|
Библија, Куран, Тора??? |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 27> |
Автор | |||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ок. Значи денес од тебе чекаме да ни посочиш цитати каде тоа во Библијата апостолите рекле дека ако пиеш од светиот грал ќе живееш вечно.
Немој да не заборавиш, затоа што ќе те потсетам јас на оваа твоја изјава
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ZlatniLiljan
A od kade si siguren deka nema da se pronajde?? Бидејки е пронајдено од диносауруси а тие биле многу пред човекот а се најдени тогаш нема шанси до сега да не биле најдени човечки 27.4 метри високи. Најдени се нормални и тоа стари 450 000 години во Кина и 250 000 години во Македонија. ZlatniLiljan Drugo, samiot fakt sto go kazuvas deka Adem a.s ziveel povece od 950 god. potvrduva deka za tie godini da gi dozivee mora covekovoto telo da bilo vo modificirana sostojba, sekoj si go nosi svojot tovar neli,, Spored toa fakt e deneska nepobiten deka edno covekovo telo od denesnite sto gi imame nie nema nikakvi sansi da prezive povece od sto i pedeset godini, toa ti e naucen fakt... Човечкото тело е исто од многу ододамна дури и пред Алах и пред Мухамед но земјата се променила и со неа и условите за долг живот и да не ти објаснувам понатака земи и прочитај нешто па научи си самиот. ZlatniLiljan E ako razmisles podobro ce svates deka Muhammed a.s. imal pravo za toa, naravno kako i sekogas sto imal pravo.. [/QUOTE] Имал право да,да, да па си рекол чекај само овие ли ке бидат воџи па можам и јас.[/IMG][/QUOTE] Изменето од MAKEDON-FILIP - 04.Март.2008 во 03:18 |
|||
MAKEDON-FILIP
Сениор Регистриран: 29.Декември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 731 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти воопшто и немаш видено библија , којзнае каков филм си гледал. |
|||
PredAndromed
Група Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne Te Razbiram Koj Rekol Deka Koj Ke Se Napie od Svetiot Gral Ke Zivee Vecno : Ristos ili Artur ? Go Ponizi Hristijanstvoto :) Bravo |
|||
ZlatniLiljan
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 22.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 346 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A od kade si siguren deka nema da se pronajde?? Drugo, samiot fakt sto go kazuvas deka Adem a.s ziveel povece od 950 god. potvrduva deka za tie godini da gi dozivee mora covekovoto telo da bilo vo modificirana sostojba, sekoj si go nosi svojot tovar neli,, Spored toa fakt e deneska nepobiten deka edno covekovo telo od denesnite sto gi imame nie nema nikakvi sansi da prezive povece od sto i pedeset godini, toa ti e naucen fakt... E ako razmisles podobro ce svates deka Muhammed a.s. imal pravo za toa, naravno kako i sekogas sto imal pravo.. |
|||
Islam es Para Todas’’ (“Islam je za svakoga")
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ајде цитирај ми каде точно во Библијата апостолите кажуваат дека ако пиеш од светиот грал ќе живееш вечно?
Ако не можеш тоа, тогаш кажи ми барем каде во Библијата се спомнува поимот "светиот грал"?
п.с. Ти си гледал некој филм со Џејмс Бонд и некој те излажал дека тоа е Библијата
|
|||
|
|||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па ова не е КРАЛОТ АРТУР бе зелен еден |
|||
PredAndromed
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vo Ku ranot Allah.D.S Rekol Ja Sozdadov Zemjata Poramneta za samo 7 Dena A potoa Go Podignaf Planinite I Gi Sozdadof Site Drugi Raboti. A Vo Biblijata Pishuva "Ja Sozdade Zemjata Kako Plocha" Potoa Zede Chekan i Ja Svitka i Ja Oformi vo Krug . |
|||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ама ти немаш доказ. |
|||
MAKEDON-FILIP
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Originally posted by svemirski_duh
Ke mi kazes i ti,se nadevam,zosto pak Adam spored biblijata ziveel 90 i kusur godini. Pred da mi se sliznes povtorno,pa da mi kazes kako na Miralem: "Zatoa sto bil stvoren vo rajot za vecnost" Sledi prasanje... a Noe (950)? I toj li vo rajot za vecnost ? EvAngelos,na Zemjava ima raboti i koi ti ne si gi videl. No si slusnal,verovatno,za izumrenite,krupnite,,, kako gi vikaa,dinosaurusi.... Сум запознал барем тројца луѓе со по 115години и тоа ден денешно време. Ма тоа се оние џиновите нивни. Изменето од MAKEDON-FILIP - 04.Март.2008 во 02:52 |
|||
PredAndromed
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Donesigo ti Svetiot Gral Jas Sum Toj Sho Ke Se Napijam Prv i Da Vidime Dal Ke Ziveam Vechno Kako Shto Kazuvaat Apostolite Vo Biblijata |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мислиш на плочеста исламска земја...
"ноќите нивни реши темни да бидат, а деновите пак светли да бидат, а Земјата потоа ја израмни."
(Кyран: Сура 79:29-30)
или на овој...
"Не гледаат ли кон камилата како е создадена, и кон небото како е подигнато, и кон брдата како се поставени, и кон земјата како е порамнета?"
(Кyран: Сура 88:20)
|
|||
|
|||
PredAndromed
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Da zatoa Ziveeme Na Plocestata Bibliska Zemja . |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кога Господ го создал човекот, Тој го создал за вечно да живее. Кога човекот се "инфицирал" од гревот, смртта стапила на сцена и како што гревот се умножувал меѓу луѓето, така и неговиот животен век почнал да се намалува од деветстотини години, па до денешниве 70-80 години живот.
Да сум слушнал за диносаурсите затоа што од нив најдени се еден куп фосили кои докажуваат дека тие навистина постоеле, за разлика од исламските луѓе кои биле високи 27.4 метри, од кои немаме ни ЕДЕН ЕДИНСТВЕН ФОСИЛ или било каков друг доказ, освен изјавата на Мухамед.
|
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 27> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |