|
Проблемот на човечките односи |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 16> |
Автор | |
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па ете почни со себе и не се фокусирај толку на тоа какви биле другите, туку само на тоа каков си ти.
|
|
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во ред луѓе, се согласувам целосно со сите што имаат напишано. Но, прашањето ми е - ЗОШТО НЕ СЕ МЕНУВАМЕ?! А свесноста постои, не само ментално, како што вика Вики, туку и сите сакаме и во срцето да се случи промената. Сите сакаме човечен однос. Расчистивме со тоа зошто се луѓето такви, ради себевеличење, посредни надворешни влијаниа, органски фактори, воспитување и т.н. Но, целава ситуација ја доживувам како, пример, гладен сум. Знам дека треба да јадам, ако не јадам ќе умрам. Пред мене има храна, здрава, сочна, вкусна. Знам дека треба да посегнам со раката и да ја земам. Но, не посегнувам, Не ја земам. Зошто?!
Изменето од pHp - 16.Декември.2011 во 12:43 |
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13948 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
krajno poednostaveno., proniknuvanjeto na duhovnoto i fizichkoto mozhe da se predstavi na nachin kade svesta ja sozdava idejata koja gi proizveduva ne/soodvetnite odnesuvanja na pretpostaveniot nervno -psihichki sklop koj od sv oja strana vlijae na ragjanjeto na negativni raspolozhenija i na toj nachin ja proiznesuva potsvesta i idejata za takvite loshi dejstvija vo tvorechkata sredina., na toj ., nachin ., od mislite i egoto ., so netuka i nesega se konstruiraat negativni fakti za poedinci ., i/ili celi target grupi.........bilo ., e ., i ke bide ., nashe e da se stremime vakvite raboti da gi ima vo shto pomal obem........
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za zhal, so sipuvanjeto vrz drugite lugje chovekot bara zadovolstvo i izdishka od svoite teshkotii i problemi.
Taka se chuvstvuva "povreden" i "podobar" od drugite. Tokmu zatoa lugjeto sakaat da slushaat, chitaat i gledaat za teshkotiite i problemite na drugite lugje... koga kje doznaat deka tie podobro minuvaat od drugite, se chuvstvuvaat podobro. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ovoj problem mozebi postoel odsekogash...mozebi sega nie ....ponekogash go primame tragichno..bidejki ochekuvame na nashata ljubeznost da bide vozvrateno so ljubeznost...so nasmevka...no ne sekogash e taka...
ovie denovi na rabota bash gi vidov mnogute lica na nekoi luge..... vidov kako nekoj zaborava kako e koga si nov vraboten...vidov kako se razlichni pravilata za niv a mnogu postrogi za dojdenite..(a najstrashno od se e shto oni nemaat pravi da odreduvaat pravila).....vidov kako si lechat bes i frustracii vrz niv....so shto zasluzile da dobijat takvo tretiranje .....na moeto prashanje zoshto e toa taka ..... odgovorot beshe sleden....zoshto pravele greshki...i ne rabotele isto ko niv.......mene bi mi bilo postrashno (profesionalno) ako nekoj koj doshol edna nedela .... me stigne vo rabotata koja jas ja rabotam tolku vreme...znachi jas ne funkcioniram kako treba.........no mozebi gresham.....
|
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne e dovolno da bideme samo - mentalno svesni, okolu ovoj ili bilo koj drug "problem"... Ne sme svesni vo nash*te "srca". Potrebno e Budenje... od Majata. I ako smetame deka ni e potrebno vreme - najverojatno i kje bide potrebno! Sega e vremeto ili potochno vremeto e Sega i dokolku ova go praktikuvaat povekjeto - kakva bi mozhela da ni bide realnosta? No da ne zaboravime deka promenite zapochnuvaat od Nas! |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zatoa shto koga srceto kje go upotrebi umot vo postavuvanje i reshavanje na toa prashanje, togash toj kje dade eden odgovor, a koga Egoto kje go stori toa, togash kje se dobie drug odovor. Rabotata e shto vo sekojdnevieto lugejto ne se svesni deka se ravodeni od Egoto, ne od srceto, pa zatoa se odnesuvaat onaka kako shto se odnesuvaat. Se raboti za Egoto, se raboti za zhiveenje vo majata... |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зреењето е подолг процес, но не значи дека не се „крчкаме“. Сакал или нејќел промените ти ги наметнува животот.
|
|
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И сега пак ќе го поставам она прашање што ме мачи подолго време. Ако сме сите свесни за ова, ако сите сме свесни за "НА", за потребата да се смениме со насмевка, ЗОШТО ТОГАШ НЕ СЕ МЕНУВАМЕ?! Каде е проблемот, нишката, зошто промената не доаѓа? А свесни сме за се?!
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Egoizmot... postojano velime daj... imam potreba od ova-ona... mene mi e sega najteshko, sakam da go imam ova-ona, takvo i takvo ili malku poinakvo, kolku mi e teshko i imam golema potreba od ljubov - ama tokmu onakva kakva shto sakam jas! Nemam potreba od vakvo neshto! - A kade e NA?! Kade e Blagodaram, Dobar den - Kako si? A i kje si go popravime izgledot... dokolku go pronajdeme sekako "NA-to" :))))) Sme go zaboravile NA i si prodolzhuvame da si se bavime so samite sebe i toa ne e problemot, tuku toa shto pod samite sebe, go sfakjame bukvalno Sebe. Изменето од viktorija123 - 15.Декември.2011 во 10:03 |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тие не се свесни дека најефтин начин да го поправат својот изглед е насмевката. |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ushte eden dobar primer za toa kako se odnesuvat lugjeto koi ne zhiveat SEGA i koi se potpolno obzemeni so majata...
Isus na toa bi rekol "prosti im Iatko, tie ne znaat shto pravaat." |
|
|
|
pHp
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Повторно денес отидов во продавница и велам добар ден, како сте, ме пречекаа со еден остар и прекорен поглед во стилот "Што крева галама овој што се раскезил", студено ме послуќија и ми наплатија и не ми ни кажаа пријатен ден...
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja bi preporachal da zboruvame vo prvo lice ednina, ama ne znam kako kje me razberite.
|
|
Внеси реплика | страница <1 1112131415 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |