zapalenie na muskulite. ako posle treningot - sledniot den, ne osetis zapalenie, togas na sledniot trening mozes da dodades uste edna serija ili da go zgolemis brojot na povtoruvanjata. koga ke stignes do 3-4 serii i 12-15 povtoruvanja dobro bi bilo da nabavis od onie tegcinja sto se stavaat na zglobovite na racete ili nodzete, pa so niv da gi rabotis istite vezbi. pozdrav:) |
|
|
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
fala decki zakon ste ! Jas vezbam i ima trenirano tenis 5 g ( 3 profesionalno ) ali sea malce se umtrveve so vezbanjevo poradi kolenoto(od sto se povrediv) neam probelam ok vaka sum u telo ali sepak zensko pa ko mene jas sekogas se zamaram so fizikus i eve pocnav malce da se vrakjam u forma pa samo okolu ovoj del me interesirase!!
Ako imate slikicki ok ako ne te svativ jas i onaka
pozdrav Изменето од SeXY - 19.Јануари.2007 во 16:12 |
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Молам мила ако запнеш тука сме со Батс |
|
|
|
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova sos tolicava go znam ali jas go koristev za racete jkoga imav turniri za tenis.... ok FALA Nate ke probam |
|
natalija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве Батс ке се погрижи за сликича да ти даде и на моите објаснувања.. Да мила вежба по 8 пати..ако не вежбаш редовно и пропуштиш ден исто како да си почетник.. Мускулите трпат оптеретување само ако е секојдневно, во спротивно добиваат воспаление на се што е форсирачко.. Им треба време да се поткренат и запамтат како треба..но, само за 24 часа да атрофираат зашто забораваат.. Секое вежбање ако се почне не се прекинува ни ден, во спротивно џабе мачење ако се работи за обликување на тело... ако е за кондиција тогаш се трча.. |
|
|
|
natalija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дома...ке земеш столица или маса или некој предмет кој ти е во висина на раце.. Ќе го исправиш грбот максимално..Ќе почнеш како на сликата погоре, ама ке менуваш..еден ден така еден ден ке ја испружуваш комлетно ногата наназад...Ќе осетиш затегнување позади бутот кај задникот...Еве ти две различни вежби за секој ден... Комплетирај ги да ги менуваш секој ден, а да имаш таман различни за 7 дена и од понеделник пак со различна, но иста да почнеш..можеш и по ист редослед.. Имаш и најобра вежба за задник... да легнеш на стомак и рацете да ги ставиш под брадата како да се потпираш на дланките..така потприсе со главата на дланките кога гушкаш перница.. Идеш со испружена нога нанадвор еднаш, почекуваш 2 секунди до максимална позиција , па ја симнуваш кренатата нога, а ја поткреваш истата како предходната..И така серија од по осум ..и потрудисе полека да ги исправиш и двете назачки ама полека поради половината, не треба да заболи кај половината..Тоа значи дека превиткувањето е силно и форсирачко..полека.. |
|
|
|
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sega znaci ovi po 8 pati??? a+ ovie gi znam i goi vezbam ali jas mislev i nekoi drugi Ama jas ne e deka ne vezbam samo ima edni dr vezbi za zadnokot pa mislev i vie da mi kazete nekoi kazeyte ako imayte i so slikicki
pozdrav i fala Изменето од SeXY - 19.Јануари.2007 во 15:55 |
|
natalija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да те исправам може ти си професионалец во ова и забораваш дека се работи за атрофирани, омлитавени мускули кои допрва треба да стекнат навика да се зацврстуваат.. Значи серија од по 15-20 повторувања води само на запаление на мускули Секој почетник треба да прави серија од по 8 повторувања на вежба..па постепено недела по недела да зголемува..не ден на ден.. И тоа да ги менува вежбите да бидат различни секој ден, како би имало баланс во развивање на секое торзо...или делот на кој се обрнува повеќе внимание.. Не секоја иста вежба секој ден.... |
|
|
|
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Fala mnogu aj ke se potrudam ne mi doslo na pamaet da si kupam..
|
|
Внеси реплика | страница <1 1213141516 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |