|
ДАЛИ ИСУС Е БОГ? |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 24> |
Автор | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sekako deka e. Toa treba da e jasno uste pri citanje na stariot zavet.
Nema somnez. Iako mnogute sekti i religii go negiraat ova...Ama sto mi e gajle. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Neznam zosto mislam deka sega se' ti e jasno otkako objasnuvanje dobi,,, no ne mi e jasno mene zosto i ponataka prodolzuva tvrdoglavosta,iako zbor protiv toa nema.
|
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sto se odnesuva do mediumite i poverenie vo niv,nemam ni troska... i tie se onie na koi naj malku treba da im veruvas.
Od kade sega ideata da spomnes televizija.
Nie,ako do sega ne znaese,imame BOZJA OBJAVA,za koja TVRDIME i cvrsto stoime zad toa,deka toa se Allahovi zborovi.
Za toa,sekako,imame dokazi.Znaci,DOKAZI DEKA SOZDATELOT NAS E ONOJ AVTOR NA TAA KNIGA I SOZDATEL I KREATOR NA SE'.
Toa e ona na sto se potpirame i ona sto ni garantira.
|
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a koj ti garantira deka toa sto go imas procitano e taka
ako imas nesto proziveano toa ne mozes da go opises na televizija pred kameri ljubov vodat zad kameri pari brojat |
becenevem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako ja neznam
ni drug ne znae |
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prijatele,si ja zgresil verovatno temava... mozebi ova trebase da go pisuvas onamu kade sto se pisuva za Rajot i Pekolot.
Drugo,sto ti treba da razberes... BOG E SOVRSEN,TOJ e STVORITEL NA VIDLIVOTO I NEVIDLIVOTO. TOJ SE' ZNAE. TOJ SE' GLEDA,TOJ SE' SLUSA..... I TOJ NI KAZUVA KAKOV E RAJOT I PEKOLOT,ONAKA,KAKO STO TOJ ZNAE KAKO BI MOZELE NIE DA GO SVATIME.
Zatebe mozebi e nesvatlivo kako i so koi zborovi na slepiot ke mu ja objasnis zelenata boja,zatoa sto ti neznaes sto ustvari toj gleda vo negovoto slepilo.... a ako znaes sto gleda,togas ke mu napravis nekakva sporedba kako bi mu ja objasnil Bojata.
Allah dz.s znae kakvi plodovi nie (slepite za rajot) gledame vo ovoj svet,pa napravil so tie plodovi sporedba so onie Rajskite.
Epten vi e slaba filozofijata prijatelu.
Vo Rajot,koga ke vidime nesto od plodovite,ke receme i ke se potsetime deka takvo nesto sme imale vo Zemskiot zivot.Toa e Qur'anski aet. Znaci,nesto slicno na ova.
|
|
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne samo sto e roden od zena , tuku vo rodoslovoite koi gi izvadiv od MATEJ 1:1-16 i LUKA 3:23-43 ke vidite deka se vo celosna nesoglasnost
a pak ako dodademe deka Isus e roden bez tatko , togas proizleguva deka i MATEJ a i LUKA lazat
i na kraj kutrite tie od zelba, rodoslovot na Isus da go povrzat so carot DAVID ja utnale zelatva rabota i napravile vakov lapsuz
a vie gospoda i ponatamu progoltajte slepo se sto pisuva vo Biblijata ,
samo da ne ve zaboli stomakot od premnogu goltanje
ACELERA tebe mozebi i ovoj post ke di izgleda nadvor od temava , no ne e
ke ti objasnam
Kristianite se povikuvat na nekakvi si kvazi dokazi od evangelieto na matej, marko, luka , jovan
a ovdeka davam dokazi deka tie evangelii ne se verodostojni za da se zemaat kao dokazi oti ima premnogu mani vo niv , i so toa autorite koi gi imaat napisano evangelijata se degradirat sebesi kao verodostojni
i na kraj
ke procitame :
1. EVANGELIETO PO MATEJ
2. EVANGELIETO PO MARKO
3 EVANGELIETO PO LUKA
4. EVANGELIETO PO JOVAN
Znaci imame sekakvi evangelija samo nemame :
EVANGELIE PO ISUS Изменето од Ebu-Hurejre - 05.Октомври.2007 во 22:51 |
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТУКА ДЕБАТА Е
ДАЛИ ИСУС Е БОГ? ПОСТОВИТЕ КОИ ПОСЛЕ ОВАА ОПОМЕНА НЕМА ДА СЕ СООДВЕТНИ НА ТЕМАТА КЕ ГИ ЕДИТИРАМ. ПРЕМНОГУ ИЗБЕГАВТЕ ОД ТЕМАТА (НЕКОИ, НЕ СИТЕ) |
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ovoj redosledov pogore:
najdolu se veli "marija sto go rodi isus" znaci e roden od obicna zena!!! kako moze bog da bide roden od nekogo koga toj postoi od sekogas i za sekogas. |
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
euzubilahi mine sejtani rahmanira him
kul huvallahu ehad allah usamed lemjelid va lemjuled ve lemjekule hukufuven ehad vo imeto na allah milostiviot semilosen reci allah e eden allah e utociste na se niti rodi nitu e roden i nikoj ne mu e raven. sure ihlas. vo k*ranot e kazano ova. spored ova isa a.s.(isus) e roden a ovde se veli deka nitu rodil nitu e roden zanaci nema porodica toest sinili cerka i ne e sin na nikogo tuku e odsekogas i za sekogas. tuka veli deka nikoj ne mu e raven sto znaci ni po oblik ni po lik ni po mudrost ni po bilo sto a isa a.s (isus) e ist po oblik i lik kako i site drugi luge vo negovo vreme. ova ni kazuva deka isa a.s (isus) ne e toj edinstven bog vo koj veruvame site tuku e samo covek do kogo e ispratena edna od najvaznite bozji knigi(indzilot) a ne biblijata koja ja napisale nekoi si apostoli koi pocinale toest bile obicni smrtnici. znaci nema logika isa a.s (isus) da bide toj edinstven bog. |
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
becenevem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koj na kogo sto dava
koj na kogo sto kazal gluposti utre ke najdat nova kniga pa kej ge begate sto se vrtite okolu ne4i matematiki nisto ne se dokazuva sto rekol galilej pred mnogu godini sto bese togas prifateno a sto bese posle........... |
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
No kako ke go objasnite Rodoslovot na Isus koj go dava MATEJ 1:1-16 , I LUKA 3: 23-34
vi napraiv tabela za podobra slika da si imate pred sebe za sto vi zboruvam
kao sto gledate ne se isti:
Rodoslovot koj sto go prikazuval Matej , od Abraham pa se do ISUS gi ima 41 za da odma samiot MATEJ se sopne na 17 stih
MATEJ 1:17
17 И така, сите родови од Авраама до Давида се четиринаесет родови; и од Давида до преселбата во Вавилон четиринаесет родови; и од преселбата во Вавилон до Христа четиринаесет родови.
Znaci 14+14+14=42 rodovi , no kako sto e prikazano vo tabelata ima samo 41, eden fali i ne postoi moznost tuka da nekogo ispustil radi toa sto matej veli vaka
A go rodil B, B go rodil C, C go rodil D , taka sto ne ostavil nikakva moznost da slucajno nekogo zaboraval.
i ako Rodoslovot koja ja ima prikazeno MATEJ go sporedime so Rodoslovot sto ja ima prilazeno LUKA , ke vidime deka stanuva totalen haos, sprotivtavenost so nevideni razmeri.
Matej tvrdi deka se 42 a ima samo 41 dodeka Luka od Isusa pa se do Abraham imal dadeno 57 rodoslovi
Sega koja e tocna: 41, 42 ili ona na Luka 57 Rodoslovi ?!!!
Ponatamu Matej Rodoslovot na Isus ni ja dade preku SOLOMON sinot na carot DAVID, dodeka LUKA Rodoslovot na Isus ni ja dava preku NATAN koj sto e drugiot sin na carot DAVID.
Kaj Matej od carot DAVID pa se do ISUS ima 28 rodoslova
Kaj LUKA od carot DAVID pa se do ISUS ima 43 rodoslova
i sea ovaa navodno trebalo da bide inspirirano od Boga ?!!!!
koj e toj Bog koj sozdava se a ne go znae rodoslovot na svoite sozdanija?!!!!
koj e toj sveti duh sto dava zivot a ne znae komu mu mu ima dadeno zivot ?!!!!
Pod cija inspiracija e pisano seto ovaa vo noviot zavet?!!!!
gledam deka na ova me mi dadovte nikakov odgovor
|
becenevem
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa sto e neopislivo ne moze da se objasni
mnogu raboti postojat sto so zborovi se neopislivi, na primer kako ke mu objasnis na nekoj kako mirisa ruzata ako toj nema oset za miris razberete ednas, vo ovaa dimenzija ne mozat da se iznesuvaat fakti od druga dimenzija aj razberete me mene koga ke vi kazam deka pred3 sekundi bev pokraj vas i ve vidov pa se vrativ himalaite kade sto piam caj nemjata ke ja zaokruzam a cajot seuste mi e topol |
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za sto zboruvas sega becenevem ?
Jas so toj post sakav samo da kazam Sto znaci ISLAM.... sto ima toa vrska so materijalizam i zosto da nema odgovor ?
Pa i za prasanjeto na temava ima odgovor.Ako mislis na toa. ISUS NE E BOG.
|
|
Внеси реплика | страница <1 1112131415 24> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |