|
Влез во НАТО и ЕУ како Северна Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 30> |
Автор | ||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е да де, добро е што мислиш. Лошо е што само мислиш и ништо повеќе.
|
||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да не излезе како дијалог... Евангелинче... ама... барем мислам... |
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Исто како тебе и јас. Да знаеше немаше да седиш на форумов, ќе ја вадеше МК од кризата од која што мислиш дека може да излезе само со еден влез во ЕУ
|
||
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ааааа... у реду е Евангелинче... јас пак помислив дека разговарам со генијалец што знае ... чаре... јбг... и јас будала па... Изменето од којсумјас - 07.Февруари.2014 во 18:02 |
||
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова е политика, што да ти расправам за економија?!?
Чаре нема. Да имаше до сега некој ќе заработеше тешки милиони како советник за излез од криза И теши се те молам! Има зејми што се далеку посиромашни од Македонија, како тие живеат?
|
||
||
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аха... и сега ако влеземе во ЕУ ќе плачеме за парче леб... ако не влеземе, економијата ни е и онака утепана и за 200-300 гоини нема да се оправи (не ми кажа што подразбираш по економија)... и сега чаре...? |
||
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хахаха, да, колку што им се покачија на Бугарите!
Ќе плачеме тогаш за парче леб. Нашава економија и онака е утепана и оправање може по 200-300 години. А ти што мислиш, како ќе се покачат платите само со влез во ЕУ? Да не ни фрлаат тие пари од авион случајно?
|
||
||
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сериозен сум Евангелинче...
зошто мислиш дека не сум... а ти мислиш дека со нашава "економија"... платите ќе ни се покачат...? ама прво, молим те ко форумски колега... објасни ми што подразбираш под... економија и индустрија во Република Македонија... и како ќе се покачат платите...? П.С.(неизбежно)... мислиш ако лупетам псовки и вулгарности... тоа е од сексуална природа...? Изменето од којсумјас - 07.Февруари.2014 во 17:43 |
||
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па да, би требало сите тие зборови што потсетуваат на сексуално нешто да ги исфрлиш од пишаното дело
Него, ти стварно мислиш дека ако влеземе во ЕУ платите ќе ни се покачат? Па ќе живееме подобро. Се надевам не си сериозен?!?
|
||
||
којсумјас
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи не можам да се изначудам...
ама јок бе... некој ме убедува дека не ни треба Европа... не се живеело убаво... ќе не измамеле... ние измаменитене знаеме дека измамникот ќе не измами... ама сме глупи, ем знаеме, ем сакаме да не измамат... мислиме дека сме попаметни од нив... на иста трпеза ќе сме плаќале поголем цех... го видела жабата коњот, па и она дигнала нога... Европјаните бегале од Европа... пензионерите пензиите ги трошат надвор од Европа... упс, пардон, кај посиромашните членки на ЕУ... во Европа сме гледале само економски... слепи сме ти биле за државно и социјално ткиво... алоооо... ма западните земји биле за млади, полетни, орни за работа... ајдееее... и кој тоа ме убедува, ма драги мои... мили мој земјаци кои ќе се враќале овде... тоа било тренд... оние кои избегале од овој рај на земјата... ќе ми кажуваат дека ми е добро тука... не ми треба да живеам како нив... да ви кажам... преку таквото ми е да слушам, во случајов читам... такви кои онанираат над туѓиот живот... кои филозофираат со став... продавам муда за бубрези... кој ве ебе, не знаете што е добро за вас... ние знаеме што е добро за вас... вие слепци, останете да бидете слепци, пошто ако прогледате... ќе видите колку е ружен и расипан светов... живејте и радувајте се на минимална плата 8800 денари... купувајте македонски производи - кои се произведени надвор, ама имаат етикета македонски... правете деца - ќе живеат од воздух... се извинувам - и од патриотизам... купувајте куќа, ако даде господ или некој друг, можеби ќе купите и стан... уништете ги ендемските видови - ауоуоуоооууу... не му верувајте на Заев, ко па некој да му верува бе... чекајте туристи од Малезија - ќе ви се подобри животот... запишете се на факултет, децааа - после свиркајте... полагајте деца екстерни тестови - ние ги оценуваме професорите, ама ќе ви го намалиме вас успехот... слушајте го Латас - Ивона не можете јер од некоиситамупричини ја нема више... гледајте ги новинарите од А1 како си примија покаение и сега лижат кај што плукаа... воодушевувајте се на владиците што возат џипови - они се божји луѓе... ќутете, зошто ако лаете - може и да ве ебат... ама на крај... ко што викаат комшииве... гласајте за мене... јер нико од вас не зна, да ја јебем добро... П.С. Изнапишав јас и други работи бе... ама избришав... ем да не бидам вулгарен, така викаат другиве... ем да не ме банираат... јер ме заболе... таквото бе кој е на власт... ама преку таквото ми е... и од едните... и од другите... ако има и трети како нив... и од нив бе... |
||
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Платеник, јас сум свесна за тој тренд, дури и имам еден пример во соседството.
Но забележувам дека и кај нас е тренд побогатите да одат да живеат што е можно подалеку од центарот на градот, а што остана за странците кои едноставно знаат што е она квалитетното што им фали во животот. Па како настана Злокуќани, елитната населба во Бардовци и слични на тоа. Со бегање на побогатите. Кој памети на времето, таму само змии и останати опасни животинчиња имаше, а денес куќи од по половина милион евра, што за МК стандард е поприлично многу. Туку сме забегале малку од темава. Лично јас сметам дека влез во ЕУ не е потребен ниту многу пожелен. А не па како Северна Македонија. Тек тогаш маките на веќе измачениот народ ќе почнат. Изменето од evangeline - 07.Февруари.2014 во 16:27 |
||
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Platenik, токму така. Од Америка луѓето се селат во Мексико. Таму има градови во кои живеат повеќе американци од мексиканци. Канаѓани (оние кои се таму со генерации во таа земја) се селат во Шпанија и Португалија, а оние кои се дојдени таму од пред 50 години и помалу се враќат во своите држави од кои емигрирале (Италија, Унгарија, Чешка, Грција, Македонија...) |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Потполно во си во право Евангелинке. Западните земји се за млади, полетни и орни за работа. Кога еднаш ќе се истрошат, а пензиите не им овозможуваат да да имаат барем приближен стандард на живеење како во времето кога биле активни, тогаш си бараат чаре.
Купуваат недвижности во неразвиените подрачја на Европа и со своите пензии живеат како лордови. Тој тренд не е приметлив само кај нашиот источен сосед, туку Англичаните веќе подолго време го прават тоа во Шпанија и Португалија. Дури имаше и филм за ова, група англиски пензионери се селат дури во Индија. Како стојат работите во развиениот запад се повеќе американски, канадски и австралиски Македонци ќе почнат поинтензивно да размислуваат во тој правец. Знам некои кои веќе го имаат сторено тоа. Изменето од Platenik - 07.Февруари.2014 во 16:07 |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ох бе Емиле. Кога ќе одиш да живееш во барем 5 милионски град, каде што зградите се 10 пати повисоки од Софија и куќите се луксуз на богаташите, тогаш ќе разбереш зошто некој од развиена земја оди во една Бугарија или во Македонија. Имаше една двојка мислам исто од Англија, што се досели во Охрид. Ги имаше во весник, сакале тука да ги поминат последните години од животот затоа што Охрид им нудел одлични услови за живот. Па нормално е со нивните пензии да имаат одлични услови. Истото е и со Бугарија. А и на многу луѓе без разлика дали од развиена или неразвиена земја, далеку подобро им е да живеат некаде на страна, во одлично средена куќа со дворче, па во дворчето доматче, пиперче, некое дрвце, отколку да се гушат во нивните загадени градови. Убаво е кога можеш да си го дозволиш сето тоа, ама тоа е сепак можно само за побогатите
|
||
||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |