|
ОМИЛЕН СТИХ ОД МОЈАТА СВЕТА КНИГА |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 22> |
Автор | |
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Блажени сте кога ќе ве навредуваат и гонат и говорат лажно против вас, секакви лоши зборови, заради Мене. Радувајте се и веселете се, зашто голема е вашата награда на небесата"
(Матеј 5:11-12)
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Исус и рече: „Јас Сум Воскресението и Животот; кој верува во Мене - и да умре - ќе живее."
(Јован 11:25)
|
|
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од Aisha - 06.Април.2008 во 23:15 |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дела на апостолите 16-то поглавје, 9ти стих. Дела на Апостолите ти е 5та книга во Новиот Завет. Новиот Завет ти е дел од Библијата.
Поздрав.
|
|
|
|
Ezan-a
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Локација: Somalia Статус: Офлајн Поени: 150 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aj ziti se kazi mi od kaj go najde ova ako i ova e izvadok od Biblijata i posle toa se e kazano !!! |
|
Beautiful Mind
|
|
VE007MK
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 99 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ljubovta neka vi bide nelicimerna,begajte od zloto,drzete se za dobroto,ljubete se eden so drug srdecno so bratska ljubov,natprevaruvajte se vo pocit eden sprema drug.Ne zaostanuvajte vo revnosta,bidete gorlivi vo duhot,sluzejki mu na Gospod,raduvajte se vo nadezta,bidete istrajni vo nevolja,postojani vo molitva!(Rimjanite 13)
|
|
Мудриот човек не го кажува сето она што го мисли,но го мисли добро она што ке го каже!
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас - Светлината - дојдов во светот, за ниеден, кој верува во Мене, да не остане во темнина."
(Јован 12:46)
|
|
|
|
gospel
Сениор Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZOSTO PO BLAGODAT STE SPASENI PREKU VERATA, I TOA NE E OD VAS - BOZJI DAR E.
NE E OD DELA, DA NE BI NEKOJ DA SE POFALI. (EFESJANITE 2:8-9) OTI, AKO SO USTATA GO ISPOVEDAS GOSPODA ISUSA I SO SRCETO SVOE POVERUVAS DEKA BOG GO VOSKRESNA OD MRTVITE, KE SE SPASIS. BIDEJKI SO SRCETO SE VERUVA ZA OPRAVDANIE, A SO USTATA SE ISPOVEDA ZA SPASENIE (RIMJANITE 10:9-10) |
|
gospel
Сениор Регистриран: 01.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE NAM, GOSPODI, NE NAM, TUKU NA SVOETO IME DAJ MU SLAVA,ZARADI TVOJATA MILOST, ZARADI TVOJATA VISTINA,
DA NE RECAT NEZNABOSCITE, PA KADE E NIVNIOT BOG? NASIOT BOG E GORE NA NEBOTO, NA NEBESATA I NA ZEMJTA VRSI SE STO SAKA. A IDOLITE NA NEZNABOSCITE SE SREBRO I ZLATO, DELO NA COVECKI RACE, USTA IMAAT A NE ZBORUVAAT, OCI IMAAT NO NE GLEDAAT, IMAAT USI NO NE SLUSAAT, IMAAT NOZDRI NO NE MIRISAAT, RACE IMAAT NO NE PIPAAT, NOZE IMAAT NO NE ODAT, TIE NE PUSTAAT GLAS OD GRLOTO SVOE. SLICNI NA NIV NEKA BIDAT ONIE STO GI PRAVAT, TAKVI I ONIE STO SE NADEVAAT NA NIV. NADEVAJ SE NA GOSPODA, ON E NAS POMOSNIK I ZASTITNIK. (PSALM 113:9-17) |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...“А Марија стоеше крај гробот однадвор и плачеше. И плачејќи, се наведна над гробот, и виде два ангела во бели облеки како седат, едниот кај главата, а другиот при нозете, каде што беше лежало телото Исусово.
И тие и рекоа: “Жено, зошто плачеш?“ “Им одговори: “Го кренале Господа мој и незнам каде Го положиле.“ Штом го рече ова, се заврте назад и Го виде Исуса како стои, но не знаеше дека е Исус. Исус и рече: “Жено зошто плачеш? Кого го бараш?“ Таа мислејќи дека е градинарот, Му рече “Господине, ако си го зел Ти, кажи ми каде си го положил, и јас ќе го земам.“ Исус и рече: “Марија!“ Таа се заврти и Му рече: “Равуни“-што значи “Учителе“..... Јован 20: 11-16 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А додека беше ноќ, Павле во визија виде Македонец како стои пред него и му се моли велјќи: Дојди во Македонија и помогни ни!
(Дела 16:9)
|
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гласот наложува: „Викај!”
Одговорив: „Што да викам?”
„Секое тело е како трева, сета неговата убавина е како полски цвет. Тревата се суши, цветот овенува, кога Господовиот здив ќе помине преку нив. Навистина, народот е трева. Тревата се суши, цветот овенува, но Словото на нашиот Бог останува довека.”
(Исаија 40:6-8)
"Небото и земјата ќе поминат, но Моите зборови нема да поминат.”
(Исус во Матеј 24:35) |
|
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Искачи се на висока гора, гласнику на Добрата вест, Сионе! Поткрени го силно својот глас, гласнику на Добрата вест, Ерусалиме! Издигни го, не бој се, речи им на јудејските градови: „Еве Го вашиот Бог!"
(Исаија 40:9)
|
|
|
|
strurcence
Сениор Регистриран: 31.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 124 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za ljubovta Da zboruvam na site covecki jazici, pa duri i na angelski, stom ljubov nemam, ke bidam bakar, sto zvoni, ili kimval, sto sveci Da imam prorocki dari da gi znam site tajni, da gi imam site znaenja za site raboti, a i taka silna vera, sto i planini da premestuvam-ako ljubov nemam nisto ne sum I da go razdadam celiot svoj imot, da dozvolam teloto da mi izgori- stom ljubov nemam nisto ne mi koristi Ljubovta e dolgotrpeliva polna so dobrina, ljubovta ne zaviduva, ljubovta ne se prevoznesuva, ne se gordee ne pravi sto e nepristojno, ne bara svoe, ne se srdi, ne misli zlo na nepravda ne se raduva, a na vistina se raduva se izvinuva, vo se veruva, na se se nadeva, se pretrpuva Ljubovta nikogas ne prestanuva, a drugoto, ako se prosteva, ke prestanat: ako se jazicci-ke zamolknat, ako seznaenja- ke isceznat Oti po nesto znaeme po nesto prorokuvame: a koga ke dojde sovrsenoto, togas ke iscezne delumnoto Koga bev dete,zboruvav kako dete,kako dete mislev, kako dete razmisluvav, a koga stanav maz, go ostaviv detinskoto Sega gledam nejasno kako vo ogledalo, a togas-lice vo lice: sega znam nesto,a togas ke znam kako sto sum poznat A sega ostanuvaat ovie tri raboti; verata, nadezta i ljubovta; najgolema megu niv e ljubovta |
|
Сега знам дека нисто незнам!
|
|
Внеси реплика | страница <1 1112131415 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |