|
Љубов помеѓу "различни"! |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 19> |
Автор | |
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пред некој ден исто така раскина една моја познаничка (муслиманка) со нејзиниот дечко (христијанин). Едноставно видоа дека немаат иднина заедно. И сметам дека правилно постапија. Шмизличке, ја поздравувам твојата храброст и решителност да ја прекинеш врската со муслиманот. Веројатно ти било тешко, но верувај ми еден ден ќе бидеш среќна што си постапила вака. Не секоја може да пресече благовремено. Но подобро сега, отколку подоцна. Едностсавно таквата врска нема иднина и подобро да се прекине порано, откако подоцна кога и повеќе ќе боли.
Браво уште еднаш, љубовта кон Бог е поголема од секоја друга
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
ShmIzLi4kA
Сениор Регистриран: 21.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 123 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se soglasuvam so tebe fragola...fala na podrskata
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako postoi ogromna ljubov pomegju dvajcata i dokolku niv ne im precat religioznite razliki,edinstvena precka e pritisokot od okolinata cij pogolem del seuste e zaostanat vo razmisluvanjeto,optereten so tradicijata,so streotipii i predrasudi...
Ako postoi Bog,toj e eden za site lugje...nie samite sme tie koi sto se delime na takvi i onakvi i samite si sozdavame prepreki koi ja gushat nashata sloboda. Vistinskata ljubov e tesko da se pronajde i najcesto bara zrtvi,mnogu hrabrost i otkazuvanja.Sepak,nie samite najdobro mozeme da ja prepoznaeme sopstvenata srekja...ili ke ja zgrabime,ili ke se predademe i zasekogas ke se kaeme i zalime. |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
Lady Blue
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Velat deka ljubovta ne poznava granici ama covekot treba da znae i da poznava. Prasanjeto ovde e kolku TI si ja pocituvas verata i svojot Bog??? Jas iskreno kazano nikogas ne bi go stavila ja stavila vo prasanje verata i mojata ljubov kon hristijanstvoto. Taka da razmisli dobro sto pravis i dali vredi
|
|
ShmIzLi4kA
Сениор Регистриран: 21.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 123 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sto mislite za ova...? vo vrska sum 2 god so decko od druga vera t.e jas hristijanka a toj musliman...Cela familija se meshani veri ima i pravoslavni,0 katolici, muslimani se...Site bea protiv nasata vrska posebno od moja strana i iako go sakav morav da stavam kraj za zal...nekolku dena sum bez nego i nemozam da go prebolam Go sakam poveke od sopstveniot zivot...Da se navratam na prasanjeto sto mislite vie dali bi bile vo vrska so nekoj/a od druga vera i sekako dali bi vi smetalo vasiot prijatel/drugar da ima takva vrska ?
|
|
EmIIIjA
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ksenija,navistina ne e seedno ova sto ti se slucilo. ali ako si sigurna deka navistina go sakas,deka toj navistina te saka,prvo preispitaj se dali vie dvajca bi ostanale dolgo vreme zaedno... ako odgovorot na ovie prasanja e DA togas soberi sila i eden den koga tvoite pijaat kafe sedni so niv i kazi im kako vozdrasna i odgovorna licnost DEKA SI GO ZAPOZNALA COVEKOT NA SVOJOT ZIVOT!!! znam deka ne e lesno odednas da im go kazes toa posebno koj e toj ali sekoj roditel se grizi za svoeto dete i na kraj sekoj roditel e od stranata na svoeto dete znaci bidi podgotvena da se soocis so golem domasen konflikt ali cvrsto stoi na tvojata strana,ke vidis rabotite ne se tolku crni kako sto izgledaat i na kraj se se slucuva so pricina!!! NAJVAZNO OD SE E DA BIDES SIGURNA VO NEGOVATA LJUBOV!!! pozdav i se najubavo Emilija:) |
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako nishto ne mi se nametnuva,...mozno e!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
bagio
Сениор Регистриран: 14.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 122 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
врска со партнер/ка од друга религија зависит од чоекот.јас например во ној случај не би зел жена од било која друга религија али то е само мое мислење
|
|
I`m back in the game
|
|
macenceto
Сениор Регистриран: 02.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hehe missnaughty nema vrska jas go sakam nego i vo nego gledam se ona sto sum go sakala za sebe no religijata sepak moze i ke pretstavuva problem no se nadevam deka ke bide vo red ama kolku ke bide vo red neznam.
ti blagodaram cao
|
|
Miss_Naughty
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 20.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas glasam za ljubov
Medjutoa macence jas bi rekla deka ti se dvoumish vo vrska so deckoto a da religijata nema nikakva vrska, tuku ti e samo izgovor?! Isto mislam deka si i mnogu mlada pa bi ti predlozila da se opushtish i da uzivash dodeka trae Ako dvajca iskreno se sakaat nema shto da mislat dali Petko, Rajko i Trajko ce gi osuduvaat cel vek.. Kako i vo sekoja vrska vazno e da se bide iskren so partnerot kako i so samiot sebe si. Ako ova uspee religijata ne ce e nikakov problem. Se najubavo |
|
macenceto
Сениор Регистриран: 02.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ok vaka sega MissWarrior i EvAngelos te total vo pravo i evangelos te razbrav sto sakas da mi kazes i toa celosno go razbrav connected.
A deka voda i zejtin ne se mesaat lesno toa e fakt Mr.Trupm no,
postoi edno no
deka koga imas vrska so nekoj sto ne e ista relugija kako samiot ti e navistina teshko a kako ke zavrsi seto ova neznam i bdw ne sum vo makedonija, mojata segashna lokacija e shvajcarija no ke se vratam da ziveam povtorno vo makedonija. Ne bi sakala sega da objasnuvam sto i kako no sepak fala vi na site Vas koi odgovarate na ovaa tema i koi davate vasi mislenja.
Po se dosega procitano od vasa strana se gleda mn jasno deka nikoj ne e ZA vrska so nekoj sto e pripadnik na druga religija.
E da ke zaboravev nema alb vo celava situacija no sepak se raboti za vrska pomegu pravoslaven hristijan i musliman Изменето од macenceto - 16.Август.2007 во 20:10 |
|
Mr.Trump
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 106 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Токму процентот на мешани бракови во Македонија (шиптар(ка) - македонец(ка)) докажува дека вода и зејтин не се мешаат лесно. |
|
You are fired!
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a sto ako devojceto nemoze da gi razbere tvoite filozofii i "zakoni" vo koi ti si ubeden, snajdi se malku, pisuvaj poednostavno, da ne te potsekam deka Isus bil maher vo takvi raboti, celta e da se razberete
|
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За жал оваа предпоствка може прилично да се генерализира. |
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
Внеси реплика | страница <1 1112131415 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |